5 April

Bant-Nagele 3-0

Dinsdagavond stond de zware uitwedstrijd tegen koploper Bant op het programma. Door de magere resultaten van de laatste weken waren de verwachtingen aan de kant van Nagele vooraf niet al te hoog. Zeker niet tegen koploper Bant, dat met een uitstekende reeks is en op het punt staat kampioen te worden. Het werd uiteindelijk een 3-0 overwinning voor Bant, verdiend.

Nagele begon vrij aardig, in de eerste 10 minuten had het iets meer balbezit dan Bant. In deze beginfase kwam Bant geen enkele keer in de buurt van het doel van Nagele. De eerste keer dat Bant in de buurt van het doel van Nagele kwam was het meteen raak. In de eerste goed uitgespeelde aanval  van Bant, werd er meteen gescoord: 1-0.  Daarna ging de wedstrijd redelijk gelijk op met een directer spelend Bant. Bant anticipeerde veel beter op het moeilijk bespeelbare veld. Waar Nagele vaak ging lopen met de bal of de korte combinatie zocht, speelde Bant veel directer. Daarnaast kan Bant steunen op een solide defensie en als het nodig is schuwde het fysiek sterkere Bant de duels zeker niet. In de eerste helft wist Nagele niet een keer gevaarlijk te worden.

In de 25e minuut kwam Bant bijna op een 2-0 voorsprong. Net buiten de 16-meter kreeg Bant een vrij trap te nemen. Keeper Jos van de Vlekkert liet een kant van het doel helemaal leeg. Bant schoot de bal ook in deze hoek, maar Gert Jan Hulsman kon de bal net over zijn eigen doel koppen. In de 28e minuut was het wel raak. Vanaf de rechterkant, net buiten het strafschopgebied, dicht tegen de achterlijn, kreeg Bant een vrije trap te nemen. De bal werd bij de 1e paal neergelegd waar Gert Jan Hulsman net te laat was om zijn directe tegenstander van het koppen af te houden: 2-0.

De mooiste actie van Nagele kwam in de eerste helft op de naam van Emiel Krops. Als rechtervleugel verdediger stak hij met de bal aan de voet schuin het veld over. Zijn rush eindigde uiteindelijk binnen de 16, maar de laatste bal was niet goed genoeg meer om tot een kans te komen. In het restant van de eerste helft drong Bant niet echt meer aan en Nagele was niet in staat om ook maar iets te creëren.

Ondanks de 2-0 achterstand speelde Nagele toch nog een redelijke 2e helft. Nagele liet de kop zeker niet hangen en probeerde er nog een wedstrijd van te maken. De eerste kleine kans was voor Gert Jan Hulsman. Zijn schot, in de 49e  ging weliswaar richting hoek, maar was een eenvoudige prooi voor de keeper van Bant. Een 2-tal minuten later kopte Jos Withaar de bal op de bovenkant van de lat.

Waar Nagele probeerde terug in de wedstrijd te komen was het Bant dat in de 53e minuut op een 3-0 voorsprong wist te komen. Vanaf de linkerkant bracht de linkerspits van Bant de bal hoog voor het doel bij de 2e paal. De bal viel tussen linkerverdediger Laurens Bloo en keeper Jos van de Vlekkert, precies op het hoofd van een van de spelers van Bant: 3-0. De wedstrijd was daarmee gespeeld.

Ondanks de 3-0 achterstand probeerde Nagele het daarna nog wel. Maar verder dan een schot over het doel van Bart Prins (na een goede combinatie) en een kopbal van Koen Westervoorde die voor de doellijn werd weggehaald, kwam Nagele niet. Bant steunde rustig op haar solide verdediging en liet Nagele wat uitrazen. Aanvallend kreeg Bant, zeker in de slotfase, veel ruimte, maar van deze ruimte werd niet meer geprofiteerd.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 3-0 overwinning voor een solide Bant, een verdiende overwinning. Ondanks de vroege achterstand in de wedstrijd bleef Nagele tot de laatste minuut inzet tonen. Een doelpuntje zou hiervoor een aardige beloning zijn geweest, maar zo ver liet Bant het niet komen.  Ondanks deze nederlaag kan Nagele de volgende polderderby, aanstaande zaterdag thuis tegen Tollebeek, toch wel met wat vertrouwen tegemoet zien. De dag dat Nagele weer een keer echt gaat scoren komt met de wedstrijd dichterbij, misschien zaterdag wel.