Verslagen 2017/2018

16 september Nagele 2 Flevo Boys 6    8 – 4
Winst in de beker

Nagele 2 was door het verlies van vorige week helaas al uitgeschakeld in de beker, toch was dit niet terug te zien aan het spel. Nagele begon fanatiek aan de wedstrijd en speelde met name de eerste helft als een geoliede machine. Dit leidde tot uitstekend Tiki-taka voetbal met als hoogtepunt een steekbal gegeven met de buitenkant voet door onze rechtsback Ebel. Natuurlijk konden goals niet uitblijven en het dominerende spel van Nagele 2 uitte zich dan ook in een 5-0 voorsprong aan het eind van de 1e helft. Doelpuntenmakers; Dennis, Robin, Arnoud, Jochem en Matthijs. Voor diegene die het nog niet heeft opgemerkt… 5 verschillende doelpuntenmakers. Dit zegt denk ik genoeg over het teamspel van de mannen van Nagele 2.

Na een bakkie thee snel weer de kleedkamers uit. Misschien wel met wat lichtte onderschatting in het achterhoofd. De 2e helft begon Nagele 2 namelijk een stuk minder fanatiek, waar Flevo Boys juist een stuk beter begon te voetballen. Niet veel later viel dan ook de 5-1…. Natuurlijk nog geen man over boord, maar wel een waarschuwing vanuit de kant van Flevo Boys. Vervolgens wisten de neefjes Koene ( Dennis en Matthijs) wat rust terug te brengen aan de kant van Nagele door de 6-1 en 7-1 binnen te schieten.Toch wilde Flevo  Boys nog niets weten van opgeven en wist de score om te buigen tot 7-3, waarnaar de linksback van Nagele (Ik noem geen namen) op een ongelukkige wijze ook nog eens in zijn eigen goal schoot. Uiteindelijk wist Robin nog wel de 8-4 te maken en was het al met al een goede overwinning. Op naar de eerste competitiewedstrijd uit tegen Olympia.

9 september Nagele 2-Urk 8  4-1
Nagele 2 onderuit in beker

Coach Wilco vd Sar greep tegen Urk 8 terug naar vastigheden uit het verleden. De 4-2-3-1 moest uitkomst bieden voor een goed resultaat. Toch was er nog  wel een verassing in de opstelling te noteren. Dennis Apeldoorn uit Amersfoort mocht vanwege zijn zomerse trainingsarbeid op 10 beginnen. Het mocht niet baten; Nagele ging met 1-4 onderuit.

De fijnbesnaarde Apeldoorn speelde zich een aantal keer vrij voor de goal maar zijn schoten miste nog net wat precisie. Hetzelfde gold voor de overige voorwaartsen. Met 0-1 ging men de rust in.

Na rust liep Urk uit naar 0-4. Nummer 9 Buzzy pikte vlak voor tijd nog wel zijn goaltje mee: 1-4 de eindstand. Volgende week dan maar de eerste overwinning thuis tegen Flevo Boys.

2 september Tollebeek 2-Nagele 2  3-0

Ook aan een zomerstop komt een eind. Vandaag onze eerste bekerwedstrijd met ons nieuwe elftal. Vanwege de vakantie van Dennis A hebben we geprobeerd de wedstrijd te verplaatsen echter de KNVB ging om een of andere reden niet akkoord met dit verzoek. Gelukkig konden we putten uit de kweekvijver van de club: bij 0-19 was genoeg animo om ons elftal compleet te maken en met een volledige bank af te reizen naar ons buurdorp Tollebeek voor een echte derby.  Met Chiel V als goalie (4e keeper in rij i.v.m. afwezigheid van Landman (Rens), Thomas (1e) en Zev (werk) starten we met frisse moed op het strakke, maar warme kunstgras van Tollebeek 2.

Na beetje zoeken naar de juiste formatie en de balbehandeling konden we Tollebeek aardig in bedwang houden. Toch hadden we enkele goede saves van Chiel V nodig om in de wedstrijd te blijven. Dit helaas tot een minuut of 8 voor rust. Een schot uit de 2e lijn op Chiel werd helaas door de aanwezige pers vastgelegd. Vanwege de vele flitsen van de camera’s maakte onze goalie een inschattingsfout waardoor zijn standbeen iets verder van zijn schotbeen stond en aanname niet mogelijk was. Gevolg was dat de bal tussen de benen door verdween en relatief langzaam in het netje rolde…. Een luid sorry kon de rest van de spelers niet meer kwaad maken echter de 1-0 was een feit. Het schijnt dat de beelden binnenkort beschikbaar komen….

Na de rust 2 verse krachten ingezet en met goede moed op jacht naar de gelijkmaker. Tollebeek was helaas ook niet minder uit de kleedkamer gekomen vandaar dat we niet tot scoren konden komen. Enkele schoten op doel konden eenvoudig gepareerd worden en helaas voor onze goalie vielen er nog 2 ballen achter hem in het netje. Eindstand 3-0. Conclusie: we zijn weer los en woensdagavond zal de training zeer zeker door gaan!