25 Augustus

Willemsoord 1 – Nagele 1

Na de overwinning van Nagele 1 van afgelopen zaterdag op eigen veld tegen Pesse stond er vanavond de zware uitwedstrijd tegen 3e klasser Willemsoord op het programma. Nagele was gewaarschuwd want Willemsoord speelde afgelopen zaterdag nog gelijk tegen 2e klasser Rouveen.

Nagele begon vandaag voortvarend want voordat de staf, wisselspelers en supporters hun plek hadden ingenomen op het sportpark van Willemsoord lag de 0-1 er al in. In de eerste de beste aanval legde Jos Withaar de bal terug op Emiel Krops die van buiten de 16 fraai de 1-0 binnenschoot. Een prachtig begin.  Nog binnen 5 minuten was het alweer bijna 1-1 maar Jos van de Vlekkert kon een van de aanvallers van Willemsoord van dichtbij van het scoren afhouden. In de 10e minuut  was Joris Steenkamer namens Nagele dichtbij de 2e treffer maar deze 2e treffer bleef vooralsnog uit. In deze fase van de wedstrijd ging het spel redelijk gelijk op maar kwam het meeste gevaar duidelijk van de kant van Nagele. Achterin had Nagele het, zeker de 1e helft, goed staan. Jos van de Vlekkert,Laurens Bloo, Jacco Vessies, Remon Kappers en gelegenheidsrechtsback Sander Claassen gaven nauwelijks iets weg. Laatstgenoemde maakt dit jaar voor het eerst zijn opwachting bij de senioren en speelde een puike partij.

Voor rust wist Nagele haar voorsprong nog uit te breiden tot maar liefst 3-0. Huub en Jos Withaar scoorden beiden op aangeven van Joris Steenkamer.
Nagele ging met een wel heel erg comfortabele 3-0 voorsprong de rust in.

Nu heeft een wedstrijd altijd 2 helften. Zo ook deze. De beide helften waren ongeveer even lang maar het spelbeeld van de 1e en 2e helft lieten zich niet met elkaar vergelijken.

Na rust nam Willemsoord meteen het initiatief. Al in de 1e minuut na rust had Jos van de Vlekkert de hulp van de paal nodig om een tegentreffer te voorkomen. Willemsoord bleef Nagele aardig onder druk houden en Nagele had de nodige moeite om onder deze druk uit te komen. Pas na een minuut of 10 spelen in de 2e helft nam de druk wat af en kreeg Nagele, zeker in verdedigend opzicht, meer lucht. Door de speelwijze van Willemsoord kwam Nagele nauwelijks aan aanvallen toe. Nagele dook na rust nog sporadisch op voor het doel van Willemsoord. Maar doordat Willemsoord het vizier niet op scherp had staan bleef de 3-0 voorsprong in stand. De beste kansen waren niet aan Willemsoord besteed. Toen een van de spelers van Willemsoord in zijn eentje de gehele verdediging van Nagele uitspeelde en een 100% kans omzette in een bal op de paal leek er voor Nagele niets meer fout te kunnen gaan.
Maar in de slotfase van de wedstrijd ging het toch nog bijna fout. In de 67e minuut werd een corner door nagenoeg de hele verdediging van Nagele gemist en werd het 1-3. Daarna moest Nagele alle zeilen bijzetten om de voorsprong vast te houden. Toen Willemsoord in de 80e minuut de 3-2 wist aan te tekenen was de comfortabele 3-0 voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. De meegereisde supporters van Nagele zagen de bui al hangen en ja hoor, in de 85e minuut viel de 3-3.
Het was dus wachten op de 4e goal en die viel ook nog. Maar verrassend genoeg werd deze gescoord door Nagele. Een fout in de verdediging werd goed afgestraft door Gert Jan Hulsman: 3-4. Deze voorsprong wist Nagele over de streep te trekken waardoor Nagele nu inmiddels 2 keer gewonnen heeft. Zaterdag staat de laatste bekerwedstrijd tegen Rouveen op het programma.

De wedstrijd kort samengevat: een uitstekende 1e helft, een matige 2e helft, conditioneel is er nog werk aan de winkel en duidelijk is  dat Nagele dit jaar een smalle selectie heeft en de resultaten zijn uitstekend.

miniminiminiminiminiminiminiminiminiminimini

Ens C1 – Nagele C1

Al vrij snel in de tweede minuut was er al een kans voor Nagele. Thijs maakte deze kans mooi af, het stond al heel vroeg in de wedstrijd 0-1. Al een paar minuten daarna was er op nieuw een kans deze werd goed benut door Jens en zo stond het al 0-2. Ens trapte af en er was gelijk een onderschepping door Nagele en met een paar een-tweedjes was de verdediging van Ens opnieuw voorbij gespeeld en Thijs maakte 0-3. Een minuut later maakte Thijs al 0-4 en hij had al zijn hattrick te pakken. Na een paar kansen die niet zo goed afliepen schoot Jens de 0-5 der ook nog. Sebastian had een schot op doel en die ging er ook in zo stond het 0-6 na 18 minuten. Vanaf dit moment kon je zien dat Nagele C1 niet gefocust meer was er werden slechte ballen gegeven een hoge inplaats van een lage etc. Dus al snel had Ens dat door en brak eruit en maakte 1-6. Nagele had vanaf de aftrap ook een snelle uitbraak en Jens maakte 1-7. Ens scoorde ook weer en het werd 2-8 waarna Stijn voor rust het laatste doelpunt maakte en het stond nu 2-8. Thijs maakte na rust gelijk al de 2-9. Stijn had daarna een goede solo actie en scoorde de 2-10. Nagele had een paar vrije trappen gekregen die niet het doel in vlogen. Maar Stijn benutte een goede voorzet van Okke en scoorde 2-11 Jens scoorde bijna gelijk daarna de 2-12. Dennis had een goede actie en kwam door de verdediging en schoot maar die was net naast. Thijs maakte nog de 2-13 en 2-14 en Sebastian maakte de eindstand nog tot 2-15 met een heel hard afstandsschot.

Bernd Lamse (een trotse Nagele C1 speler.)

miniminiminiminiminiminiminiminiminiminimini