Jousterweg 140 A
8465PN
OUDEHASKE
tel. 0513-677622

Hoewel Nagele vandaag de pannen niet van het dak speelde, was het resultaat tegen een toch zeker niet geweldig spelende tegenstander teleurstellend. In en tegen Oudehaske werd met 3-2 verloren.

Bij Nagele waren inmiddels weer wat spelers teruggekeerd. Emiel Krops en Ad Withaar zaten weer op de bank terwijl Jeroen van der Vijgh en Pim Withaar eveneens terug waren en meteen hun opwachting in de basis mochten maken. Daar stond de afwezigheid van Jens Riks, Remon Kappers en Stijn Andela tegenover. Jens en Remon zijn volgende week waarschijnlijk weer van de partij. Wanneer Stijn Andela weer van de partij is, is onduidelijk.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd waren ronduit saai. Nagele had misschien het meeste balbezit, maar wist niet of nauwelijks gevaarlijk te worden terwijl ook Oudehaske aanvallend niet voor veel gevaar kon zorgen. In de 22e minuut kwam Nagele op voorsprong. De goed leidende scheidsrechter kende Nagele terecht een penalty toe na een overtreding binnen de 16 op Pim Withaar. Jeroen van der Vijgh schoot de toegekende penalty feilloos binnen en zette Nagele daarmee op een 0-1 voorsprong. Hoewel er over en weer nog een paar kansjes te noteren waren, gebeurde er voor de rest van de eerste helft niet al teveel waardoor Nagele met een 0-1 voorsprong de rust in ging.

Na rust kwam Oudehaske beter voor de dag. De 53e minuut van de wedstrijd was fataal voor Nagele. Een afstandsschot van een meter of 30 verdween al dan niet onhoudbaar in de touwen achter keeper Redmer Miedema van Nagele. Na de aftrap was het meteen weer raak. Na balverlies aan de kant van Nagele kon Oudehaske zomaar door het hart van de defensie van Nagele lopen en eenvoudig haar 2e treffer scoren: 2-1. Nagele was even van slag en had moeite om weer terug in de wedstrijd te komen. Toch had Nagele in de 67e minuut langszij kunnen en moeten komen. Thomas Koene speelde zich goed vrij, maar in plaats van af te geven op een vrijstaande speler koos hij voor zijn eigen kans en vond van dichtbij de keeper van Oudehaske op zijn weg.

Om de wedstrijd toch nog te laten kantelen besloot trainer Peter Wiesenekker om Ad Withaar en Emiel Krops binnen de lijnen te brengen. Dit ging ten koste van Pim Withaar en Thomas Koene. Helaas leverde deze omzetting niet meteen resultaat op want voordat ze een minuut op het veld stonden, kwam Nagele op een 3-1 achterstand te staan. De normaal gesproken solide keepende Redmer Miedema tastte volledig mis waardoor Oudehaske eenvoudig kon scoren.

Ook dit was weer een tik voor Nagele, een tik die Nagele echt even moest verwerken. Maar naarmate de 2e helft vorderde, verscheen het wel steeds vaker voor het doel van Oudehaske. Nadat de thuisploeg eerst nog dichtbij een 4-1 voorsprong was, keeper Redmer Miedema hield Oudehaske van scoren af, was Koen Westervoorde aan de andere kant dichtbij de aansluitingstreffer maar zijn schot belandde op de paal. In de 86e minuut was het wel raak. Thijs Engelchor maakte de wedstrijd weer spannend door op aangeven van Ad Withaar de achterstand terug te brengen tot 3-2. Dezelfde Thijs Engelchor kreeg even later nog een goede kans om te scoren, maar schoot in kansrijke positie ruim over. Koen Westervoorde was in de slotfase wel heel erg dicht bij de gelijkmaker na een scrimmage voor het doel, maar de keeper van Oudehaske redde fraai. De laatste kans was voor Oudehaske, maar Redmer Miedema redde van dichtbij met zijn voeten.

Oudehaske wist zijn 3-2 voorsprong te behouden waardoor Nagele zonder punten huiswaarts moest keren. Door deze nederlaag heeft Nagele de rode lantaarn nog steviger in handen gekregen en is het zaak om de komende wedstrijden snel punten te halen. Al met al speelde Nagele vandaag niet goed en niet slecht. Ondanks de drie tegengoals had Nagele de zaken verdedigend op orde, maar aanvallend kon het vandaag in grote delen van de wedstrijd te weinig brengen.

Volgende week staat Nagele weer een belangrijke wedstrijd te wachten als het op eigen veld moet spelen tegen het eveneens in de onderste regionen verkerende Olympia '28 uit Hasselt. Nagele kan en mag dan alleen maar tevreden zijn als de drie punten thuis gehouden worden.

Opstelling Nagele: Redmer Miedema, Max Koene, Koen Westervoorde, Laurens Bloo, Joris Koene, Pim Withaar (69. Ad Withaar), Jeroen van der Vijgh, Tijn Riks, Thomas Koene (69. Emiel Krops), Thijs Engelchor en Branco van Mourik (78. Yassin Trinidad).