28 Maart

Tzumarrum-Nagele 2-1

Na het gelijke spel tegen Bolsward, in een van Nageler zijde goede wedstrijd, werd er vandaag uit gespeeld tegen nummer een na laatst Tzumarrum. Nagele reisde met een uiterst smalle selectie af. Aanjager Gert Jan Hulsman ontbrak door een schorsing. Zijn afwezigheid werd, naar later bleek, vandaag echt gevoeld.

Zoals we al eerder schreven, Tzumarrum is een ploeg die veel goals tegen krijgt maar toch ook vrij makkelijk scoort. Maar gezien het vertoonde spel van afgelopen zaterdag ging Nagele vooraf toch eigenlijk wel een beetje uit van de 3 punten, zeker de supporters van Nagele gingen daar van uit. Met de 3 punten zou Nagele meteen goede zaken doen in de 2e periode, maar helaas, het was het vandaag allemaal niet.

Nu waren de weersomstandigheden voor een goede pot voetbal niet geweldig, want er stond een stormachtige wind over het veld, maar daar hebben beide ploegen last van. Nagele begon vandaag heel slap aan de wedstrijd en dat heeft Nagele uiteindelijk opgebroken. Na een gelijk opgaande beginfase met weinig goed voetbal nam Tzumarrum na een kleine 20 minuten een 0-1 voorsprong. Over de linkerkant kwam Tzumarrum goed door en Jos van de Vlekkert was op slag kansloos: 0-1.

Tot op dat moment was Nagele wel gelijkwaardig aan Tzumarrum maar verder dan een knappe vrije trap van Joris Steenkamer die werd overgetikt, kwam Nagele niet. Bij het vandaag erg matig spelende Nagele stak er 1 man in positieve zin bovenuit en dat was Joris Steenkamer, vandaag veruit de beste man bij Nagele.

Halverwege de eerste helft kwam Tzumarrum zelfs op 0-2. In het centrum werd een van de aanvallers Tzumarrum  door een passief verdedigend Nagele geen strobreed in de weg gelegd. Hij mocht vanaf een meter of 10 vrij inschieten:  0-2. Twee doelpunten tegen nummer een na laatst hoeft niet fataal te zijn, maar dan moet er wel met overtuiging gevoetbald worden, en dat deed Nagele geen moment. Tzumarrum gesteund door deze twee treffers kon vrij eenvoudig stand houden. Toch kwam Nagele nog voor rust weer terug in de wedstrijd. Een afvallende bal werd door Emiel Krops goed ingeschoten: 2-1.

Ondanks de 2-1 achterstand was er nog niets aan de hand want er waren tenslotte toch nog 45 minuten te spelen. In de 2e helft heeft Nagele ook voldoende mogelijkheden gehad om deze achterstand te repareren. En de kansen kwamen er ook, hele grote. Na een minuut of 18 spelen in de 2e helft deed spits Huub Withaar alles goed, bijna alles. Hij anticipeerde goed op een hoge bal, controleerde de bal goed, ging alleen op de keeper af, omspeelde de keeper perfect, maar schoot met links slecht in. Op de doellijn kon een van de terug gekomen verdedigers de bal nog net onderscheppen.  De 2e hele goede kans was weer voor Huub Withaar. Een uitstekende voorzet van broer Jos mocht hij bij de 2e paal vrij inkoppen. De gelijkmaker leek gemaakt. Maar tot verbazing van alles wat Nagele was verdween de bal langs de verkeerde kant van de paal. Wellicht dat de harde wind, die zeker niet onderschat moest worden, hier debet aan was.

Nagele ging aan het eind van de wedstrijd meer risico nemen en Tzumarrum had maar zo nog 1 of 2 keer kunnen scoren. Een aantal mogelijkheden, waarvan wel een heel erg goede, kreeg Tzumarrum hier zeker voor, maar gelukkig voor Nagele verzuimde Tzumarrum de wedstrijd definitief te beslissen. In de slotfase probeerde Nagele het nog wel maar ook in de slotfase ontbrak bij Nagele de overtuiging, de overtuiging die eigenlijk de hele wedstrijd niet aanwezig was.  De 3 punten bleven in Tzumarrum, en als er vandaag al een ploeg recht had op deze 3 punten dan was het Tzumarrum.

Volgende week speelt Nagele thuis tegen Beetgum. Nagele zal dan heel anders voor de dag moeten komen om 1 of 3 punten thuis te houden.