5 December

Espel B1- Nagele B1  6-2

Op zaterdag 5 december mocht Nagele B1 zich weer meten met Espel B1. De eerste helft verliep dankzij veel kleine foutjes van het hele team op 5-0 achterstand. In de 2e helft werd dat goed gemaakt door een prachtige doelpunt van Ferry Jansen (5-1) gevolgd door een schitterende goal van Gerco Koffeman (5-2). Na een felle overtreding op Dolson Wander werd Dolson geblesseerd het veld af gedragen. Espel maakt nog een doelpunt en de wedstrijd is verloren met 6-2.
Dolson Wander

Nagele C1 – Kuinre C1      3-5

Om 11:15 begon deze wedstrijd op een wat hobbelig veld. Na een stroef begin was het Kuinre die de 0-1 maakte door hun snelle spits. Al na 3 minuten was de stand hersteld, want een goede diepe bal op Jens zorgde ervoor dat Jens de bal zo kon spelen dat Sebastian vrij voor de keeper stond: 1-1. De 2-1 kwam er snel, door een goede sprint en pass van Sebastian kon Thijs de bal netjes in het net leggen. Toch had de verdediging van Nagele het erg lastig met de snelle spits, want na een kwartier stond het 2-3. Door een domme actie van Sebastian, moest hij er 5 minuten eraf. Nog voor rust werd het 2-4, al had het misschien 3-4 kunnen staan want Nagele had nog wat kansen laten liggen voor rust met 10 man. Na een goed bakkie thee werd de wedstrijd hervat. En kregen we te horen om zo snel mogelijk de 3-4 te maken om daarna de druk op te voeren bij Kuinre. Het eerste lukte al snel: Jens werd goed aangespeelt door Lucas, waarna Jens doortikte naar Sebastian die met een solo de 3-4 maakte. Maar het vervolg om meer druk op te voeren mislukte voor een deel, want na een goede counter kon Kuinre de 3-5 aantekenen. Hoewel Nagele druk bleef opvoeren en kansen kreeg via Jens, Thijs en Dennis die via een ram van 35 meter de kruising trof, bleef de 4-5 uit. Door een sliding van achteren moest ook Thijs nog 5 minuten aan de kant staan en na een opstootje tussen beide partijen blies de goed fluitende Huub af.  Jammer van het verlies, maar hopelijk kunnen we hier van leren en zaterdag uit tegen SC Emmeloord C1 weer 3 punten gaan pakken.

Groetjes, Sebastian van Breugel

Nagele D2-Urk D9

Zaterdag 05-12-2015 hadden we een thuis wedstrijd tegen Urk D9 en we hadden gewonnen met 4-2, maar het was een moeilijke en zware wedstrijd.
Tijn heeft ook een knieblessure en daarom moest Tijn stoppen, en dat vonden we wel jammer.

Van Ently

Nagele E1  – Urk E5

Op een winderig en daardoor erg koud veld is het Urk die, nadat beide partijen wat op het middenveld hebben gespeeld, de 0-1 maakt.
Hoewel nog vroeg in het spel, blijkt later dat dit doelpunt naar meer smaakt.

De bal rolt tussen Nagele en Urk op het middenveld wat heen en weer.
Toch is het het weer Urk die het doelpunt weet te maken dit keer.

De verdediging liet wat te wensen over in dit geval,
Je raadt het al, achter Yelte in het doel verdween de bal….

Nummer 3, 4 en 5 werden ook bij Urk meegeteld.
Het lijkt alsof de kou Nagele een beetje velt.

Met wat hulp van een Urkse verdediging door een handsbal.
Laat Joris de bal in het net verdwijnen met een mooie knal.

Eindelijk verdwijnt die akelige nul.
Maar ook voor Urk scoort er nog een knul.

We gaan de rust in met 6 voor Urk en voor Nagele maar een…
De peptalk in de rust is, we gaan er wat aan doen en wel meteen!

Na de rust lijken de kansen wat gekeerd.
maar doelpunten van Urk kunnen helaas niet worden geweerd.

Het is Joris die met een mooie steekpass de 2-8 weet te maken.
De rest van het verslag wil ik eigenlijk niet meer maken.

Urk blijkt voor Nagele een paar maatjes te groot te zijn.
Want een eindstand van 2-15 is echt heel erg niet fijn.

Toch zijn we blij met alle bikkels aan de kant die ons hebben aanschouwd,
Dat is de aanhang van de E1 wel toevertrouwd.

Met wind of regen, warmte of kou staan of zitten ze toch langs de lijn.
En lieve mensen, dat vinden wij dan weer wel heel erg fijn!

Volgende week gaan wij er weer met volle moed tegen aan.
We hopen dat jullie er dan ook weer staan!