31 Oktober

Wolvega B2- Nagele B1 2-3

Om 12:00 s’middags was de aftrap van Wolvega B2 – Nagele B1. De weersomstandigheden waren uitstekend,het zonnetje scheen en het was niet te warm. Voor de wedstrijd stond Wolvega op een 8e plek en Nagele op de 10e plek. Het was weer eens tijd dat Nagele de punten zou pakken en gingen vol voor de 3 punten.
Om 12:00 floot de scheids voor het begin van de wedstrijd. In het begin ging het meteen gelijk op, maar Nagele pakte de voorsprong. Gerco stuurde met een mooie steekpass Koen weg en die ronde af. De 0-2 kwam er al vlot achteraan. Dennis stuurde Koen weer weg die hem weer achter de keeper legde. Na de 2-0 begon de nogal aparte scheids de wedstrijd te veranderen. Er was een scrimmage voor het doel van Nagele na een corner. Gelukkig stond onze goede verdediger Bas op de lijn om de bal uit het doel te halen. Iets later lag er opeens een speler van Wolvega in het strafschopgebied, de scheidsrechter deed eerst niks maar door al het geschreeuw van Wolvega om een penalty gaf de scheids een strafschop. De aanvoerder legde aan voor deze penalty maar die werd fraai uit het doel gehaald door Ricky. Nog geen minuut later schoot Ricky gewoon rustig een bal uit zijn handen en toen floot de scheids opeens weer, Ricky bleek bij het uitschieten hands te hebben gemaakt door de bal met zijn handen buiten het strafschopgebied uittrapte. Nagele stond versteld na weer een rare actie van de scheidsrechter. Gelukkig kon Nagele de 0-3 nog maken, Ferry werd voor de keeper gezet en die schoot hem netjes binnen. 0-3 was dan ook meteen de ruststand.
De 2e helft van Nagele was niet de beste, Wolvega zette veel druk en wist er gelukkig maar 2 te scoren. De verdediging hield Wolvega goed tegen en Ricky stond ook goed te keepen de 2e helft. De eindstand was 2-3. Nagele had hard gestreden en door de 1e helft al 3 goals te maken had Nagele de overwinning ook dik verdiend.
====================================================================

ST Creil/Bant C1 – Nagele C1

Om 11 uur in de ochtend begon de wedstrijd. Het was een warme ochtend, een lekker weertje om te voetballen. Ellen bracht de stand naar 0-1.Vlak daarna schoot Jens de 0-2 erin. Sebastian had een kans alleen op de keeper,maar die ging naast. De scheidsrechter floot af en het was rust.

Er kwam een vrije trap en Dennis stond achter de bal, hij schoot de bal en Olek raakte de bal aan en miste. Daarna was Creil/Bant zeer aanvallend. Dennis trok de speler van de tegenpartij in het zestien meter gebied neer en Nagele kreeg een penalty tegen. Op dat moment kon het 1-2 worden maar dat gebeurde niet, want Olaf hield de penalty tegen. Jens zorgde voor de 0-3. Sebastian had een kans, maar de keeper stopte de bal. Sebastian gaf de bal voor op mij (Thijs), maar ik miste de bal. De bal kwam bij Ellen. Zij gaf een goede voorzet op mij(Thijs) maar die eindigde in de handen van de keeper. Ik(Thijs) kreeg een diepte bal van Stijn en ik was weggestuurd. Ik kwam alleen op de keeper schoot de bal tegen zijn handen. De bal kwam met de rebound terug en het doel was leeg. Ik schoot maar de verdediger schoot de bal van de lijn. Eindstand ST Creil/Bant C1 – Nagele C1  0-3 winst.

Thijs Engelchor, C1 Nagele
====================================================================
Espel D1- Nagele D2  9-5

Afgelopen zaterdag hebben we voor de eerste keer dit seizoen een wedstrijd verloren. In Espel verloren we met 9-5. In de eerste helft speelden we niet zo goed omdat we onder de indruk waren van de vele grote en sterke tegenstanders. Al heel snel stonden we met 2-0 achter. We konden niet echt ons spel spelen en naar voren komen zodat het steeds erg druk was voor het doel van Sem.

In de tweede helft speelden we steeds beter nadat de coaches hadden gezegd dat we niet zo onder de indruk moesten zijn van de grote, sterke spelers.We kregen veel meer kansen en scoorden dan ook. Het was alleen jammer dat we in de eerste helft al te veel doelpunten tegen hadden gekregen waardoor we niet voldoende konden scoren om de wedstrijd te winnen. Volgende week moeten we uit spelen tegen Ens. Deze wedstrijd wordt erg spannend omdat het gaat om de eerste plaats in de poule.