7 Mei

Nagele-Tzumarrum 1-2

Mooiweer voetballers, nee dat zijn de spelers van Nagele niet. Dat is de conclusie na de thuiswedstrijd van gisteren thuis tegen Tzumarrum. Vooraf waren de verwachtingen best hoog. Tzumarrum had vorige week thuis nog dik klop gekregen van Tollebeek, 1-7 en Nagele had thuis gewonnen van TOP ’63 met 4-0. Tel daarbij een prachtig zonnetje. Voldoende ingrediënten om een mooie wedstrijd tegemoet gegaan. Er was zelfs een dwaas die op basis van het bovenstaande dubbele cijfers voorspelde. Nou die dwaas kreeg net geen gelijk.

Het werd een heel matige wedstrijd. Tzumarrum liet zich ver terugzakken en Nagele was niet in staat om openingen te vinden. De eerste kans voor Nagele was van Jeroen van der Vijgh, hij zag zijn schot net naast gaan. Na ruim een kwartier spelen kwam Nagele op een 1-0 voorsprong. Na een snelle counter na een corner van Tzumarrum mocht Huub Withaar vanaf even over de middenlijn zomaar richting doel van Tzumarrum gaan. Hij omspeelde de keeper van Tzumarrum fraai en de 1-0 stond op het scorebord. Dit doelpunt zou de opmaat naar meer moeten zijn maar  nadat de gevaarlijkste aanvaller van Tzumarrum, Tim Grond, dit seizoen al weer goed voor bijna 30 doelpunten, halverwege de 1e helft een fraaie kans nog liet liggen, was het 5 minuten later wel raak. In het linker verdedigingsblok werd de bal maar niet weg gewerkt, waardoor Tzumarrum de bal alsnog voor het doel kon gooien. Rick Bloo stond volledig verkeerd waarna zijn directe tegenstander Tim Grond vrij eenvoudig de gelijkmaker aan kon laten tekenen: 1-1. Voor rust gebeurde er voor de rest niet al te veel meer zodat met een 1-1 stand de rust in werd gegaan.

Over de 2e helft kunnen we ook relatief kort zijn. Of het weer de spelers van Nagele parten speelde weten we niet, maar veel fut zat er niet meer in. In de 53e minuut kwam Tzumarrum op een 1-2 voorsprong door wie anders dan Tim Grond. Daarna kon Tzumarrum rustig afwachten. Nagele mocht de bal hebben maar wist daar niet al te veel mee te doen. In het resterend deel van de 2e helft kreeg Nagele nog een 2-tal goede kansen maar het vizier van Jacco Vessies en Gert Jan Hulsman stond niet op scherp. Aan de andere kant had Tzumarrum de voorsprong allang vrij eenvoudig verder kunnen uitbreiden doordat Nagele steeds meer ruimte weggaf. Gelukkig was de scherpte er bij Tzumarrum voorin ook wel af zodat de na rust bereikte 1-2 stand ook de eindstand werd. Er rest Nagele nog een wedstrijd. Volgende week zaterdag uit bij Wolvega, het competitieseizoen 2015/2016 zit er dan op