30 April

Nagele 1 wint “weer”.

Het zoet der overwinningen

Wat is er lekkerder dan het zoet der overwinningen te mogen proeven. Voor Nagele 1 was het al een hele tijd geleden, waar smaakt dit ook al weer naar? Nagele zou het bijna niet meer weten. De laatste overwinning dateerde al weer van 20 februari 2016. Toen werd er ternauwernood gewonnen van Ens met 5-4.

Vandaag zat het Nagele eindelijk weer eens een keer mee. Nagele had de eerste fase van de wedstrijd het betere van het spel. De eerste kans was voor Nagele maar Jeroen van der Vijgh schoot net naast. In de 18e minuut een vrije trap van Joris steenkamer die richting de hoek ging, maar net nog werd geblokt door een speler van TOP. Even later was het wel raak. Een voorzet van Emiel Krops werd door een van de verdedigers van TOP achter zijn eigen doelman gewerkt: 0-1.

Een ieder die verwacht had dat dit doelpunt bevrijdend werkte voor Nagele kwam bedrogen uit, want na dit doelpunt worstelde Nagele het restant van de eerste helft voortdurend met zichzelf. De bal kon niet in de ploeg gehouden worden en TOP kreeg zelfs een aantal mogelijkheden om langszij te komen. De beste kans voor Top kwam in de 40e minuut, maar een kopdoelpunt van TOP werd op aangegeven van grensrechter Jan Peter de Jong van Nagele, afgekeurd wegens buitenspel.

Vlak voor rust kwam Nagele, naar achteraf bleek, op een bevrijdende 2-0 voorsprong. Een vrije trap van Joris Steenkamer werd door Gert Jan Hulsman met het hoofd verlengd, de bal verdween in de benedenhoek: 2-0.

Na rust speelde Nagele vele klassen beter dan voor rust. Er werd verdedigend niets meer weg gegeven. Keeper Jos van de Vlekkert hoefde nauwelijks meer in actie te komen. Aanvallend  kon Nagele zich na rust uitleven. Er kwamen voldoende mogelijkheden om tot score te komen. Er kwamen onder andere kansen voor Joris Steenkamer, Jos Withaar en Emiel Krops maar doelpunten leverden deze kansen vooralsnog niet op. In de 54e minuut kwam Nagele goed weg. Heel TOP claimde een handsbal binnen de 16 van een van de spelers van Nagele. De scheidsrechter floot echter niet.

In de 60e minuut zou het dan toch eindelijk 3-0 worden. Na een prachtige aanval kreeg Gert Jan Hulsman een 110% scoringskans, maar hij schoot jammerlijk over. Een minuut later was het wel raak. Huub Withaar vond Gert Jan Hulsman die op zijn beurt Jos Withaar wist te bereiken. Jos Withaar ronde beheerst af: 3-0.

Toen Huub Withaar in de 75e minuut  de 4e treffer voor Nagele wist te scoren was het met TOP helemaal gedaan. TOP probeerde het daarna nog wel, maar kon absoluut geen potten meer breken. De beste kansen in de slotfase waren voor Nagele, maar verder dan een schot op de binnenkant van de paal van Jeroen van der Vijgh kwam Nagele niet. De 4-0 stand onderging geen verandering meer.

Door deze overwinning heeft Nagele zich definitief veilig gespeeld. Er kan minimaal een jaar aan het verblijf in de 4e klasse worden toegevoegd.