29 Augustus

Nagele1 – Rouveen 1

Vandaag speelde Nagele tegen de 2e klasser Rouveen met de wetenschap dat Nagele al geplaatst is voor de volgende bekerronde. Beide ploegen konden hierdoor redelijk ontspannen aan deze wedstrijd beginnen en deze wedstrijd gebruiken om nog de laatste puntjes op de spreekwoordelijke ”i” te zetten voor de competitie volgende week weer van start zal gaan. Beide ploegen probeerde zo verzorgd mogelijk te voetballen en bij vlagen lukte dat zeker. Ondanks dat er twee klasse verschil zit tussen beide ploegen, kon Nagele toch goed meekomen. Het verschil zat uiteindelijk in de koelbloedigheid in het afmaken van de kansen. Waar Nagele de kansen liet liggen, wist Rouveen er wel doeltreffend mee om te gaan. De 0-1 viel voor rust door onoplettendheid in de verdediging van Nagele. Na rust probeerde Nagele het wel en kreeg een paar goeie kansen alleen deze werden niet benut. Aan de andere kant wist Rouveen toch nog 2 keer het net te vinden, waardoor de eindstand uiteindelijk op 0-3 werd bepaald.

miniminiminiminiminiminiminiminiminiminimini

SV Urk B3 – VV Nagele B1

We begonnen de wedstrijd gelijk goed,  Dave krijgt een goede bal en rondt hem schitterend af. Iets later in de wedstrijd komt Nagele rechts buiten aan de bal. Wessel geeft een pass in de 16 op Dennis  die daarna genoeg ruimte heeft om uit te halen en de  2-0 binnen schiet. Ook in de eerste helft wordt het nog 3-0 want Koen introduceerde een nieuwe penalty in het voetbal  “De panenka over de grond door het midden’’ dus ook nog 3-0. Dennis wordt weggestuurd door Dave en schiet de 4-0 ook in de eerste helft nog binnen. Dan de tweede helft:  Dave wordt weggestuurd en ja 5-0. Later in de tweede helft krijgt Gerco de bal in zijn voeten gespeeld en daar staat de keeper van Urk niet helemaal goed op te letten en de verre hoek ligt helemaal open voor Gerco en schiet hem erin. Daarna gaan Koen en Gerco een goede kaats aan en Koen prikt die bal er net niet in. Maar daarna komt Koen weer vrij voor de keeper en nu is het wel raak 6-0. En daar word Dave weer weggestuurd en scoort ook zijn 2e van de wedstrijd. Maar Dave blijft niet staan op 2 doelpunten in een wedstrijd want hij scoort ook nog de 8-0. En daarbij fluit de scheidsrechter ook af.

Dennis Koene

miniminiminiminiminiminiminiminiminiminimini

SC Emmeloord C1 – Nagele C1

Om 12.30 werd er in Emmeloord gefloten voor het begin van de wedstrijd. In het begin van de wedstrijd had vooral Emmeloord wat kansjes, maar gelukkig kwamen daar geen goals uit en bleef het 0-0 staan. Wij stonden er goed voor, want door de dikke winsten op Tollebeek en Ens hoefden wij alleen maar gelijk te spelen of te winnen om door te gaan. Maar toen kregen wij wat meer kansen. In een aanval kregen we de bal er net niet in, maar in diezelfde actie pakten we de bal weer op en kwam er een lage voorzet op Sebastian die de bal er in de verre hoek in schoot. Het stond nu 0-1 en bij deze stand hoefden we ons wat minder zorgen maken dat we zouden verliezen, dus dit was een hele fijne goal. Daarna waren wij steeds meer aan de bal en creëerden we meer kansen. En dit werd ook beloond, want na een tijdje had Sebastian zijn tweede doelpunt al gemaakt. Daarna gebeurde er niet veel meer en even later vloot de scheids voor rust. We gingen met een 0-2 voorsprong de rust in wat zeker niet verkeerd was, nu alleen nog zorgen dat we dit ook vasthielden. Toen we aan de tweede helft begonnen waren wij het die meer balbezit hadden en speelden we ook meer op hun helft. Maar grote kansen kwamen er eigenlijk niet. Totdat Emmeloord een kans kreeg en die ook scoorde, het stond nu 1-2 en we moesten toch wel oppassen dat ze er niet meer scoorden. Vervolgens viel Thijs op zijn duim en moest hij eruit. Hij was na de wedstrijd naar de dokter gegaan en had zijn duim gebroken. Dit is dus niet zo’n fijn nieuws en we moeten nu een aantal wedstrijden zonder onze topscorer spelen. Maar door de goal van SC Emmeloord gingen zij alleen maar beter spelen en hadden ze meer hoop. Ze scoorden vrij snel daarna de 2-2. En toen moesten we alles op alles zetten op dit zo te houden. Maar Emmeloord bleef maar aanvallen en kreeg veel kansen die er allemaal net niet in gingen. Dus uiteindelijk bleef het 2-2 en waren wij door in de beker!