26 September

Nagele 1-Bant 1   1-1

Een terechte uitslag. Daar waren beiden kampen het achteraf wel over eens. Het was zeker geen goede wedstrijd, een wedstrijd met veel fouten van beide kanten maar wel een wedstrijd met inzet en spanning tot en met de laatste minuut. Nagele speelde vele malen beter dan vorige week uit bij Bolsward.

Toch was het Nageler-publiek er in de beginfase niet gerust op want Bant opende sterk en Nagele werd teruggedrongen op eigen helft. Na en minuut of 10 spelen herpakte Nagele zich en  toog het ten aanval. Dit leverde meteen succes op want al in de 11e minuut kopte Jeroen van der Vijgh een corner achter de  keeper van Bant: 1-0. Daarna bleef de wedstrijd gelijk op gaan met kansen/kansjes voor Bant en ook voor Nagele. De beste kans in het resterende deel van de eerste heflt was voor Huub Withaar die alleen op de keeper af mocht gaan. De keeper van Bant wist echter een  tegengoal te voorkomen, bal vol op zijn hoofd. Aan het eind van de eerste helft drukte Bant Nagele terug in de verdediging en was het zaak voor Nagele om met een 1-0 voorpsrong de rust in te gaan.  Nagele hield stand en er kon dus gerust worden met 1-0.

In de 2e helft eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Twee ploegen die streden voor elke meter maar ook de nodige, soms onnodige fouten, maakten. In de 11e minuut van de 2e helft scoorde Bant de gelijkmaker. Keeper Jos van de Vlekkert beoordeelde een afstandsschot niet goed waarna de bal via de onderkant van de lat in het doel verdween: 1-1. Nog geen minuut later werd het bijna 2-1 voor Nagele.
De na rust in gevallen Bart Prins krulde de bal fraai over de keeper van Bant heen, maar de lat stond een doelpunt in de weg. Na dit doelpunt ging de wedstrijd volkomen gelijk op. Beide ploegen hebben mogelijkheden gehad om te winnen maar echt uitgespeelde kansen wisten beide ploegen zich niet te creeren. Eindstand van deze vermakelijke wedstrijd werd: 1-1. Conclusie na vandaag. Nagele speelde vele malen beter dan vorige week en een groot aantal spelers van Nagele haalden vandaag een ruime voldoende. Opvalllend was het goede spel van de tot rechtsback omgeturnde aanvaller Emiel Krops. Emiel had zijn direct tegenstander, Stefan Kramer, tot de 85e minuut volledig in zijn zak. Langer kon niet want Emiel werd in de 85e minuut met een lichte blessure gewisseld. Al met al laat de wedstrijd van vandaag best wel een goed gevoel bij Nagele achter. Er werd weliswaar niet gewonnen maar er waren genoeg aanknopingspunten om met vertrouwen de komende wedstrijden tegemoet te zien.
miniminiminiminiminiminiminiminiminiminimini

Nagele C1 – Emmeloord C1

Het was een warme ochtend, een lekker weertje om te voetballen. Het was een van de zware tegenstanders, namelijk de C1 van Emmeloord. Deze ploeg hadden we al eerder getroffen namelijk in de beker, die eindstand was 2-2. Maar daar moesten we verandering in brengen. In de eerste helft was Nagele nog in dromenland want binnen een minuut kwamen we op achterstand door een fout achterin.  De eerste helft verliep zeer matig totdat Thijs in de ploeg kwam. Net erin gekomen werd hij op het doel gestuurd 1 op 1 en ronde het feilloos af om langs de keeper te gaan. Ruststand 1-1

In de rust werden we wat gemotiveerder en keken we anders op de wedstrijd. In de tweede helft hadden we veel meer balbezit en controle over de pot. Na wat corners kwam er eindelijk een die benut werd. De bal kwam voor de voeten van Thijs en met alle moeite bereikte de bal het net. Emmeloord had tussendoor nog wat kansjes maar de verdediging stond goed op zijn plek. Het was een beetje heen en weer voetballen totdat Ellen werd weggestuurd en werd neergehaald in het 16 meter gebied. Penalty Nagele. Met Sebastian achter de bal  werd de penalty genomen en RAAK!! De 3-1 zat erin. Later werd Ellen weer weggestuurd en schoot langs de keeper in de achterkant van het doel, 4-1 Nagele. Nagele sterk en zelfverzekerd in de wedstrijd wou nog een doelpuntje maken en die kwam er ook via een assist van Sebastian langs de lijn stond Thijs daar weer om zijn derde doelpunt van de wedstrijd te maken en schoot hem er netjes in.

Eindstand Nagele – Emmeloord  5-1 winst