3 Oktober

Verdiende overwinning Nagele

En weer stond er vandaag een derby voor Nagele op het programma. Na de, zeker voor het publiek, onderhoudende derby van vorige week tegen Bant, stond vandaag de uitwedstrijd tegen Ens op het programma. Onder uitstekende weersomstandigheden werd om 15.00 uur afgetrapt op het mooie, iewat trage kunstgrasveld, van Ens. Nagele was naar Ens afgereisd met een smalle selectie want vaste basisspelers Bart Prins en Emiel Krops ontbraken wegens een kort verblijf in het buitenland.

Nagele begon sterk want al binnen een paar minuten kwamen er twee kopkansen voor respectievelijk Gert Jan Hulsman en Jeroen van der Vijgh. Deze kansen leverden geen doelpunt op. Daarna werd het een in eerste instantie gezapige wedstrijd met 2 ploegen die redelijk aan elkaar gewaagd waren. Het eerste doelpunt kon aan beide kanten vallen. Het was Ens dat het eerst tot scoren kwam. Halverwege de 1e helft kwam het rechter verdedigingsblok van Nagele in de problemen waarna een voorzet  vanaf de linkerkant volgde. Uit deze voorzet kon spits Daniel Dijkstra al koppend Nagele op een 1-0 achterstand zetten. De wedstrijd ging daarna gelijk op maar het kantelpunt in de wedstrijd kwam rond de 30e minuut van de 1e helft. Net buiten de 16 werd een overtreding gemaakt op Nageler-speler Matthijs van Arendonk. Matthijs viel zeer ongelukkig: arm uit de kom. Met veel pijn verliet hij het veld. In de kleedkamer werd getracht om zijn arm weer in de kom te krijgen maar dit lukte zelfs de ambulancebroeders niet. In het ziekenhuis is dit wel gelukt. Matthijs heeft inmiddels laten weten dat het weer goed met hem gaat.

Maar zoals gezegd, dit werd het kantelpunt. Na dit incident werd Nagele sterker. Nagele ging voor de gelijkmaker. Deze gelijkmaker viel nog voor rust. De voor Matthijs ingevallen Roy Hamstra gaf de bal keurig diep op Joris Steenkamer. Joris speelde de bal op zijn beurt op de vrijstaande spits Huub Withaar. Waar iedereen dacht dat de vandaag sterk spelende Huub Withaar meteen zou uithalen, kapte hij eerst zijn mannetje uit, waarna hij de bal met links fraai in de verste hoek schoot: 1-1. Deze 1-1 stand werd ook de ruststand.

Na rust nam Nagele vanaf de eerste minuut het initiatief. Nagele kreeg een fors aantal kansen en al binnen 5 minuten kwam Nagele op een 1-2 voorsprong. Huub Withaar gaf de bal mee aan broer Jos die eenvoudig wist te scoren. De verwachting was dat Ens daarna het initiatief zou gaan nemen en Nagele terug zou gaan dringen. Maar niets van dit alles. Nagele bleef het beste van het spel houden en Ens kwam nauwelijks aan aanvallen toe, laat staan aan gevaarlijke aanvallen. Tekenend hiervoor was dat keeper Jos van de Vlekkert in de 2e helft nauwelijks wat te doen kreeg. Ens kreeg slechts een enkele corner, er waren wat terugspeelballen en keeper Jos van de Vlekkert kreeg slechts 1 afstandsschot te verwerken.Hij kwam geen enkele keer in de problemen. Een goed georganiseerd Nagele was in de 2e helft van de eerste tot de laatste minuut heer en meester.

Er kwamen voldoende kansen voor Nagele om de voorsprong verder uit te breiden. Het zou tot de 67e minuut duren voordat een van deze kansen in een doelpunt werd omgezet. Huub Withaar liet de 3-1 aantekenen. De wedstrijd leek gespeeld. In de 75e minuut was de wedstrijd echt gespeeld.

Ens,  dat op een 3-1 achterstand stond, moest toen met 10 man verder. Huub Withaar was alleen op weg naar het doel van Ens maar werd net buiten de 16 onreglementair ten val gebracht. Scheidsrechter Jongman was resoluut en gaf terecht rood. Het zou uiteindelijk nog 4-1 worden. Jean Rony Wander stond koud 5 minuten binnen de lijnen toen hij door Gert Jan Hulsman op het perfecte moment diep werd gestuurd. Alleen voor de keeper bleef Jean Rony rustig en kon hij zijn eerste doelpunt voor Nagele 1 laten aantekenen: 4-1.

Dit zou ook de eindstand worden. Nagele kan terug kijken op een goede wedstrijd en zeker op een zeer sterke 2e heflt waarin alle spelers van Nagele, niemand uitgezonderd, een ruime voldoende haalden.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen YVC op het programma en gezien de stand op de ranglijst mag verwacht worden dat dit voor Nagele 3 punten op moet kunnen leveren, zeker als de vorm van de wedstrijd tegen Ens wordt gehaald.
====================================================================

Nagele B1- Ens/Kraggenburg B1

Op zaterdag 3 oktober speelde wij tegen Ens/Kraggenburg B1. We hebben de laatste 2 wedstrijden een beetje pech gehad met het afmaken dus we hoopten het deze wedstrijd goed te maken. Dennis Koene kon helaas niet mee doen door een lichte blessure dus vroegen wij Sebastian van Breugel om mee te doen, die het overigens erg goed deed. We begonnen in het begin erg goed en kwamen daarom ook op een 1-0 voorsprong.Het spel ging erg gelijk op dus Ens/Kraggenburg kreeg ook kansen, Ens kreeg en corner en scoorde daaruit 1-1.

Onze laaste man Rutger kreeg en blessure en ging eruit. In de middag hoorden wij dat hij zijn pols heeft gebroken en voor minimaal 6 weken is uitgeschakeld. Achterin merkten we het gemis van Rutger, en kregen in korte tijd 2 doelpunten tegen, dus was het in de rust 1-3. Verder hadden wij wat grote kansen nog maar die werden helaas gemist.

In de rust bespraken we hoe het beter moest achterin, en dat het echt wel mogelijk was om deze wedstrijd te winnen, zeker omdat wij ook wat goede kansen hebben gehad.

In de 2de helft begonnen we weer goed, en het ging gelijk op. Na 10 minuten zakte we weer erg in en er vlogen doelpunten om onze oren heen (1-7). In de laaste minuut kwam er een diepte bal richting het doel van Ens/Kraggenburg, de verdediger kwam voor onze spits, en paste de bal naar de keeper, de keeper pakte de bal op, dus terugspeelbal. Koen en Ferry stonden er bij, Koen gaf het leggie op Ferry en Ferry knalde hem bovenin het doel 2-7. Daarna floot de scheidsrechter af en was de score 2-7.

Wij wensen Rutger veel sterkte met zijn revalidatie en hopen dat hij snel weer terug komt. Volgende wedstrijd moeten wij tegen Veno en hopen deze ook zeker te winnen.

Bas Sellies

====================================================================

Nagele C1 – Flevo Boys C5

Om 9 uur in de ochtend begon de wedstrijd. Nagele begon vanaf het eerste fluit signaal gelijk druk te zetten. Nagele was de hele wedstrijd de dominante ploeg en scoorde na 6 minuten het eerste doelpunt uit een corner. Thijs kopte de bal er mooi in en de keeper was kansloos. 2 minuten later. In de 8e minuut kwam Flevo Boys dicht bij een kans. Maar Olaf/keeper kwam goed uit en hield zo de bal tegen. Vrijwel vlak daarna kreeg Nagele een kans. Ik gaf een diepte pass op Sebastiaan. En Hij wist te scoren. 2-0. Na de 2-0 was het een tijdje rustig. De kansen werden steeds net niet afgemaakt.

Maar in de 23e minuut scoorde Sebastiaan en was het 3-0. 4 minuten daarna ging Thijs goed de diepte in, kreeg een goede pass en maakte de 4-0 in de 27e minuut. Na twee minuten had Nagele weer een aanval opgezet en daaruit scoorde Sebastiaan de 5-0. Vlak voor het einde van de eerste helft kreeg Jens de bal en scoorde de 6-0. De scheidsrechter floot af en het was rust.

De tweede helft begon en Nagele trapte af. In de 37e minuut scoorde Thijs de 7-0. Na een goede assist van Jens. Flevo Boys trapte af en verloor gelijk de bal. Thijs gaf een goede bal op Jens. En Jens wist hieruit de 8-0 te maken. Een aantal minuten daarna kwam Nagele gevaarlijk in het zestien meter gebied en maakte een Flevo Boys verdediger een overtreding. Penalty. Sebastiaan nam de penalty en schoot de bal strak in de rechterhoek. 9-0. In de 51e minuut kwam Thomas goed mee naar voren en scoorde de 10-0. 4 minuten daarna in de 55 minuut scoorde Sebastiaan de 11-0. Vlak daarna scoorde Jens, na een diepe bal over de verdediger heen van mij 12-0. Flevo Boys nam de Aftrap. Ze tikte goed er door, maar na een slechte diepte bal waren ze de bal kwijt. Olek probeerde de bal af   te schermen maar door een communicatie fout tussen de keeper en Olek werd het 12-1. 1 minuut daarna in de 58e minuut scoorde Bernd. 3 minuten daarna scoorde Stijn een prachtige goal in de korte hoek. In de kruising. De keeper van Flevo Boys was kansloos. En in de 64e minuut wist Bernd nog een doelpunt te maken. Eindstand 15-1.

Okke de Jonge Nagele C1

====================================================================

Nagele E1 verliest van Creil

Wat een prachtige herfstdag was het vandaag. Na ruim 5 minuten weet Creil het eerste doelpunt te maken. We proberen wat we kunnen, maar ook de 0-2 volgt al snel. Dan lijkt ook de 0-3 te komen, maar Yelte brengt redding. Goed gedaan hoor Yelte!! Dan spelen we even wat over en weer, maar Creil is toch echt een kop groter. We komen er niet langs en zij iets te gemakkelijk wel langs ons. Zo is het al gauw 0-4. We zien dat het nu indruk maakt op de spelers en we proberen ze wat op te peppen. Met 0-5 de rust in. Toch het laatste stukje voor rust zien we iets van een beter spel.  In de rust zijn ze stil.  Yassin zou wel graag de 2e helft keepen. In goed overleg met Yelte kan dit ook. We gaan gewoon door met spelen. In de 2e helft is het al vlot 0-7. Veel vrolijker kunnen we het niet maken, want de doelpunten vliegen er in. 0-9. En toch weet Neetje ons op het 1e doelpunt te brengen. Dan staat het inmiddels 1-11. Creil is gewoon TE sterk. Ze blijven knap hun best doen. De eindstand is 1-15. Volgende keer weer beter mannen!! Prettig weekend; Sem, Huub, Yelte, Mathijs, Yassin, Nick, Mathijs, Neetje en Joris.