28 November

Nagele-Wolvega 1-1

Nagele doet zich zelf dit seizoen regelmatig tekort. Ook vandaag weer. In een wedstrijd waarin Nagele veruit de meeste kansen had kwam Nagele uiteindelijk niet verder dan 1-1. Nagele trad aan zonder de geblesseerde Bart Prins en Jeroen van der Vijgh terwijl ook laatste man Jacco Vessies wegens familieomstandigheden verstek moest laten gaan.

Op een zwaar bespeelbar veld begonnen  beide ploegen voorzichtig. Tot de 11e minuut was er nauwelijks iets te beleven wat het vermelden waard was.
In de 13e minuut de eerste kans voor Nagele. Na een pass van de vandaag sterk spelende Joris Steenkamer kon Gert Jan Hulsman vanaf de linkerkant schuin op het doel afgaan. Zijn schot met zijn linkervoet verdween net voor de keeper langs, langs de verkeerde kant van de paal.

In de 15e minuut de eerste kans voor Wolvega maar van net buiten de 16 werd er net naast geschoten. Daarna ging het spel op en neer met Nagele iets meer in balbezit en ook gevaarlijker. In de 27e minuut was Nagele dan toch dicht bij de openingstreffer. Na een goede pass van Rick Bloo kon Gert Jan Hulsman vrij inkoppen maar zijn kopbal was net te zacht. Waar Nagele het meest recht had om op een voorsprong te komen, was het Wolvega dat in de 31e minuut als eerste wist te scoren. Na een goede pass richting de rechtervleugel kwam er een hoge voorzet bij de 2e paal. De Nageler-verdediging reageerde niet adequaat waardoor Wolvega eenvoudig de 0-1 kon laten aantekenen.
In de 39e minuut weer een grote kans voor Nagele maar van dichtbij raakte Huub Withaar de keeper van Wolvega met de bal, hard in het gezicht. De rebound van Gert Jan Hulsman werd net geblokkeerd. In de 41e minuut was het dan wel raak. Na een dieptepass van Roy Hamstra ging Gert Jan Hulsman richting het doel van Wolvega. Hij kapte zijn man uit en en schoot beheerst in: 1-1. Op slag van rust nog een kans voor Nagele maar Jos Withaar schoot te vroeg.
Toch ging Nagele met een goed gevoel de rust in want op basis van de eerste helft moest het mogelijk zijn om de 3 punten thuis te houden.

Na rust begon Nagele meteen goed. In de 47e minuut een goede voorzet van de vandaag zeer actieve  Jos Withaar op broer Huub, maar deze kopte slecht in. Wolvega wist daar in de beginfase van de 2e helft niet al teveel tegenover te stellen. Keeper Jos van de Vlekkert van Nagele werd, evenals het grootste deel van de eerste helft, nauwelijks op de proef gesteld.

De beste kans voor Nagele kwam in de 59e minuut, een 100% kans. Joris Steenkamer gaf een dieptepass op Gert Jan Hulsman, die alleen op de keeper van Wolvega af mocht gaan. In plaats van de bal rustig langs de keeper te schieten koos hij voor een hard schot welke gekeerd werd door de keeper. In de 10 minuten die daarop volgden kreeg Nagele nog enkele kansen maar doelpunten leverden deze niet op. In het 2e deel van de 2e helft  kroop Wolvega steeds meer uit haar schulp en Nagele moest zo nu en dan alle zeilen bijzetten om Wolvega van score af te houden.
Het is zo’n wedstrijd welke je eigenlijk kunt winnen of zelfs had moeten winnen maar waar de tegenstander aan het eind van de rit met de 3-punten huiswaarts gaat. Gelukkig kwam het zover niet. In de slotfase kwamen er over en weer kansjes maar gescoord werd er niet meer. Eindstand Nagele-Wolvega 1-1.

Een eindstand waar Wolvega gezien het spelbeeld het meest tevreden mee zou moeten zijn. Voor Nagele had er vandaag meer in gezeten maar zoals ook in eerdere gespeelde wedstrijden, Tollebeek uit en AVC uit, liet Nagele ook vandaag weer onnodig een punt of meerdere punten liggen.

Volgende week gaat Nagele uit naar Tzummarum.
========================================================================
VHK D2- Nagele D2

Zaterdag moesten we tegen VHK. Tijs die zei ook dat we onze mouwen moesten opstropen . We moesten even wennen aan de hoge en harde schoten. Het ging op zich wel gelijk op, want in de rust stond het 3-2. We dachten, dit kan zo niet. maar we waren al weer een beetje gewend aan de hoge ballen en harde schoten. We waren lekker op dreef dus we wisten elkaar goed te vinden en maakten lekkere èèn tweetjes maar soms ging het een beetje fout, maar foutjes mogen er soms ook bij zijn. De eindstand is geworden 3-5. We gaan dus mooi weer met drie punten naar huis.

Groeten D2 namens (Branco).