7 November

Gevoelig verlies Nagele
Nagele speelde vandaag tegen het laaggeplaatste Beetgum. Een wedstrijd die op papier eenvoudig gewonnen zou moeten worden. Maar het liep vandaag allemaal anders.

In het hoge noorden waren de omstandigheden niet al te best. Het veld was van een zeer matige of eigenlijk slechte kwaliteit terwijl de weersomstandigheden ook niet om  over naar huis te schrijven waren. De harde wind stond schuin over het veld en in de 2e helft begon het nog hard te regenen ook. De scheidsrechter had zelfs even de neiging om de wedstrijd te staken vanwege vermeend onweer maar dat bleek gelukkig niet het geval. De laatste 20 minuten werd het dusdanig donker dat de veldverlichting aan moest. Al met al geen ideale voetbalomstandigheden. Maar dat mag en kan nooit als excuus dienen want beide ploegen hebben dezelfde omstandigheden.

Beetgum begon scherp en gaf Nagele weinig ruimte. Door de wind speelde het grootste deel van de eerste helft zich af op een en dezelfde zijde van het veld.
Na een gelijk opgaand eerste kwartier leek Nagele na een kwartier toch wat vat op de wedstrijd te krijgen en kwamen er zelfs enkele kansen. Gert Jan Hulsman was nog het dichts bij een treffer maar de keeper van Beetgum redde van dichtbij. Nog voor rust kwam Nagele op een 1-0 achterstand. Vanaf de zijkant, tegen de wind in, kreeg Beetgum een vrije trap te nemen. Bij de 2e paal werden een paar spelers van Beetgum volkomen vrij gelaten. De 1-0 kon eenvoudig aangetekend worden.

Normaal gesproken leer je van je fouten maar nog geen 2 minuten later kon de nummer 10 van Beetgum vanaf dezelfde plek, weer geheel vrijstaand, inkoppen en leek de 2-0 op het scorebord te komen. Gelukkig voor Nagele werd buitenspel geconstateerd zodat de rust met een 1-0 achterstand aanbrak.

Na rust een wat sterker Nagele. Nagele probeerde de aanval te zoeken maar Beetgum gaf weinig ruimte weg. Het ontbrak bij Nagele aan creativiteit. Over de hele wedstrijd genomen kreeg Nagele maar heel weinig kansen. Halverwege de 2e helft kreeg Nagele weer een domper te verwerken. In de eerste helft moest Bart Prins als geblesseerd het veld verlaten, in de 2e heflt kwam daar aanvoerder Jeroen van der Vijgh bij.  In een scrimmage voor het doel kwam hij in botsing met de keeper van Beetgum. Hij kwam daarbij ongelukkig terecht. Met een pijnlijke achillespees moest hij het veld verlaten.

Beetgum werd naarmate de 2e helft vorderde in de tegenstoten steeds gevaarlijker en Jos van de Vlekkert moest een paar keer handelend optreden. Een minuut of 10 voor afloop was hij echter kansloos toen de rechterspits van Beetgum een bal fraai, hard en onhoudbaar inschoot: 2-0. Nagele bleef het daarna nog wel proberen maar geloof in een beter resultaat zat er absoluut niet in. De spelers van Nagele gingen steeds meer met de bal lopen. Dit leidde steevast tot balverlies. Het einge wapenfeit aan de kan van Nagele was een afgekeurd buitenspeldoelpunt.

Conclusie: Nagele zakte vandaag door de ondergrens en verloor volkomen verdiend van een meer gedreven Beetgum. Nagele hield geen punt aan deze wedstrijd over, wel 2 geblesseerde spelers. De vraag is of deze spelers volgend week wel inzetbaar zijn als voor Nagele de derby tegen Tollebeek op het programma staat. Tollebeek behaalde vandaag een zeer ruime overwinning op YVC. Wil Nagele volgend week 1 of 3 punten mee naar huis nemen uit Tollebeek dan zal er heel wat beter gevoetbald moeten worden dan vandaag.

===================================================================

Nagele C1 – Blokzijl C1

Zaterdagochtend om 11:15 uur werd de wedstrijd gespeeld. Het was een spannende en belangrijke wedstrijd, want wij stonden 1e en Blokzijl 2e. Beide teams begonnen fel. Er kwamen van beide kanten kansen, maar er werd nog niet gescoord. Halverwege de eerste helft, na wat gepruts bij het doel van Blokzijl, waren er wat schietkansen en toen kwam er een prachtig schot van Okke de Jonge in de kruising, 1-0 voor Nagele.

Even later kreeg Nagele een vrije trap en die schoot Dennis Eissens er vlekkeloos in, 2-0. Blokzijl raakte gefrustreerd en Nagele ging gewoon lekker door met voetballen. Na de rust werd er door Nagele een overtreding in het 16 meter gebied gemaakt, wat een penalty voor Blokzijl opleverde. Deze werd benut door Blokzijl, stand 2-1. Toen moest Nagele oppassen. Gelukkig, tegen het einde van de wedstrijd, schoot Jens Riks de bal perfect in de hoek en toen was de wedstrijd beslist met 3-1 voor Nagele.
===================================================================
Nagele D2 verliest van Ens D1

Zaterdag hebben we goed ons best gedaan maar niet gewonnen. Het is 4-10 geworden in de eerste helft ging Ens goed van start ze waren erg goed maar ze vochten er wel voor. in de tweede helft gingen wij het goed doen.Het was een mooie wedstrijd en we deden het goed.

Groeten Arjan