Verslagen 2017/2018

10 Maart Nagele O19-1- Creil-Bant O19-1   2-2

“Nagele toont karakter na 2-0 achterstand” 

Man of the Match:  Leon Rienks

Na het gelezen verslag van de verslaggever van Creil-Bant wil ik wel enigszins wat rechtzetten, daarin werd namelijk verteld dat naast de spelers van Creil-Bant ook de spelers en leiders van Nagele verontwaardigd waren met het behalen van een gelijkspel. Daar klopt geen houtje touwtje van. Nagele verdiende een gelijkspel nadat er een 2-0 achterstand op de scorebord kwam. Dat leest u hieronder.

Tot onze teleurstelling zit Ricky Schippers in de ziekenboeg vanwege een knieblessure. Waar twee weken geleden Tim van Eerten ons nog uit de brand kon helpen moesten de hoofdcoaches van O19 op zoek gaan naar een nieuwe keeper, aangezien de O15 & O17 ongeveer gelijktijdig begonnen als ons. Anton Krops kwam uit de koker en werd voor 83,2 miljoen euro van Nagele 2 gekocht waar hij regelmatig op de tribune te vinden is. Met goedkeuring van Creil-Bant mocht hij het doel gaan verdedigen. De afwezige Steven Hoefnagel zorgde voor een teamselectie van 12 man. De openingsfase waren voor de bezoekers die met een goede spelopvatting Nagele onder druk zette, maar dat leidde tot niet veel kansen, en als ze er kwamen vlogen ze over het vangnet. Nagele kwam zo nu en dan bij het strafschopgebied, maar dan was het ook meteen gevaarlijk via. Er kwam een penalty voor Creil-Bant na een tackle van Rutger Andela op de spits van de tegenstander. Het was een terechte penalty, al was het ook geen onbesuisde actie van Rutger. Tot onze verbazing pakte Anton deze keurig in de voor zijn rechterhoek en bleef Nagele overeind. Niet veel later viel toch de verdiende voorsprong van Creil-Bant. Het was de betere ploeg. De goal liet ook meteen zien dat er nog verbeterpunten zitten in de omschakeling van Nagele. Na een eigen corner, die wordt weggewerkt, komt Creil-Bant er snel uit met meer mensen dan Nagele. De eerste poging van deze aanval had Anton nog, maar de volgende werd binnen getikt: 0-1. Tevens ook de ruststand.

Na de rust was er hetzelfde spelbeeld. Creil-Bant had meer de bal maar deed er uiteindelijk niet veel mee. Net als in de eerste helft leidde al hun kansen maar tot 1 doelpunt. Het was weer een snelle omschakeling. Nu via de linkerkant waar rechtsback Ferry Jansen zijn tegenstander niet kon bijbenen. Via de korte hoek werd Anton gepasseerd: 0-2. Je zou denken, en dat staat ook in het verslag van Creil-Bant, dat Nagele rijp was voor meer tegentreffers. Maar volgens mij hebben ze zich vooraf vergist in onze keeper Anton die samen met de Nageler verdediging de ploeg daarna overeind hielp van een grotere achterstand. Om tot een gelijkspel te komen moet het ergens beginnen voor Nagele. De 1-2 kwam er na een spaarzame aanval van Nagele. De keeper van Creil-Bant werd onderdruk gezet door Dave en Dennis Koene en trapte de bal per ongeluk naar Dolson Wander die op zijn beurt Dennis weer vond. Hij dribbelde naar de achterlijn en legde hem panklaar voor Sebastian van Breugel. Die hard en strak de bal in het doel knalde: 1-2. Nagele kwam weer terug in de wedstrijd omdat er steeds meer duels door de blauwwitten werden gewonnen. De 2-2 zat er gewoon aan te komen en dat had GEMOETEN op de voeten van Dave Leendertse. Een dieptebal kwam tussen Dave en de uitstormende keeper. Knullig ging de bal door de benen van de keeper. Dave had dus randje zestien de keuze binnen een breedte van 7,32 meter en een lengte van 2,44 meter om te scoren. Oftewel OPEN DOEL! Maar het lukte hem om naast te schieten. Gelukkig speelde Dave geen slechte wedstrijd en schoot Mikhail Rosheuvel van Roda JC van 1 meter naast. Nu kom ik op mijn man of the match Leon Rienks, die voorop ging in de strijd en de bal prachtig buiten de zestien de bal in de linkerhoek krulde: 2-2. Daarna kwam er zeker nog een offensief van Creil-Bant, maar weer met weinig resultaat. Ze namen trouwens wel gevaarlijke hoekschoppen waarin er steeds door dezelfde persoon gekopt kon worden. De goed fluitende scheidsrechter Michiel Eilander maakt er ongeveer 10 minuten na de 2-2 een eind aan de wedstrijd. Er was geen verontwaardiging bij ons te bekennen want Nagele had gevochten voor het verdiende punt en toonde karakter na de 0-2. Creil-Bant had dan maar beter moeten handelen met meer balbezit en met hun kansen. Door het punt komt Nagele totaal op 4 punten en staat op een keurige 6e plaats. Volgende week wacht buurdorp Espel. Zou mooi zijn als we dan kunnen zeggen dat we 7 punten hebben.

10 Maart  Nagele 2 – VHK 3  3-3

Vandaag stond de return tegen VHK 3 op het programma. Lekker weertje, een selectie van 16 man en de beschikking over onze beruchte buitenspeler, de Zeeuw. Alle factoren voor een succesvolle zaterdagmiddag waren aanwezig. In de eerste helft was hier helaas niks van terug te zien. Al snel viel de 0-1 voor VHK door een mooie kopbal. Ondanks het feit dat de 0-1 Nagele 2 behoorlijk had wakker geschud viel ook de 0-2 door een miscommunicatie tussen de verdediging en onze keeper. We gingen dan ook met 0-2 de rust in.

Aangezien we in de uitwedstrijd tegen VHK de drie punten op een zure manier hebben laten liggen waren we niet van plan om als verliezer van het veld te stappen vandaag. Met die instellingen begonnen we dan ook aan de tweede helft. Met name bij Taco was deze gedreven instellingen gelijk goed te zien. Overladen door enthousiasme schoot hij de bal op een fantastische wijze tegen de netten, wel in het verkeerde doel helaas.. 0-3 stond op het scorebord.  

Het leek zo onderhand een dramatische zaterdagmiddag te gaan worden voor Nagele 2…,maar op het moment dat de wedstrijd begon dood te bloeien en iedereen dacht dat er niks meer te halen viel was Arnoud de Zeeuw daar met de 1-3, een mooi schot langs de keeper. Een aantal minuten later wederom de Zeeuw met een soort gelijk schot wat zich resulteerde in de 2-3. Het geloof begon terug te komen. Dit was dan ook te zien aan het spel, er werd net een stapje meer gezet en een stuk agressiever gevoetbald. Desondanks waren we al wel in de 90ste minuut van de wedstrijd beland… op dat moment wisten we dat we nog minimaal één kans zouden gaan krijgen, dit door een vrijetrap net buiten de 16. Door een mooi aangesneden vrije trap wist, wie anders dan de Zeeuw, hem binnen te schieten. De 3-3 was een feit. Vervolgens werd er vrijwel direct afgefloten, eindstand: 3-3.

Er gaan geruchten rond dat Arnoud zich vanaf volgende week bij het eerste aan zal gaan sluiten.

10 Maart VHK 1- Nagele 1 1-0

En weer had er vandaag meer ingezeten uit bij VHK, maar ook vandaag stond Nagele na 90 minuten spelen weer met lege handen.  Hoewel het geen hoogstaande wedstrijd was, verveelde de wedstrijd geen minuut.

Nagele kent inmiddels toch wel wat personele problemen. De aanvallers Jos Withaar en Jasper Boekee zijn in verband met langdurig verblijf in het buitenland de rest van het seizoen niet meer beschikbaar, terwijl vandaag ook spits Rudo de Bruin vanwege een buitenlandse reis verstek moest laten gaan. Noodgedwongen speelde laatste man Gert Jan Hulsman in de spits terwijl Sander Koene achterin kwam te spelen. Dat laatste ging hem erg goed af.

De eerste grote kans vanmiddag was voor Nagele. In de 20e minuut mocht Sander Koene uit een corner vrij inkoppen, maar hij kopte naast. Vanaf minuut 20 was Nagele 10 minuten lang van slag. In de 21e minuut kreeg VHK de eerste goed kans, maar kon Jos van de Vlekkert de bal nog vrij eenvoudig keren. 4 Minuten later kreeg VHK een veel grotere kans, maar tot geluk van Nagele werd die vakkundig om zeep geholpen. In de 28e minuut was het dan wel raak. VHK kreeg een vrije trap te nemen van een meter of 20, midden voor het doel. Keeper Jos van de Vlekkert zette de muur neer. De rechterhoek werd vrijgelaten en verrassend genoeg kon VHK via die hoek zomaar de 1-0 aantekenen. In het resterende deel van de eerste helft ging het gelijk op. Gescoord werd er echter niet meer zodat de rust aanbrak met een 1-0 voorsprong voor VHK.

Na rust werd het een echte wedstrijd. Een wedstrijd die onder leiding stond van een vrouwelijke scheidsrechter, J. ter Bork-Meijer. Complimenten voor de scheidsrechter want deze toch zeker niet eenvoudige wedstrijd, waarbij de gemoederen bij tijd en wijle hoog opliepen, werd door haar in goede banen geleid.  De 2e helft werd gekenmerkt door een erg fysiek spelend VHK dat de meeste duels hard inging. Het leverde VHK uiteindelijk 3 gele kaarten op, waarvan 2 aan dezelfde speler, dus rood in de 80e minuut. Intussen had bij Nagele Joris Steenkamer ook zijn eerste gele kaart gekregen.

In deze 2e helft was Nagele duidelijk de bovenliggende partij. Nagele probeerde snel de aanval te zoeken, maar veel kansen leverde dit overwicht niet op. Het ontbreken van specifieke aanvallers brak Nagele uiteindelijk toch wel op. Een kwartier voor tijd kreeg Nagele dan toch een uitgelezen mogelijkheid om langszij te komen. Jacco Vessies werd binnen de 16 onderuit gehaald: strafschop.

Rick Bloo mocht vanaf 11 meter aanleggen, maar zijn schot werd door de keeper vrij eenvoudig gekeerd. Dezelfde Rick Bloo, die overigens voor de rest een goede wedstrijd speelde, was even later aan de andere kant van het veld betrokken bij de bijna 2e goal voor VHK. In de fase waarin Nagele alles of niets speelde kreeg hij centraal achterin de bal en dacht vrij eenvoudig met de bal aan de voet aan de wandel te kunnen gaan. Hij verkeek zich echter op een van de spelers van VHK die de bal simpel van hem overnam. Dezelfde speler omspeelde keeper Jos van de Vlekkert en kon zo de bal in het lege doel schieten, hij schoot naast.

In de slotfase zette Nagele nog wel aan, er kwamen ook nog wel enkele kansen, maar waar een gelijkmaker zeker verdiend was, wist Nagele het net vanmiddag niet te vinden, zodat Nagele na 90 minuten spelen weer met lege handen stond.

Het resultaat zal trainer Bennie Vissers ongetwijfeld teleurgesteld doen zijn. Het vertoonde spel en de inzet van Nagele van vanmiddag moet hem en de spelers van Nagele natuurlijk ook voldoende houvast geven voor punten in de slotfase van deze competitie. Volgende week zou dit Nagele punten op moeten leveren, want dan komt het dit seizoen zeker niet sterk draaiende Creil op bezoek.
De enige zorg vooraf is dat Nagele moeilijk tot scoren komt en dat Nagele sowieso altijd veel moeite heeft met Creil.

17 Februari     Rouveen 4 – Nagele 2  1-0

Na het bakkie koffie van JP in de kantine van Nagele gaan we met een sterk team van 11 vedettes richting Rouveen . Onze Bas is weer terug na een lange blessure en Michiel hebben we vandaag nog een gelukkig nieuwjaar kunnen wensen.
Tijdens de rit horen we op de radio dat Nederland helaas geen medaille wint op de 1500 meter shorttrack van de vrouwen, dit geeft ons nog eens de goede motivatie om wel even de 3 punten te gaan pakken en mee te nemen naar huis! Het weer zit mee en de velden zijn goedgekeurd, onder het genot van een warm zonnetje beginnen we dan ook aan de wedstrijd. Gelukkig was onze coach Paul mee om te vlaggen en alles in de gaten te houden.
Nagele 2 is sterk de eerste helft, met een geniale actie via rechts komt de bal bij Jochem die voor een vrijwel open doel staat en schiet hem erin. Deze wordt afgekeurd door de scheids wegens  ‘’een duw’’ eerder in het spel. Helaas worden er weinig kansen gecreëerd en blijven we op 0-0 staan met de rust.  Maar wat Rouveen 4 niet weet is dat in kleedkamer 5 op het moment van af fluiten voor de rust er een 12e vedette is binnen gekomen en zich klaar maakt, Chiel komt het team versterken. In de rust een korte speech van Paul met daarbij een lekker stukje ontbijtkoek, daarna beginnen we aan de 2e helft. Rouveen die met 4 man op de bank zat heeft weer nieuwe fitte spelers in het team. De 2e helft begint goed, al snel komt er een mega kans voor Ebel maar die wordt neergehaald. Penalty zou je denken… maar daar dacht de scheids anders over en deed niks.  Helaas kwam daar een nieuwe fitte speler van Rouveen en jaagde de bal in het doel halvewegen de 2e helft. Nagele moet een tandje bij zetten en gaat ervoor. Chiel die met een mooie actie voor het doel uitkomt kan nog net een keer schieten voordat er wordt afgefloten, maar deze zat er niet in. Eind stand 0-1 helaas niet de punten mee naar huis genomen. Wel hebben we laten zien dat we met 12 man een sterk team zijn! Op naar volgende week, op naar de 3 punten binnen halen!

17 Februari Nagele 1- Delfstrahuizen 1  1-2

Een tweetal weken geleden verloor Nagele op eigen veld onnodig van Vitesse ´63, Vandaag verloor Nagele weer,  ook tegen Delfstrahuizen moest Nagele het onderspit delven. Er werd met 1-2 verloren. Nagele liep de hele middag achter de feiten aan want al binnen 30 seconden stond Nagele met 1-0 achter. Op links kon Delfstrahuizen doorgaan, de bal werd voor gegeven en Jeroen van der Vijgh was zo ongelukkig om de bal in eigen doel te werken: 0-1. Eigenlijk kwam Nagele deze wel heel vroege achterstand niet meer te boven. Voor rust was Nagele machteloos. Ook Delfstrahuizen kreeg in de eerste helft nauwelijks kansen. Wel mocht Nagele van geluk spreken dat de enige kans die Delfstrahuizen in de eerste helft kreeg geen doelpunt opleverde. 
Ruststand 0-1. 

Na rust kwam Nagele iets beter voor de dag en kreeg zelfs kansen. Koen Westervoorde zag een kopbal van dichtbij gekeerd worden door de keeper van Delfstrahuizen terwijl dezelfde keeper even later knap wist te redden op een inzet van Rudo de Bruin. Aan de andere kant kreeg  Delfstrahuizen ook nog wel enkele mogelijkheden, maar voorslag wist Nagele een 2e tegentreffer te voorkomen. Een kwartier voor tijd kwam Delfstrahuizen op een 0-2 voorsprong. Nagele leed balverlies op het middenveld. Delfstrahuizen koos de aanval en de verdediging van Nagele had nog ruim voldoende tijd en gelegenheid om het balverlies te compenseren, maar slaagde daar niet in: 0-2. De wedstrijd was daarmee nog niet gespeeld, want 10 minuten voor afloop kwam Nagele terug tot 1-2. Na een vrije trap kwam de terugvallende bal voor de voeten van Sander Koene die fraai inschoot: 1-2.  Een ieder die dacht dat Nagele in de slotfase nog wel even aan zou zetten om langszij te komen kwam bedrogen uit. Nagele was daartoe niet meer in staat. Ook Delfstrahuizen kwam niet meer tot scoren zodat deze wedstrijd eindigde in een 1-2 nederlaag voor Nagele. Een nederlaag voor Nagele op een heel slecht te bespelen veld, maar dat kan en mag niet als excuus dienen omdat beide ploegen daar last van hebben. Als er vandaag al een ploeg recht had op een overwinning vandaag was het Delfstrahuizen. 

10 Februari Nagele JO19-1 Olde Veste/Steenwijk JO19-2  3-2

Hehe… Eindelijk. Een zege voor de voetballer. Niet eindeloos weken moeten wachten op de eerste wedstrijd na de winterstop begin maart, maar al gewoon beginnen in februari. Koud was het namelijk ook niet. Het hoofdveld lag er wel helaas slecht bij, net als die van FC Utrecht. En nee niet door de vorst, maar het was simpelweg veel te veel hobbelig met in de hoeken takken en hier en daar waren er grote sneden in het veld te bekennen.

Dan de wedstrijd zelf die we met 13 man begonnen, 2 op de bank, en met een 433 systeem. Het fijne van verslagen maken is dat je nog weet hoe de vorige wedstrijd ging als je opnieuw tegen dezelfde team moet. Zie 23 september 2017! Slecht begonnen we zeker niet en de eerste kansen van Koen en Sebastian gingen er door toe doen van de keeper er niet in. Koen kopte een corner van dichtbij in de handen van de keeper en Sebastian werd in de diepte gestuurd, maar zijn schot werd gekeerd door de voeten van de keeper. De eerste helft was zeker voor Nagele maar de doelpunten kwamen pas na het inbrengen van Dave. Zijn eerste balcontact en diepgang was meteen gevaarlijk, maar de bal was iets te scherp voor Marije bij de tweede paal. Na een goede lange bal achter de verdediging van Steenwijk scoorde Dave de openingstreffer: 1-0. Zo’n 10 minuten later kwam een steekbal van de voet van Sebastian wat gelukkig bij Dave die er wel raadt mee wist, en de keeper omspeelde: 2-0. Steenwijk zat nog wel in de wedstrijd maar het meeste balbezit was voor Nagele.

In de rust kregen we een lekker bakje thee uit een plastic bakje en na de rust ging de wedstrijd verder. Rond de 65e minuut kwam hoofdcoach Vegterlo tot het besluit om te switchen naar 442. Steenwijk kreeg meer balbezit al waren de beste kansen voor Nagele uit counters. Toch kon de tegentreffer niet uitblijven. Hoewel Ricky er alles aan deed en zelfs ballen die richting kruising gingen er uit haalde, mocht niet baten. Het werd 2-1. Maar bij deze is Ricky wel ‘man of the match’ geworden. Met een kwartier te spelen, kwam de spanning dus weer terug. Dat zou je denken. Maar niet heus. Het was Leon die rond de middenlijn een diepe bal gaf op Sebastian die zijn tegenstander uitkapte en de bal terug legde op Leon die nu randje zestien stond en beheerst raak schoot: 3-1. Steenwijk drong de laatste minuten weer aan en maakte de 3-2 nog waarna de goed fluitende Joris Steenkamer de wedstrijd beëindigde. Goede wedstrijd dus van Nagele maar het had veel meer afstand van de tegenstander moeten nemen. Zo lukte het in de tweede helft niet om een 3 tegen 1 situatie en een 1 tegen 1 situatie tot een goed einde te brengen. Hoewel het slechte veld er ook mee te maken had. Volgende week wacht De Blesse/Oldemarkt op ons.

10 Februari Nagele 2- Oldeholtpade 1 0-5

Nagele in de ban van de Olympische Spelen

Op een prachtige zaterdagmiddag waarbij het veld net op tijd was ontdooid, stond de sport centraal. In de gezellige kantine konden maar liefst 4 Olympische medailles worden gevierd voor team NL. Toch mooi om te zien hoe 3 Nederlandse vrouwen met overmacht voor een compleet oranje podium op de 3kilometer zorgden. En de baard uit Bantega, Sjinkie Knegt, pakte zo even zilver op de 1500 meter shorttrack. Imponerend en inspirerend voor de mannen van speler/coach Mees v/d Sar. Daarmee was de toon gezet voor een zeer gezellige zaterdagmiddag. Met een vanuit de kantine bezien heerlijk zonnetje kon de dag al niet meer stuk.

In de 90 minuten durende pauze tussen de voorbereiding en prima verlopen 3e helft, bleek een trainingspauze van ruim 2 maanden Nagele toch de das om te doen. De Friezen uit Oldeholtpade (al werd er in de kleedkamer gediscussieerd of dit wel onderdeel van Friesland uitmaakt) bleken eens te meer beter voorbereid op de koude omstandigheden. Zij waren natuurlijk allemaal in training voor die ene tocht en dus conditioneel fit. Er wordt dan ook gerekend op een massale opkomst aanstaande woensdagavond. Om dan maar in stijl af te sluiten; meedoen is belangrijker dan winnen en daar heeft Nagele keurig aan voldaan..

3 Februari Nagele 1- Vitesse ’63 1 2-3

Nagele leed vandaag een onnodige, maar uiteindelijke wel verdiende nederlaag tegen Vitesse ´63 uit Koekange. Hoewel Vitesse´63 dit wellicht anders ziet, gaan de 3 punten niet mee naar Koekange door het geweldige voetbal van Vitesse ´63, maar door het matige voetbal van Nagele vandaag. Op een slecht bespeelbaar veld, iets waar beide ploegen last van hadden, ging het in de beginfase redelijk gelijk op. Nagele kwam na een kleine 20 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Jos Withaar werd binnen de 16 meter door de keeper van Vitesse onderuit gehaald: strafschop. Vanaf 11 meter maakte Rick Bloo geen fout: 1-0. Lang bleef deze voorsprong niet intact want nog geen 5 minuten later werd het 1-1. Bij de cornervlag kreeg Vitesse balbezit. Op dat moment was er nog niet veel aan de hand, want Nagele stond positioneel redelijk goed. Linkervleugelverdediger Laurens Bloo leek de situatie onder controle te hebben, maar laatste man Gert Jan Hulsman  ging zich er mee bemoeien. Dat pakte niet goed uit, waardoor een van de aanvallers van Vitesse uiteindelijk volkomen vrij voor keeper Jos van de Vlekkert opdook: 1-1. Nog voor rust kwam Vitesse op 1-2. Rick Bloo onderschepte een bal net buiten de 16 en legde deze bal tot schrik van alles wat Nagele was  panklaar neer voor een van de spelers van Vitesse. Jos van de Vlekkert was meteen kansloos: 1-2. Deze 1-2 werd ook tevens de ruststand. Hoewel tegenstander Vitesse zeker niet groots voetbalde was Vitesse misschien toch de ploeg die op dat moment het meest recht op een voorsprong had.

Na rust kwam Nagele beduidend beter voor de dag. Zeker het eerste kwartier na rust bepaalde Nagele het spelbeeld. Nagele kwam al snel langszij. Weer had Nagele daar een penalty voor nodig. Joris Steenkamer werd binnen de 16 onreglementair ten val gebracht. Vanaf 11 meter maakte Rick Bloo zijn 2e doelpunt: 2-2. Op dat moment zag het er goed uit voor Nagele, langszij komen en het betere van het spel hebben, maar het pakte anders uit.

Nog binnen een kwartier spelen in de 2e helft werd het 2-3. Jos van de Vlekkert kwam zijn doel uit maar ging in de fout: 2-3. Daarna was het eigenlijk met Nagele gedaan. Nagele was niet meer in staat om haar tegenstander haar wil op te leggen.  Waar het aan lag, geen idee. Of het nu aan de tegenstander lag, aan het verloren vertrouwen bij Nagele of misschien wel aan de fysieke gesteldheid, geen idee. Nagele was niet meer in staat om de wedstrijd naar haar hand te zetten. De beste fase was misschien nog de slotfase de laatste paar minuten, toen Nagele alles of niets speelde. Maar een gelijkspel had Nagele niet meer verdiend en Nagele mocht nog van geluk spreken dat Vitesse in de slotfase van dichtbij een 200% scoringskans alsnog om zeep wist te helpen.  Al met al een verdiende nederlaag tegen een zeker niet imponerende tegenstander. Volgende week speelt Nagele tegen het laaggeplaatste Veno. Wil Nagele dan de 3 punten meer naar huis nemen, dan zal Nagele toch zeker beter voor de dag moeten komen.

2 december Tollebeek 1 – Nagele 1  1-2

De wedstrijd Tollebeek-Nagele was zeker geen goede wedstrijd maar de geleverde strijd maakte veel goed. Vanaf minuut 1 was het een echte wedstrijd. Al in de eerste minuut  kreeg Tollebeek een 100% kans, maar gelukkig voor Nagele kwam haar keeper Jos van de Vlekkert als overwinnaar uit de strijd. In de eerste helft was Tollebeek de iets gevaarlijkere ploeg en kreeg de beste kansen, maar keeper Jos van de Vlekkert stak vandaag in goede vorm en wist Tollebeek met een paar knappe reddingen van een voorsprong af te houden. Gevaarlijkste man aan de zijde van Tollebeek was Rik Loman, met zijn behendigheid en snelheid maakte hij het de verdediging van Nagele regelmatig heel moeilijk.

Wat Nagele de eerste helft wel heel goed deed, was druk zetten op de verdediging van Tollebeek. Juist dat deel van het elftal van Tollebeek (inclusief keeper) was het zwakste deel van het elftal. Daardoor kwam Nagele nog een aantal keren dichtbij de openingstreffer. Als er voor rust een ploeg misschien het meest recht had op een voorsprong  was het Tollebeek, maar het was niet Tollebeek maar Nagele dat met een 0-1 voorsprong de rust in ging. Jasper Boekee liep met de bal aan de voet de 16 in en tikte de bal langs de uitkomende keeper van Tollebeek net langs de paal binnen: 0-1.  Deze 0-1 werd ook de ruststand.

Na rust kreeg Tollebeek de eerste kans, maar daarna was Nagele dat in het eerste kwartier na rust de bovenliggende partij was. Nagele zette Tollebeek al op de eigen helft goed onder druk waardoor Tollebeek niet aan een goede opbouw toekwam. Rond de 65e minuut veranderde de wedstrijd volledig.
De scheidsrechter floot voor een overtreding van Nagele. Verdediger Jeroen van der Vijgh liep na deze overtreding achteruit en zou boven op het been van een speler van Tollebeek hebben gestaan. In de ogen van Tollebeek, en zeker in de ogen van haar aanvoerder een opzettelijke actie. De aanvoerder van Tollebeek ging dan ook meteen verhaal halen  bij Jeroen van der Vijgh. De scheidsrechter stond hier bovenop en gaf de aanvoerder van Tollebeek terecht een rode kaart.

Nagele leek op rozen te zitten, een 0-1 voorsprong en ook nog eens met 11 tegen 10. Maar vreemd genoeg was Nagele daarna niet de bovenliggende partij, maar Tollebeek, overigens zonder echt gevaarlijk te worden. Met nog een kwartier te spelen kwam Tollebeek op gelijke hoogte met Nagele.
De linker vleugelverdediger van Nagele, Laurens Bloo, zette binnen de 16 zijn voet voor het been van een speler van Tollebeek, waardoor deze speler ten val kwam: strafschop. Op de strafschop van Marijn Brandsema was keeper Jos van de Vlekkert kansloos: 1-1.

Daarna leek de wedstrijd in een gelijkspel te gaan eindigen, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn. Laurens Bloo, de man die een penalty had veroorzaakt, mocht aan de linkerkant vrij opkomen. Hij gaf een voorzet op maat op de bij de 2e paal opduikende Rudo de Bruin. Deze kopte de bal fraai tegendraads in de verre hoek: 1-2.  Deze voorsprong van Nagele kwam niet echt meer in gevaar. De beste kansen in de slotfase waren zelfs voor Nagele, maar doelpunten vielen er echter niet meer.

Na een aantal nederlagen op rij dus eindelijk weer een overwinning voor Nagele. Een ding staat vast, het was zeker geen hoogstaande wedstrijd, maar het was voor het publiek een vermakelijke middag met strijd vanaf minuut 1 tot en met minuut 90 met Nagele uiteindelijk als de gelukkige winnaar.

Voor de winterstop moet Nagele nog 2 keer aan de bak, Nagele speelt 2 keer thuis tegen respectievelijk Heeg en Vitesse. Het zou mooi zijn als de overwinning van vandaag het begin is van een aantal overwinningen op rij.

27 november Ens/Kraggenburg O19-1 vs Nagele O19-1  5-3

Vanwege de afgelaste wedstrijd van Nagele 1 deed naast Koen Westervoorde ook Gerco Kofferman met ons mee en vertrokken we richting Ens met 14 man. Een unicum. Na een korte warming-up begonnen we aan onze laatste topper van het seizoen. Het balbezit was iets meer aan hun besteed, maar de kansenverhouding ging zeker gelijk op. Halverwege 1e helft viel toch de openingstreffer aan hun kant. Na snelle korte passes rond het zestienmetergebied dook er een van hun op voor Ricky: 1-0. Hierna golfde het spel door tot aan 10 minuten voor de rust. Toen kwam de bal via een voorzet van Nagele aan de rechterkant wat ongelukkig op de arm van 1 van onze tegenstanders. De scheidsrechter was geen thuisfluiter en floot voor een strafschop die Leon keurig benutte: 1-1.

Tijdens en na de rust begon het weer ons ook dwars zitten. Het was koud, veel regen, wind en even later ook nog eens onweer. De meeste mensen zouden zeggen “maar ja daar heeft de tegenstander ook last van..”. Niet bij ons want binnen 5 minuten stond het 3-1 voor Ens. Na een kwartier hielden de 2 boosdoeners op, Ens met goed voetballen en het weer met regenen. Nagele kon dus uit hun schulp kruipen en deed dat ook. Het leverde een goede fase op voor Nagele met volop kansen. De 3-2 kwam op naam van Dave Leendertse dat even daarvoor nog wel een grote kans mistte. Hij sprintte na een goede diepe bal naar de keeper toe en vond de verre hoek. Daarna kregen Dennis Koene, Wessel Claassen en Koen Westervoorde goede kansen om op gelijke hoogte te komen. Deze kansen gingen er niet in, en dan weet je dat de tegenstander de kansen dan wel af gaat maken. De 5-2 kwam dan ook snel achter elkaar in de laatste fase van de wedstrijd op het scorebord. Koen zorgde ervoor dat de eindstand beter was dan de bekerwedstrijd tegen Ens: 5-3. Hij rondde een goede aanval over rechts af met een bekeken schot in de hoek. We hebben weer geen punten behaald wat resulteert in een 9e plaats van de 12 op de ranglijst, maar de middenmoot is nog steeds prima inzicht met nog 3 wedstrijden te gaan tegen ploegen waarvan er 2 lager geplaatst zijn dan ons en de ander met 1 punt boven ons staat.

27 november 2017 Tollebeek 3 – Nagele 2

Het eerste wat je doet als de speelkalender van de KNVB klaar is? Kijken wanneer de wedstrijd tegen Tollebeek gespeeld gaat worden. Die data omcirkel je met rood in je agenda en je zorgt dat je er dan bent. Calamiteiten kunnen ervoor zorgen dat je er niet bij kan zijn. Blessures, landwerk, leider van A1, Sinterklaasintocht zijn allemaal geldige redenen. Maar een weekendje Krakow met ‘Wim’ kan natuurlijk niet. Kortom zonder Michiel trokken we uit alle windtreken in de polder naar Tollebeek. Daar aangekomen wachtte ons een lekker gebakje van de jarige Ebel. Met volle maag kleedden wij ons om in de kleedkamer zonder putje. Interim-coach Jochem zette ons op scherp en pepte ons op voor aanvang van deze kraker tegen Muis en consorten.

De basis werd gevormd door Toine, Erwin, Daan, Reinder, Dennis, Ebel, Hugo, Julian, Bob, Robin en Sander. Wissels: Huub, Remon, Pascal en Taco. Afwezig zonder goede reden: Michiel. Afwezig met goede reden: de rest.

We begonnen wat rommelig aan de wedstrijd. We stonden nog wat uit te buiken van het gebak en Tollebeek was gewoon wat feller in het begin. Langzaam kregen we meer grip op de wedstrijd en echte kansen werden er niet weg gegeven. Wij kregen echter meer dan genoeg kansen. De een nog mooier dan de ander, maar het vizier stond bij de meeste spelers niet echt scherp. Bob, Sander, Hugo miste zo een aantal kansen. Maar uiteindelijk viel de 0-1 zeer terecht. Dit zou een mooie opsteker moeten zijn voor de rest van de wedstrijd. Maar Tollebeek zette een tandje bij en binnen een paar minuten was het alweer gelijk. Werkelijk waar alles ging fout in deze aanval van Tollebeek. De ene ingreep van Nagele was nog slechter dan de andere en dan kan Toine er ook weinig meer aan doen. Dus stond het 1-1. Hierna kreeg Tollebeek nog een grote kans op 2-1, maar Toine trad zeer kordaat op en voorkwam een achterstand. Nu was Nagele eindelijk wakker en Tollebeek had vanaf dit moment weinig meer in te brengen. Tollebeek werd goed vastgezet in de opbouw en Julian bekroonde een prima wedstrijd met een doelpunt na een goede combinatie met Robin. Bob miste niet veel later een levensgrote kans op 1-3. Niet veel later werd dezelfde Bob uit de wedstrijd gekegeld door de laatste man van Tollebeek. Een bijzonder grove charge die zelfs door de spelers van Tollebeek niet gewaardeerd kon worden.

In de rust sprak coach Jochem ons vermanend toe. Deze wedstrijd had allang beslist moeten zijn en daar had hij wel een punt. De vier wissels kwamen in het veld en na rust zetten wij nog eens flink aan voor een offensief.  De spitsen Huub en Sander werden veelvuldig gezocht. Het was overigens lastig deze heren uit elkaar te houden. Met dezelfde coup en speelstijl werden ze regelmatig met elkaar verward. Alleen doordat ze een beide een verschillende haarband hadden kon je ze uit elkaar houden. Dennis als doorgeschoven pion op het middenveld kreeg het aan de stok met de belager van Bob. Na wat vriendelijke woordenwisselingen mocht Dennis zijn zonden overdenken langs de kant. Maar ook met 10 man was Nagele veel te sterk voor Tollebeek. Vele aanvallen volgden op het doel van Tollebeek. Kansen waren er genoeg, maar evenals de eerste helft gingen ze er niet in. De keeper van Tollebeek was overigens veruit de beste man van het veld voor de thuisploeg. Tollebeek kon er aanvallend niks tegenoverstellen. De, aan Nagele kant, goed ingevallen backs Remon en Pascal zorgden zelfs voor aanvallende impulsen en het was wachten op de 1-3. Die viel uiteindelijk geheel terecht na een goede aanval over rechts. Sander draaide makkelijk weg bij zijn 30 jaar oudere tegenstander en scoorde de 1-3. Wedstrijd gespeeld uiteraard. Nog één opvallend moment tijdens de wedstrijd. De leider van Tollebeek haalde Muis naar de kant. Dit tot grote onvrede van de spelers van Nagele. Een icoon naar de kant halen in zo een wedstrijd is onbegrijpelijk. Zo doofde de wedstrijd als een nachtkaars en schreef Nagele een terechte overwinning bij. Drie punten in de tas gingen meet terug naar Nagele. En het bleef nog lang onrustig in de kantine bij Nagele.

18 November MSC/Amslod O19-2 vs Nagele O19-1  8-0

 Vandaag stond de koploper op het menu. Een taai stuk biefstuk zou je ze kunnen noemen, die alleen bij volle kracht en inzet kapot kan krijgen. De tegenstander uit Meppel was iets te taai: met 8-0 gingen we de bietenbult op.

Het eerste halfuur was er nog weinig aan de hand. MSC kwam niet op gang en het was vooral Nagele dat via de snelle Dave Leendertse de grootste kansen kreeg. Deze kansen waren niet eens op 1 hand te tellen. Toch na het halfuur van de wedstrijd strafte MSC de ruimte aan de rechterkant af met de openingsgoal: 1-0. De 2-0 van hun was een knappe actie waarbij de linksbuiten van hun dicht bij de achterlijn keeper Olaf Persoon verschalkte. Olaf verving Ricky die afwezig was. Door een achterwaartse kopgoal vanuit een vrije trap werd de ruststand: 3-0. Eigenlijk tegen de verhouding in zou je zeggen, maar in de 2e helft werd echt duidelijk dat MSC beter dan ons is. En niet zo’n klein beetje ook helaas. Voor het gevoel lag de 4-0 door een laag afstandsschot er al in voordat de scheidsrechter floot. Technisch was MSC echt veel te goed. Bijna iedere keer na een goede balaanname maakten ze wel een mooie schijnbeweging en ze zetten ons op het verkeerde been. Ook het tikkie-takka beheersen ze goed, komt mede door dat het team een vriendenteam is, dat overigens niet traint doordeweeks. Daarnaast gingen de koppen bij een aantal van Nagele hangen en verdween de beleving bij hun. Zo liep MSC uit tot de eindstand 8-0. Nagele was in de tweede helft het meest dicht bij een ere treffer na een pass van Sebastian op Koen die het probeerde met een hakje, op de manier hoe Klaas Jan Huntelaar scoorde voor Ajax tegen PEC Zwolle, maar helaas rolde de bal net naast. Wat vandaag totaal niet lukte, namelijk er vol voor te gaan, een monsterscore te vermijden en met een resultaat van het veld af te gaan, kan zaterdag opnieuw geprobeerd worden tegen nummer 2 Ens/Kraggenburg O19-1. In de beker verloren we van Ens met 5-2, maar gaven we een 2-0 voorsprong uit handen en pas in de slotfase kwamen ze pas op voorsprong. Wie weet lukt het ons zaterdag thuis op sportpark Nagele om de derby Ens-Nagele wel te winnen.

18 november Nagele 2 – Urk 8  1-2

Na een mooie overwinning op Oldeholtpade vorige week, mochten we het ditmaal opnemen tegen het altijd lastige Urk 8.Het weer was niet al te best en er werd al druk naar alternatieve mogelijkheden gezocht om het duel te beslissen en die tevens binnen konden plaatsvinden.
Ook de de opstelling voor de 3de helft was al bekend: een overheerlijk balletje saté met een biertje erbij. Inmiddels zagen we op buienradar dat er opklaringen aan zaten te komen dus konden we op naar de kleedkamer.

Gelukkig wist coach Mees op het laatste moment het team van 12 man nog aan te vullen met 2 jeugdspelers zodat we ook genoeg wisselspelers hadden.

De wedstrijd begon redelijk in evenwicht maar op een gegeven moment wist Mees de achterlijn te halen en goede voorzet te geven. Robin kopte de bal strak in het net. 1-0. Helaas konden we er geen vervolg aan te geven en kwam Urk op gelijke hoogte: 1-1.

In de 2de helft werden een aantal aanvallen van Nagele afgefloten wegens buitenspel. Wij hadden er zo onze twijfels over…. Even later had Urk een aanval wat volgens onze grensrechter buitenspel was maar helaas volgde de scheidsrechter niet. Urk kon de 1-2 maken en ondanks meerdere kansen voor Nagele bleef het zo tot het eind.

Al met al had er minimaal een gelijk spel in moeten zitten maar het mocht helaas niet zo zijn.Eenmaal in kantine kwamen de inmiddels opgewarmde balletjes saté op tafel en werden de diverse buitenspel situaties nog eens onder de loep genomen.

18 november SVM-Nagele 3-0

Na de forse thuisnederlaag van vorige week zaterdag tegen nummer 2 Wolvega speelde Nagele gisteren tegen de nog zonder puntenverlies zijnde koploper SVM uit Marknesse.

Na vandaag lijkt het wel steeds duidelijker te worden wie er dit jaar om het kampioenschap gaan strijden. SVM is titelkandidaat nummer 1. De enige ploeg die nog roet in het eten lijkt te kunnen gooien is Wolvega, maar inmiddels heeft deze ploeg al wel 7 punten achterstand op SVM, en tegen een ploeg die nauwelijks punten verliest is elke punt achterstand er 1 teveel.  

Over de wedstrijd van vandaag kunnen we kort zijn. Een heel stabiel voetballende SVM was van de eerste tot de laatste minuut de betere ploeg. Nagele heeft geen enkele vuist kunnen maken. In de volle negentig minuten kreeg Nagele maar 1 kans, Rudo de Bruin mistte 1 op 1 op de keeper. Bij rust stond Nagele met 1-0 achter en binnen een kwartier na rust stond de uiteindelijke 3-0 eindstand op het scorebord. Met deze 3-0 nederlaag mocht Nagele niet eens ontevreden zijn.

Door deze nederlaag begint Nagele voorzichtig aan toch steeds meer af te zaken naar de onderste regionen. Het is de komende week toch echt zaak om een aantal goede wedstrijden achter elkaar neer te zetten zodat wat verder afstand genomen gaat worden van de onderste regionen. Dat moet dan de komende weken gebeuren tegen achtereenvolgens Vitesse ’63, Tollebeek en Heeg. Een schone taak van trainer Bennie Vissers om zijn elftal weer op scherp te krijgen.

11 november Nagele O19-1 vs Creil-Bant O19-1   1-4

Het weer dat vorige week fantastisch was, was nu ijskoud met in de 2e helft ook nog eens regen. Niet prettig dus om te kijken of om te spelen. De wedstrijd was op zichzelf voor Nagele ook niet echt prettig, het eindresultaat was weer een nederlaag.

Terwijl we wel redelijk goed aan de wedstrijd nog begonnen. Zo was de eerste kans voor Nagele. Na een goede steekpass van Wessel Claassen op de dieplopende Sebastian van Breugel konden de verdedigers de bal net niet met een teenlengte de bal raken om te onderscheppen. Door deze plotselijke ruimte schoot ik, Sebastian, te gehaastig naast waar doorlopen en van dichterbij schieten een betere optie was. Langzamerhand drukte Creil-Bant door, dat fysieker was en voetballend zorgvuldiger was. Al bleven de kansen van beide ploegen redelijk gelijk. Vooral counterend leverden het hier en daar kansjes op voor Dennis Koene, Sebastian en Ferry. Totdat halverwege 1e helft na het wegkoppen van een voorzet van Creil-Bant, iemand van hun kon aanleggen voor een schot dat via Rutger Andela wat gelukkig het doel inging: 0-1. Niet veel later viel ook de 0-2 wat knullig door weer een voorzet van Creil-Bant. Hierna hobbelde het spel door tot de rust.

Met goede moed begonnen we aan de 2e helft, toch ging het al snel mis. De eerste beste kans voor Creil-Bant ging er in: 0-3. Heel efficiënt dus. 15 minuten later viel de 0-4  zelfs ook nog. Toch zorgden de veranderingen in de rust voor verbetering van het spel aan Nagele kant. Kansjes werden kansen. Waar het eerste deel van de 2e helft het nog niet tot kansen leidde, was het na de 0-4 door goed opkomen van Steven Hoefnagel die het overzicht bewaarde en Sebastian vond, wel raak: 1-4. Overigens kregen we versterking van Jens Riks die de 2e helft goed inviel. Helaas lukten het hem niet tot 2x toe om te scoren. Ook Sebastian kreeg nog een kans. Werden deze 3 kansen verzilverd tot goals dan had de stand zo maar 4-4 kunnen staan. Alleen dit gebeurde niet en ging Creil-Bant er met de 3 punten vandoor, dat het na de 0-4 wel welletjes vond. Door deze nederlaag is het gat met de bovenste ploegen groot geworden en moeten we nu de punten gaan verzamelen om niet in de staart van de ranglijst te eindigen. Voor komende zaterdag wacht ons de koploper en ongeslagen MSC/Amslod O19-2. Wederom een sterke tegenstander, maar de bal is rond en kan beide doelen in. Wie weet kunnen we voor een sensatie zorgen!

4 November Nagele O19-1  –  Espel O19-1    2-5

Eindelijk weer eens een thuiswedstrijd, op het vertrouwde sportpark Nagele. Eindelijk weer eens een wedstrijd, waar je een week naar uit kijkt. Ditmaal tegen buurdorp Espel om 11.00.

Met 13 man begonnen we niet sterk aan de wedstrijd. Ook Espel niet echt. Het begin was even aftasten, maar daarna was het Espel dat het voortouw nam. Het publiek naast de kant was voor een jeugdwedstrijd best goed vertegenwoordigd, ook te danken aan het fantastische weer met een lekker zonnetje. Na een slecht genomen corner van Nagele brak Espel er met de counter uit en maakte de 0-1. Het was vooral counteren wat beide ploegen deden. Nagele kwam er meestal via de rappe Dave uit. Dit leverden wel een paar kansen op maar nog geen goals. Nagele was niet fris en fruitig zoals vorige week tegen SVN wel het geval was, misschien dat het laat uitgaan op de vrijdagavond van een aantal jongens ermee te maken had want er was weinig beweging en beleving aan Nagele kant. Het balverlies vond ik wel meevallen maar er werd niet of nauwelijks serieuze kansen gecreëerd om de dominante partij te worden in deze wedstrijd, dat was toch Espel dat meer druk op ons zette en er af en toe gevaarlijk met goed voetbal eruit kwam. Toch kregen we via Dave Leendertse en Dennis Koene kansen. Ook werd er een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, volgens een aantal van Nagele onterecht, maar verder floot scheidsrechter Michiel Eilander een puik van een wedstrijd. Gelukkig haalden we de rust met een 1-1 stand na een voorzet van Dave Leendertse op Dennis Koene die goed inkopte.

Na de rust met omzettingen in het elftal, begon Nagele met linksbuiten Ferry Jansen. Hij had zijn invalbeurt meteen kunnen bekronen met een doelpunt want na een goede dribbel lukte het hem net niet om van 5 meter een doelpoging te wagen. Helaas was Nagele nog steeds niet fris genoeg om het de tegenpartij moeilijk te maken. Halverwege de 2e helft kwam Espel door een droog schot in de hoek op 1-2 en even later door een uitgespeelde aanval op een verdiende 1-3. In plaats van de punt naar voren op het middelveld gingen we daarna over op de punt naar achter, iets risicovoller maar je moet ook iets forceren met een achterstand van 2 goals. Dit pakte eerst goed uit. Want na het diepgaan van Sebastian van Breugel aan de zijkant, die vervolgens hard en strak de bal richting 2e paal naar de inlopende Dennis Koene schoot kwamen we op 2-3. Alleen het was niet Dennis die scoorde maar een verdediger van Espel die de bal net als Stefan Thesker van FC Twente de bal per ongeluk in eigen doel tikte: 2-3. Nagele drukte hierna wel door voor de gelijkmaker maar het was Espel dat de ruimte goed benutte de laatste minuten door uit te lopen naar 2-5. Tevens de eindstand. Jammer dat we weer geen goede reeks kunnen neerzetten en dat we nog te wisselvallig zijn, na de goede wedstrijd van vorige week uit in Nijeveen. Gelukkig is geen andere ploeg dit weekend over ons heengegaan op de stand en staan we nog in de middenmoot op een 5e plaats van de 12. Hopelijk dat we zaterdag thuis tegen nummer 4 Creil-Bant O19-1 met meer energie, frisser en beter voetballen wel weer de 3 punten pakken. Komt dat zien!

4 November VHK 3 – Nagele 2  3-3

De wedstrijd VHK 3 tegen Nagele 3 stond voor vandaag op het programma. De wedstrijd begon rustig. Nagele combineerde goed in de openingsfase maar tot grote kansen leidde dit niet. Slordigheden achter in bij Nagele leidde de 1 nul in voor VHK.

Nagele bleef rustig door combineren wat tot een grote kans voor Robin opleverde. Helaas schoot hij de bal naast. .Het goede spel leverde gelukkig goede kansen op. 1 daarvan leverde de 1-1 van Michiel op: een mooi stiftje over de keeper na een goede combinatie over meerdere schijven.

De 1-2 kwam op naam van Robin. Hij draaide goed weg bij ze man en schoot de bal in de kruising. Deze stand bleef op het bord staan tot aan de rust. 

Na rust komt Nagele op 1-3 door een intikkertje van Huub na goed doorzetten van Johan Z, onze international. Nagele bleef kansen krijgen maar deze werden niet benut waardoor vhk er in bleef geloven. Dit leidde uiteindelijk tot de 2-3 en 3-3.  In de laatste minuut krijgt Nagele nog een goede kans om de volle buit mee terug te nemen naar huis. Taco kopt de bal goed in bij de 2de paal maar de keeper van vhk redt de bal op knappe wijze uit de kruising waar door de 3-3 op het scorebord beleef staan. Resultaat: leuk potje maar 2 punten verloren, met een kater naar huis dus…. 

28 Oktober SVN’69 O19-1  –  Nagele O19-1  1-11

Met 13 man begonnen we aan een echte uitwedstrijd. Richting Nijeveen. Het voelde alsof we van Groningen naar Kerkrade moesten, of andersom, en voor de rijdende supporters waren we snel van mening dat naast de 13 mannen er ook 3 punten mee terug moesten worden genomen. Dit gebeurde zeker ook, en met goed spel, alleen er vielen echt te veel doelpunten waardoor ik niet weet wie wanneer gescoord heeft. Een ongewenste luxe. Wat wel zeker is dat de bal al in de eerste minuut in het nettie zat, en dat Koen Westervoorde de dader was. Nagele zette Nijeveen stevig onder druk, mocht ook wel want SVN staat in de onderste regio van de competitie, dit leidde tot veel kansen en ook gelukkig tot verhoging van de stand. Zo kreeg Nagele snel na de openingstreffer een vrije trap net iets over de middenlijn aan de zijkant. De nemer was Rutger Andela. Het was een dergelijke vrije trap waarvan de logische keuze was om voor te geven in plaats van zelf een doelpoging te wagen, maar het werd een doelpunt voor Rutger omdat niemand de bal verder aanraakte en de bal hard en strak geschoten werd dat hij bij de tweede paal binnenvloog. Even daarna was het Leon Rienks die ook van afstand knap het doelnet liet bewegen: 3-0. Daarna weet ik als verslaggever en veldspeler niet meer wie wanneer scoorde. Nagele was heer en meester en creëerde volop kansen, ook na rust bleven we door strijden. Zo scoorde ook onze rechtsback Ferry met een dribbelsolo van eigen helft af waar de tegenstanders nog steeds naar hem op zoek zijn. Niettemin werden er ook zeker kansen gemist, zelfs ook 2 van Dennis Koene die leuk voor Dumpert zouden geweest. Het lukte hem met behulp van een polletje niet om van rond de 2 meter te scoren voor een leeg goal en in de 2e helft ook niet van 1 meter om de bal in te koppen. Maar niet getreurd, onze spits heeft het ook geweldig gedaan en het eindresultaat is een goede hattrick. Verder had Rutger nog een keer gescoord waar hij zelf als verdediger de aanval opzette en verder opstoomde. Helaas hadden we niet de 0 gehouden en kreeg een verdediger van SVN in de slotminuten van de wedstrijd te veel tijd en ruimte om van afstand de bal via de paal erin te schieten, eindstand 1-11. Volgende week komt Espel O19-1 bij ons op bezoek, vanwege de huidige stand en veldspel van vandaag gaan we ook dan zeker voor de 3 punten!

Hieronder staan de doelpuntenmakers:
3x Koen Westervoorde
3x Dennis Koene
2x Ferry Jansen
2x Rutger Andela
1x Leon Rienks

14 Oktober Tollebeek JO19-1 – Nagele JO19-1  2-2

Na de wedstrijd van 2 weken geleden tegen de jongens van Tonego mochten we weer uitspelen, ditmaal uit naar buurdorp Tollebeek. Met 13 man begonnen we aan de 3 punten klus, met Koen en de later komende Dave. Weer begon Nagele niet voortvarend, het spel van ons was weliswaar niet slecht maar zeker wel onrustig. Schoten sneller de bal uit dan de vrije man te zoeken en in te spelen. Al kregen we langzaam wel in enige mate controle qua verdedigend en middelveld opzicht maar voorin was Nagele niet heer en meester. De diep gestuurde Sebastian, Dennis en Koen leverden de enige kansen op, maar helaas zat steeds het lichaam van de keeper ertussen. Je zult dan altijd zien dat de andere ploeg dan wel scoort, en ja hoor dit was het geval zaterdag bij deze wedstrijd. Bas kwam in balbezit op precies de zestien van onze eigen strafschopgebied maar de bal onder zijn voeten werd afgesnoept door 1 van de middenvelders aan Tollebeekse kant en door een snelle punter stonden wij achter: 1-0. Moet wel zeggen dat Tollebeek ook zeker kansen kreeg in de eerste helft, aangezien het bij Nagele meestal al fout ging in de opbouw.

Na de rust op het mooie sportcomplex van Tollebeek begon voor ons de 2e helft. Het spelbeeld veranderde niet veel, want ook nu lukte onze opbouw en de voortzetting op een voetballende manier niet, maar de agressie en kansen voorin namen wel toe. Zo creëerde Dave door zijn snelheid meerdere kansen voor zichzelf die helaas er niet ingingen. Welke kans er wel inging, was de goed genomen corner van Dennis die het hoofd van Koen vond en die vervolgens knap scoorde: 1-1. Nagele rook zeker aan de voorsprong, want na het schot van Ferry schuin voor de goal op de lat waren we zeker dicht bij die voorsprong. Daarna hobbelde het stroeve spel van beide kanten door tot de laatste minuten van de wedstrijd, daar bleek in eerste instantie Tollebeek de gelukkigste te zijn. Want na een mooie solo van de spits van Tollebeek werd het 2-1 en na een overtreding van Ricky in de zestien zou je denken dat de 3-1 en de overwinning voor Tollebeek een feit zou zijn, maar niets is minder waar. De strafschop die de nemer links schoot, werd keurig gestopt door onze keeper Ricky. Later zou blijken dat deze actie grote waarde zal hebben in de stand, want na een bijna doorgebroken Leon kreeg Nagele een vrije trap van rond de 20 meter van de goal af. Leon en Dennis gingen plaats nemen achter de bal en laatstgenoemde was het die de bal fenomenaal raakte en via onderkant lat in de goal ging: 2-2. Toch nog een punt, zeker te danken aan Ricky. Jammer dat het spel niet vlekkeloos liep bij ons, maar hopelijk kunnen we het over 2 weken weer rechtzetten evenals de 3 punten pakken.

7 Oktober  VV Nagele 2 – Rouveen 4  3-3

Zaterdag 7 oktober stond de kraker VV Nagele 2 – Rouveen 4 op het programma. Op basis van de statistieken misschien niet het meest aantrekkelijke affiche, maar niets bleek achteraf minder waar.

Coach Paul had het ook deze zaterdag weer voor elkaar gekregen om een elftal op de been te krijgen. Nadat er eerst een compleet elftal aan afwezigen was samengesteld, wist de coach aansluitend met de nodige inspanningen en de hulp van een 4-tal A-junioren een top selectie samen te stellen. Een selectie met onder andere zelfs twee keepers…

De omstandigheden bleken ook deze week niet heel gunstig. In een miezerig regentje en met een zwaar veld werd er om 14:30 voor het eerst afgetrapt. Waar er qua spelbeeld weinig aan de hand leek, lukte het Rouveen om de bal zomaar op eenvoudige wijze achter keeper Toine te krijgen. Nagele wist aansluitend enkele kleine kansjes af te dwingen maar echt gevaarlijk werd het nog niet voor Rouveen. In een volgend zwak moment van de Nageler defensie werd er wederom een cadeautje aan Rouveen gegeven.  Consequentie hiervan was dat we de kleedkamer moesten opzoeken met  een 0-2 achterstand.

Na een lekker bakje thee en een aantal omzettingen in het elftal werd er direct beter gevoetbald en kwam Nagele steeds gevaarlijker voor de goal van Rouveen.  Na een aanval over rechts werd een hoge voorzet door Erwin met het hoofd achter de keeper gewerkt.  Vervolgens ging Nagele door met aanvallen, alleen bleek de keeper van Rouveen een echte sta in de weg. Na diverse Nageler aanvallen wist Rouveen weer uit te breken. Ook hier werd een halve kans gelijk verzilverd. Wederom keek Nagele tegen een achterstand van 2 doelpunten aan.

Met een alles of niets poging ging Nagele 1 op 1 voetballen achterin en werd keeper Thomas als aanspeelpunt in de aanval gebracht. Aanval na aanval werd er gedaan op het doel van Rouveen.  Na de nodige kansen wist Dennis K. de bal wel in het netje te krijgen. Vol overtuiging ging Nagele vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Ook hardloper Hugo kreeg hierbij nog een kans om te laten zien dat hij nog kon voetballen.  Met nog slechts een paar minuten op de klok en in een laatste alles of niets poging werd de bal weer hoog de 16 in geslingerd. Waar 10 Nagelezen allang wisten wat Thomas van plan was, bleek de keeper van Rouveen dit plan niet helemaal te doorzien. De bal werd met een halve omhaal en een stuiter over de keeper heen gewerkt, 3-3! Met de gelijkmaker op zoek werd er in de laatste minuten nog gejaagd op de winnende goal maar hier bleek te weinig tijd voor te zijn.

Met het 1e punt op zak in deze competitie werd er nog lang nagepraat in de kantine. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Oldeholtpade 1 op het programma en verwachten we weer met een volledige eigen selectie binnen de lijnen te staan om het puntentotaal op 4 te brengen.

7 Oktober Delfstrahuizen 1- Nagele 1  2-0

Nagele liep vandaag uit tegen Delfstrahuizen onnodig tegen haar eerste nederlaag van deze competitie aan. Er werd uiteindelijk met 2-0 verloren, een geflatteerde nederlaag.

Nagele begon goed aan de wedstrijd maar zag Delfstrahuizen binnen een kwartier wel op een 1-0  voorsprong komen. Delfstrahuizen mocht vrij door het centrum naar het doel van Jos van de Vlekkert doorlopen. Een tegen een was Jos kansloos.Daarna ging de wedstrijd redelijk gelijk op.

Het gevaar bij Delfstrahuizen kwam met name via de linkervleugel waar gelegenheidsrechtsback Jacco Vessies de handen vol had aan zijn zeer sterk spelende tegenstander. Nagele had voor rust langszij kunnen komen, maar het zat Nagele vandaag niet echt mee. Gert Jan Hulsman  schoot vanaf de rand van de 16 keihard tegen de lat terwijl Rudo de Bruin een goede inzet knap gekeerd zag worden door de keeper van Delfstrahuizen. Delfstrahuizen ging vandaag beter met haar mogelijkheden om want in de 41e minuut werd het 2-0. Bij een indraaiende corner mocht een van de spelers van Delfstrahuizen vrij inkoppen en bepaalde hiermee de ruststand op 2-0.

Na rust geloofde Delfstrahuizen het wel. Verdedigend hadden ze zaken redelijk op orde. Nagele was duidelijk de betere ploeg, maar wist het betere voetbal niet in doelpunten om te zetten. Misschien was dat wel de tekortkoming van Nagele vandaag, Nagele wist te weinig kansen te creëren. De beste kans was voor Rudo de Bruin. Hij kopte uitstekend in , maar zag de inzet op miraculeuze wijze gekeerd worden door de keeper van Delfstrahuizen. Delfstrahuizen wist de 2e helft erg weinig te creëren, maar dat was ook niet meer nodig. De 2-0 voorsprong bleef op het bord staan.

De trainer van Delfstrahuizen Martin de Jong ging ongetwijfeld met een tevreden gevoel naar huis, de 3 punten bleven thuis. Toch kan Nagele met een goed gevoel op deze wedstrijd terugkijken. Ondanks het gemis van een 3-tal basisspelers speelde Nagele een verdienstelijke wedstrijd. Volgende week speelt Nagele thuis tegen Veno.

20 September Nagele 2 -Espel 2  1-5

Op een regenachtige, donkere zaterdagmiddag moest Nagele 2 aantreden voor een potje voetbal tegen Espel 2. Na enige discussie over hoe de punten verdeling tot stand moest komen is er toch maar besloten te gaan voetballen en het niet bij een potje kaarten in de kantine te laten. Achteraf gezien was dit misschien toch niet de beste keuze, een paar discutabele momenten in de wedstrijd deden de das om voor de selectie van Nagele. Zo werd er een niet-strafbaar hands geconstateerd. Na dit hardnekkige moment in de wedstrijd wisten de spelers van Nagele zich niet meer bijeen te rapen. Wat resulteerde in een resultaat wat even somber was als de dag zelf, een 1-5 verlies.

30 September Nagele JO9-1- Tollebeek JO9-2 7-0 

Winst JO9-1

JO-9 wist afgelopen zaterdag haar eerste thuis wedstrijd en tevens eerste competitie wedstrijd overtuigend te winnen. Het team bestond zaterdag uit: Yvan, Yesse, Ruben, Rosalie, Jesper, Fedde en Dewi. Volgende week zal Marien ook weer aansluiten. 

Vorige week stond SC Emmeloord op het programma maar deze werd op het laatste moment afgelast. Reden? Ze deden het in hun broek voor onze talenten uit Nagele. Zaterdag werd wel duidelijk dat dit niet gelogen was. 

Tijdens de bekerwedstrijden lieten de spelers al mooi voetbal zien en dat zette zich afgelopen zaterdag door. Verzorgd positie spel en mooie schoten uit de 2e lijn.

De eerste paar schoten belande op de paal maar daarna belande 7 ballen in de goal. O keer was Tollebeek trefzeker mede dankzij een sterk optreden van onze keeper en een sterke verdediging. Mooi om te zien dat er veel publiek langs de stond. Bedankt daarvoor! Door een sterk optreden van het team kon 

Ruben van de Woerd 4x, Dewi Hulsman 3x.

30 September  Tonego JO19-1-Nagele JO19-1  8-2

Ja u ziet het goed, 8-2. Een wedstrijd om van te leren en daarna weer te vergeten. Met 12 man vertrokken we in noordoostelijke richting van de Noordoostpolder, zonder de zieke Marije en de jongens die met koploper Nagele 1 meededen Koen en Gerco.

Het begin was niet echt aan ons besteedt vandaag. We hadden ons handen vol aan de Luttelgeestenaren. Letterlijk en figuurlijk. Zo kreeg Tonego een vrije trap ter hoogte van 25 meter. Dat er een paar goede voetballers tussen zaten bij hun wisten we, maar dat de eerste beste vrije trap door 1 van hun de kruising inging wisten we niet: 1-0.  Wat er daarna gebeurde is kort samengevat: slecht. Niet alleen de verdediging, maar het hele team. De passing was slecht, ballen waren te scherp of achter de man gespeeld of kwamen niet eens bij de goede kleur. Verdedigend werden we aan de zijkanten gemakkelijk overlopen en aanvallend opzicht werd de bal niet lang vastgehouden en konden we weinig potten breken zoals dat vaak genoemd wordt. Zo liep Tonego uit, tot 10 minuten voor de rust, tot 4-0. Want rondt die tijd begon het eindelijk te draaien aan de kant van Nagele. Het leverde een vrije trap op die genomen werd door Dennis. Ook deze ging er in, alleen niet in 1x. Het was de eerste beste doelpoging voor de keeper en die hield hij niet vast. Sebastian was er snel bij en tekende de 4-1 aan. Nagele bloeide wat op en kwam na een goede voorzet van Dennis op Leon die knap inkopte: 4-2. De ruststand.

Na een lekker bakje warme thee en instructies van de coaches dit jaar: Niels en Chiel Vegterlo kregen we hoop op de overwinning. Want leuk om te vertellen is dat er een aantal spelers van Tonego elkaar niet eens kende van naam. Zo werd er meerder malen geroepen aan hun kant: Hoe heet die jongen ook alweer? De voornaamste instructie was meer en sneller schieten, aangezien duidelijk was dat de keeper niet alles vast hield. Met leuke en goede bedoelingen begonnen we aan de 2e helft. Alleen daar kwam ook een einde aan. Want 2 fortuinlijke afstandsschoten vlogen als vuurpijlen de kruising in: 6-2. Wel te vermelden was dat Rutger ons een aantal keer goed redden van een tegendoelpunt door steeds adequaat te reageren. De rest van de 2e helft waren de kansen zeker te tellen, helaas gingen er wel 2 in voor Tonego. Het eindresultaat een 8-2 nederlaag. Zeker jammer na het goede begin tegen Olde Veste, maar volgende week wacht ons een nieuwe kans om op 6 punten te komen tegen de jongens van Steenwijkerwold.

23 September Olympia 28 -Nagele 2  1-0

Na de onverwachte snelle uitschakeling van Nagele 2 in de beker was de druk op het kersverse coaching-duo goed voelbaar afgelopen zaterdag. Het roer werd bij aanvang van de competitie dan ook eens flink omgegooid door coach Mees. Waar coach Paul tegen Flevoboys nog maar liefst 17 spelers buiten de selectie liet werden er nu ook 2 wissels opgeroepen.

In een aangenaam zonnetje begon de 2de keus van Nagele aan de competitie. Enkele smaakmakers uit de bekercampagne werden op de bank gehouden maar wat er aan de warming-up begon was toch zeker een kampioensteam in wording. Olympia zag het kwaliteitsverschil ook en trok een slinks plan. Eerst werd de wedstrijd een kwartier uitgesteld en daarna ook nog eens verplaatst naar het volstrekt onbespeelbare tapijt wat ze kunstgras noemden. In een ietwat matte eerste helft kon geen van beiden een goede kans creëren en kon er met 0-0 worden gerust.

De 2de helft was ondanks de verschroeiende temperatuur op het plastic iets interessanter. Helaas voor Nagele viel het kwartje de verkeerde kant op en kreeg het 2de een koude douche te verwerken. Een 1-0 verlies was de eindstand.

Ondanks het resultaat denk ik wel dat we allemaal een lekkere zaterdag hebben beleefd, veel gelachen, mooi weer en lekker gesport. De druk op de coaches zal er na zaterdag zeker niet minder op worden maar het seizoen is nog lang en hoop doet leven.

23 september  Nagele O19-1 – Olde Veste/Steenwijk O19-2   5-3 

Na een regenachtige 10 dorpentoernooi in Luttelgeest, waar het al stuk liep voor ons in de groepsfase en de enige bekerwedstrijd voor ons tegen de winnaar van dat toernooi waar we helaas met 5-2 verloren na een knappe 0-2 voorsprong tegen Ens/Kraggenburg O19-1 begon dan eindelijk het seizoen voor ons tegen de jongens uit Steenwijk.

Met 12 man begonnen wij redelijk goed aan de wedstrijd in een 4-3-3 formatie. Olde Veste had misschien meer balbezit maar het was Nagele dat er gevaarlijker uitkwam, en na een corner van ons ging de bal op de stip. Weliswaar waren de handen voor het lichaam maar de scheidsrechter was resoluut en Leon benutte deze kans optimaal: 1-0. Dit deed Nagele zeer ten goede en creëerde meer kansen en zette Olde Veste goed onder druk. Want na een bijna niet te missen kans voor Dennis, maakte hij dit foutje zeker goed door een minuut later de 2-0 aan te tekenen door na een dieptebal de keeper te omspelen. Na hier en daar kansen voor beide ploegen was 2-0 de ruststand.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet veel, er werd alleen meer gescoord. Ook nu duurde het even voordat Nagele zijn kansen kreeg, gelukkig was het wel meteen raak. Door goed diep gaan van Dave die op zijn beurt de bal weer breed legde op Leon werd de stand na 3-0 opgekrikt. Olde Veste was zeker geen slechte ploeg en was niet aangeslagen na de 3-0. De spits van hun werd diep gestuurd en knalde op de uit stormende Ricky in het zestienmetergebied: penalty 3-1. Helaas kwam de 3-2 er ook en geloofden zij weer in een goed resultaat. Toch ondanks lichte vermoeidheid bij Nagele werd de stand weer wat ruimer; na een pass van Dennis op Sebastian was het laatstgenoemde die de bal net voorbij de achterlijn de verre hoek vond: 4-2. Helaas niet veel later werd het weer spannend doordat Olde Veste de aansluitingstreffer maakte: 4-3. Na wat benauwde minuten en kansen voor hun was het Nagele die de wedstrijd besliste: Sebastian werd namelijk diep gestuurd en nadrukkelijk vastgehouden in de zestien. Waar Weghorst 2x miste was het Leon die wel 2x een strafschop kon benutten: 5-3, tevens de eindstand. 

16 september Nagele 2 Flevo Boys 6    8 – 4
Winst in de beker

Nagele 2 was door het verlies van vorige week helaas al uitgeschakeld in de beker, toch was dit niet terug te zien aan het spel. Nagele begon fanatiek aan de wedstrijd en speelde met name de eerste helft als een geoliede machine. Dit leidde tot uitstekend Tiki-taka voetbal met als hoogtepunt een steekbal gegeven met de buitenkant voet door onze rechtsback Ebel. Natuurlijk konden goals niet uitblijven en het dominerende spel van Nagele 2 uitte zich dan ook in een 5-0 voorsprong aan het eind van de 1e helft. Doelpuntenmakers; Dennis, Robin, Arnoud, Jochem en Matthijs. Voor diegene die het nog niet heeft opgemerkt… 5 verschillende doelpuntenmakers. Dit zegt denk ik genoeg over het teamspel van de mannen van Nagele 2.

Na een bakkie thee snel weer de kleedkamers uit. Misschien wel met wat lichtte onderschatting in het achterhoofd. De 2e helft begon Nagele 2 namelijk een stuk minder fanatiek, waar Flevo Boys juist een stuk beter begon te voetballen. Niet veel later viel dan ook de 5-1…. Natuurlijk nog geen man over boord, maar wel een waarschuwing vanuit de kant van Flevo Boys. Vervolgens wisten de neefjes Koene ( Dennis en Matthijs) wat rust terug te brengen aan de kant van Nagele door de 6-1 en 7-1 binnen te schieten.Toch wilde Flevo  Boys nog niets weten van opgeven en wist de score om te buigen tot 7-3, waarnaar de linksback van Nagele (Ik noem geen namen) op een ongelukkige wijze ook nog eens in zijn eigen goal schoot. Uiteindelijk wist Robin nog wel de 8-4 te maken en was het al met al een goede overwinning. Op naar de eerste competitiewedstrijd uit tegen Olympia.

9 september Nagele 2-Urk 8  4-1
Nagele 2 onderuit in beker 

Coach Wilco vd Sar greep tegen Urk 8 terug naar vastigheden uit het verleden. De 4-2-3-1 moest uitkomst bieden voor een goed resultaat. Toch was er nog  wel een verassing in de opstelling te noteren. Dennis Apeldoorn uit Amersfoort mocht vanwege zijn zomerse trainingsarbeid op 10 beginnen. Het mocht niet baten; Nagele ging met 1-4 onderuit. 

De fijnbesnaarde Apeldoorn speelde zich een aantal keer vrij voor de goal maar zijn schoten miste nog net wat precisie. Hetzelfde gold voor de overige voorwaartsen. Met 0-1 ging men de rust in.  

Na rust liep Urk uit naar 0-4. Nummer 9 Buzzy pikte vlak voor tijd nog wel zijn goaltje mee: 1-4 de eindstand. Volgende week dan maar de eerste overwinning thuis tegen Flevo Boys.

2 september Tollebeek 2-Nagele 2  3-0

Ook aan een zomerstop komt een eind. Vandaag onze eerste bekerwedstrijd met ons nieuwe elftal. Vanwege de vakantie van Dennis A hebben we geprobeerd de wedstrijd te verplaatsen echter de KNVB ging om een of andere reden niet akkoord met dit verzoek. Gelukkig konden we putten uit de kweekvijver van de club: bij 0-19 was genoeg animo om ons elftal compleet te maken en met een volledige bank af te reizen naar ons buurdorp Tollebeek voor een echte derby.  Met Chiel V als goalie (4e keeper in rij i.v.m. afwezigheid van Landman (Rens), Thomas (1e) en Zev (werk) starten we met frisse moed op het strakke, maar warme kunstgras van Tollebeek 2.

Na beetje zoeken naar de juiste formatie en de balbehandeling konden we Tollebeek aardig in bedwang houden. Toch hadden we enkele goede saves van Chiel V nodig om in de wedstrijd te blijven. Dit helaas tot een minuut of 8 voor rust. Een schot uit de 2e lijn op Chiel werd helaas door de aanwezige pers vastgelegd. Vanwege de vele flitsen van de camera’s maakte onze goalie een inschattingsfout waardoor zijn standbeen iets verder van zijn schotbeen stond en aanname niet mogelijk was. Gevolg was dat de bal tussen de benen door verdween en relatief langzaam in het netje rolde…. Een luid sorry kon de rest van de spelers niet meer kwaad maken echter de 1-0 was een feit. Het schijnt dat de beelden binnenkort beschikbaar komen….

Na de rust 2 verse krachten ingezet en met goede moed op jacht naar de gelijkmaker. Tollebeek was helaas ook niet minder uit de kleedkamer gekomen vandaar dat we niet tot scoren konden komen. Enkele schoten op doel konden eenvoudig gepareerd worden en helaas voor onze goalie vielen er nog 2 ballen achter hem in het netje. Eindstand 3-0. Conclusie: we zijn weer los en woensdagavond zal de training zeer zeker door gaan!