9 April

Nagele doet punten cadeau

Tegen een incompleet Tollebeek gaf Nagele volkomen onnodig de overwinning uit handen. Op basis van de stand op de ranglijst was Tollebeek vandaag vooraf favoriet. Mede door het ontbreken van een aantal belangrijke schakels bij Tollebeek, kon Tollebeek haar favorietenrol geen moment waar maken.

De eerste helft geloofde Tollebeek niet echt in een goed resultaat want zonder zelf geweldig te spelen kwam Nagele al voor rust op een 3-0 voorsprong. Normaliter is een wedstrijd dan gespeeld. Bij Nagele is dat de laatste weken anders, zo ook vandaag.

Zoals gezegd Tollebeek geloofde er de eerste helft niet echt in, en wist aanvallend geen enkele vuist te maken. Keeper Jos van de Vlekkert van Nagele kreeg de eerste helft slechts een enkel schot te verwerken. Wel was hij in de blessuretijd van de eerste helft kansloos toen een van de middenvelders van Tollebeek na een voorzet vanaf de linkerkant vrij mocht inkoppen. Maar op dat moment was het al 3-0 voor Nagele.

Man of the match aan de zijde van Nagele Laurens Bloo, tekende voor 2 doelpunten. De 3e goal voor rust werd gemaakt door de vandaag sterk spelende Jeroen van der Vijgh, die vanaf een meter of 20 met de buitenkant van de rechtervoet fraai inschoot. Maar een 3-1 ruststand tegen een in de eerst helft erg pover spelend Tollebeek zou ruim voldoende moeten zijn, maar dat bleek achteraf niet zo te zijn.

Het verschil werd met name veroorzaakt doordat een aantal spelers bij Nagele vandaag niet hun niveau haalden. Achterin had linkervleugelverdediger Remon Kappers vandaag absoluut niet zijn beste dag terwijl de laatste weken sterk spelende Rick Bloo, nadat hij de eerste helft tegen een gele kaart opliep, zich in de 2e helft ook niet van zijn beste kant liet zien. Tel daarbij het gegeven dat de aanvallers Huub en Jos Withaar absoluut geen potten konden breken, en het meeste is daarmee wel verklaard. Laatstgenoemden werden overigens beiden in de loop van de 2e helft gewisseld.

Het blijkt de laatste weken elke keer maar weer dat Nagele niet in staat is om een wedstrijd te controleren. Bij een 3-1 voorsprong moet zeker een middenveld  een wedstrijd kunnen controleren, maar dat is bij Nagele absoluut niet het geval. Verdedigend komt Nagele daardoor vaak onnodig in de problemen. Overigens kwamen de tegengoals hier niet uit voort. Al vlot na rust kwam Tollebeek terug tot 3-2 toen na een scrimmage voor het doel van Nagele Stan Boons van Tollebeek wist te scoren.

Tollebeek voelde toen dat er meer in zat, maar na een kwartier spelen in de 2e helft werd het gevaar van de kant van Tollebeek wat minder. Halverwege de 2e helft kreeg Nagele een aantal kansen om de 3-2 voorsprong te vergroten maar Joris Steenkamer zag een fraaie vrije trap evenzo fraai door de keeper van Tollebeek gepareerd worden terwijl Jeroen van der Vijgh na een goede actie vanaf links de keeper op zijn pad trof.

Tussen de 75e en de 85e minuut kreeg Tollebeek een aantal kansen. Een vrije trap van net buiten de 16 werd in de 76e minuut net naast geschoten, terwijl nog geen 3 minuten later Marijn Brandsema van Tollebeek een goede schietkans kreeg, maar zijn schot geblokt zag worden door Laurens Bloo. In de 83e minuut kreeg Tollebeek een kopkans, maar keeper Jos van de Vlekkert van Nagele bracht na een kopbal met een safe redding, in de 87e minuut kopte Tollebeek een bal net over het doel van Nagele. Zou Nagele dan toch de 3 punten thuis houden. Het had zeker gekund want los van de kansen van Tollebeek kwam Nagele nog een aantal keren kansrijk voor het doel van Tollebeek maar goals leverde dit niet op. Wat te verwachten was gebeurde in de slotfase. Uit een door Nagele onnodig weggegeven corner kwam Tollebeek op 3-3. Keeper Jos van de Vlekkert van Nagele leek hierbij niet vrijuit te gaan.

Na de 3-3 wilde Tollebeek het liefst dat de wedstrijd meteen afgelopen zou zijn want ze waren allang blij met dat ene punt. De toeschouwers van Nagele wilden eigenlijk ook wel dat de scheidsrechter af floot want als je met 3-0 voor staat en de tegenstander terug laat komen naar 3-3, kan het ook zo maar 3-4 worden. Er werd niet meer gescoord waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-3 stand.  Nagele had een 3-0 voorsprong nooit meer weg mogen geven, maar aan de ander kant, de complimenten voor Tollebeek dat zich na een relatief uitzichtloze 3-0 achterstand zich toch weer terug wist te knokken in de wedstrijd.
=================================================================
Urk D6-Nagele D2

We moesten om 8 uur vertrekken naar Urk. Het was mooi weer. In de eerste minuut scoorde Urk, 1-0 achter. Daarna werd het 1-1 met een mooi afstand schot van Tijn. Daarna scoorde Tijn nog een mooie goal, 1-2. toen scoorde Urk de 2-2. Gelukkig kwam er nog een treffer van Branco 2-3 deze uitslag bleef het tot de rust. Na de rust maakte Urk de 3-3. Gelukkig kwam Branco weer met een goal 3-4. Maar toen maakte Urk de 4-4. Het was knokken maar gelukkig maakte Tijn de 4-5. Dus al met al, was het best spannend. Maar gaan we met de winst naar huis.

==========================================================================

Urk E6 – Nagele E6

Afgelopen donderdag hadden we Urk thuis al gehad en dat was toch best een zware wedstrijd. Desalniettemin hebben we in die wedstrijd voldoende kansen gehad. Dus na een korte peptalk begonnen we op Urk vol goede moed aan de wedstrijd.Toch duurt het maar 2 minuten voordat Urk het eerste doelpunt maakt door een bal binnen te koppen die uit een hoekschop voor het doel komt.  Gelukkig weet Yassin in de 7de minuut door te breken en de 1-1 te maken.

En dan gaat het ineens hard…

Yelte weet het eerste schot van Urk te blokken maar toch stuitert de bal later net over de doellijn. Niet lang daarna weet Urk nogmaals de bal in het doel te koppen. Stand is dan 3-1.Door een verdedigende fout wordt de bal helaas in eigen doel geschoten waardoor de stand op 4-1 komt.

Net na rust krijgt Yelte wel 4 ballen achter elkaar om zijn oren. De eerste 3 stopt hij maar nummer 4 verdwijnt in het net waardoor de stand 5-1 wordt. Vlot daarna verdwijnt de bal weer achter Yelte in het net. Met wel drie aanvallers vrij voor het doel begint het op prijs schieten te lijken, stand is dan 6-1.Gelukkig weet Sem een paar minuten voor het einde de 6-2 te maken op een voorzet van Matthijs eilander. Hieruit blijkt dat ondanks het feit dat deze tegenstander een maatje te groot bleken de jongens tot het einde blijven vechten. Petje af!!