28 Mei

Op een schitterende mooie zaterdag 28 mei heeft Nagele C1 het 10 dorpen toernooi voor C-junioren gewonnen. In aanloop naar deze dag begonnen er personele problemen te ontstaan. Olec was al langer geblesseerd aan zijn knie en Frits heeft zijn sleutelbeen gebroken. Lucas en Thijs komen terug van een blessure en daarnaast liep afgelopen week Thomas ook een lelijke verwonding op, waardoor die voorlopig niet voor de voetbal beschikbaar is. Om toch een volwaardig team op de been te brengen is er contact gezocht met Veno of te kijken of zij 3 spelers met ons mij wilde laten doen. Hier was Veno zeker toe bereid, waardoor Niels, Luuk en Aaron (van Veno C1), deze zaterdag met Nagele meededen. Daarnaast werd de technisch staf versterkt met de leider van Veno, Henk, die ook nog eens als vlagger optrad.

Nagele speelde in de sterke poule A en mocht openen tegen Creil/Bant C1. De spelers begonnen gelijk fel en binnen 1 minuut scoorde een van onze gasten, Niels, op aangeven van Jens de 1-0. een belangrijke voorsprong in wedstrijden van 12 minuten. Creil/Bant begon de druk op te voeren, waardoor Stijn op de doellijn de vrijwel zekere 1-1 voorkwam. De eerste overwinning was binnen, De volgende wedstrijd was tegen Sc Emmeloord C1. De door de leiding gevreesde tegenstander door onze 6-1 nederlaag in de competitie. In een gelijkwaardige wedstrijd kregen wij weinig kansen en de enige grote kans van SC Emmeloord werd knap door Olaf tegen gehouden. Deze wedstrijd eindigde zoals hij begon 0-0. onze gast Luuk had zoveel werk verzet centraal op het middenveld, dat zijn schoenen het begaven. Gelukkig kon hij binnen 30 minuten de Lange Nering bezoeken en de rest van het toernooi op nieuwe schoenen meedoen. 2 wedstrijden gespeeld en alle kansen nog steeds in eigen hand. De 3e wedstrijd was tegen een onbekende tegenstander SVM C1, een ploeg die een klasse hoger speelt. Ook deze wedstrijd startte Nagele goed en kwamen door doelpunten van Jens en Thijs op een 2-0 voorsprong. De 3-0 hing in de lucht, maar door een goede redding van de keeper van SVM, viel deze niet. In de tegenaanval verwerkte Olaf een afstandsschot niet goed, waardoor hij in de rebound moest ingrijpen ten koste van een penalty. Deze werd feilloos ingeschoten en kwam SVM weer in de wedstrijd. De laatste 2 minuten kwam Nagele niet meer in gevaar en was wederom een overwinning behaald.

De vierde wedstrijd was tegen Espel C1. Dit team had de voorgaande wedstrijden allemaal met 0-0 gelijk gespeeld en ook Nagele kwam niet verder dan 0-0. Hierdoor moest de laatste poule wedstrijd tegen Flevo Boys C3 de beslissing brengen in de eindstand van de poule. Beide teams hadden vooraf een gelijk aantal punten, maar Nagele een iets beter doelsaldo. Flevo Boys begon deze wedstrijd feller, want zij wisten dat zij moesten winnen. Zij zetten in het begin veel druk, maar gelukkig redde de lat ons van een 1-0 achterstand. Gedurende de wedstrijd kwam Nagele er beter in. Thijs miste de enige echt grote kans, maar aangezien de verdediging met Ellen, Dennis, Stijn en de gastspeler Aaron ook niets weggaven, bleef het 0-0 en dat wat voor ons voldoende om als nummer 1 in de poule door te gaan naar de kruisfinales. Flevo Boys C3 werd echter op doelsaldo net geen beste 2e en moesten hun plek in de kruisfinales afstaan aan Flevo Boys C6. De moeilijkste tegenstanders waren geweest, de weg naar het kampioenschap lag open. De andere finalisten Tollebeek C1, Creil/Bant C2 en Flevo Boys C6 zouden in principe geen probleem hoeven te zijn. Dit bleek dan ook het geval. De kruisfinale tegen Tollebeek werd eigenlijk nooit een wedstrijd. Al snel kwamen we door een eigen doelpunt op 1-0 voorsprong, waarna Okke en een andere gastspeler Niels nummer 2 en 3 scoorden. Er moest nog 1 wedstrijd gewonnen worden om de bekers mee naar Nagele te nemen. Flevo Boys had met penalties Creil/Bant verslagen (door goed keeperswerk van de keeper van FB, die 4 penalties tegenhield) en dus was het thuisspelende Flevo Boys C6 de tegenstander. De finale werd gespeeld onder leiding, van de in Nagele niet geheel onbekende scheidsrechter de heer Jongejan met de assistentie van o.a. Friso Jongejan. Geheel scherp en gefocust nam Nagele de aftrap en direct werd de goal opgezocht. Binnen 15 seconden stond de belangrijke 1-0 door Sebastiaan op het scorebord. Flevo Boys gaf zich nog niet gewonnen en bleef de aanval opzoeken. Halverwege de wedstrijd (na zo’n 6 minuten) leek Flevo Boys de 1-1 te maken, maar Olaf wist er in 2e instantie de bal toch tegen te houden en met een verre uittrap bracht hij de aanval in stelling en kon Sebastiaan na het aangeven van de 3e gastspeler Luuk de 2-0 aantekenen. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld en de eindstand bepaald.

Nagele C1 werd de terechte kampioen van het 10-dorpentoernooi en toonde hiermee echt het beste C-team van de regio te zijn. Een beloning voor alle spelers voor de inzet van het afgelopen seizoen. Een mooi team, met een sterke verdediging met Olaf op de goal en met Ellen, Stijn en Dennis voor hem. Een creatief middenveld met Okke, Jens en Timo en een gevaarlijke aanval met Thijs en Sebastian.Zoals gezegd had deze toernooiwinst niet tot stand gekomen zonder de hulp van Niels, Luuk, Aaron uit Vollenhove. Nogmaals bedankt!