24 Oktober

Nagele 1 – DZOH 1  1-3

Nagele moest vandaag voor de beker op eigen veld aantreden tegen 2e klasser DZOH, een op papier dus sterkere tegenstander. De wedstrijd werd uiteindelijk terecht verloren, met 1-3.

Het eerste kwartier ging Nagele aardig mee in de wedstrijd met over en weer een enkele kleine kans. Naarmate de eerste helft vorderde werd DZOH toch wel de boven liggende partij. DZOH kent weinig zwakke schakels en de spelers konden elkaar makkelijker en vaak sneller vinden dan Nagele. Een aantal spelers van Nagele heeft nog wel eens de neiging om wat langer  met de bal te lopen, soms te lang. In de 15e minuut de eerste kans voor DZOH maar de bal kwam boven op de lat. In de 24e minuut leek het dan toch 0-1 voor DZOH te worden maar nu bracht de onderkant van de lat redding, tenminste hij werd niet geteld.
In de 28e minuut was het dan wel raak. De verdediging van Nagele werd uitgespeeld waarna Jos van de Vlekkert kansloos was. Nagele werd zeker niet weggespeeld door DZOH maar was aanvallend redelijk machteloos. De rust werd bereikt met een 0-1 achterstand. Deze stand bood toch nog steeds perspectieven.

Na rust begon Nagele redelijk. Nagele had in de 46e minuut langszij kunnen, nee, moeten komen. Spits Huub Withaar veroverde knap de bal en ging richting het doel van DZOH. Met nog een speler voor zich en een volledig vrije Bart Prins naast zich, ging hij voor eigen succes. De uitgelezen kans op de gelijkmaker ging verloren. Even later was het aan de andere kant wel raaktoen een van de middenvelders van DZOH vrij mocht aanleggen. De bal verdween in de benedenhoek, Jos van de Vlekkert was kansloos. Toen DZOH in de 81e minuut met een fraaie treffer er 0-3 van maakte was de wedstrijd echt gespeeld. Het prijst Nagele dat ze daarna bleven voetballen. Er kwamen zelfs nog een aantal aardige mogelijkheden. In de 88e minuut kreeg Nagele een vrije trap net buiten de 16. Joris Steenkamer die een paar weken geleden ook al een paar keer succesvol was uit een vrije trap schoot de bal knap achter de keeper van DZOH: 1-3. Nagele kreeg daarna nog een kleine kans op de 2-3 maar dat zou gezien het totale spelbeeld  niet eens verdiend zijn.

Al met al kan Nagele terugkijken op een redelijke wedstrijd waarin Nagele het meest gevaarlijk werd als er snel gecombineerd werd. Weggespeeld werd Nagele zeker niet. Nagele gaat dan ook vol vertrouwen het vervolg van de competitie tegemoet. Volgende week is Nagele vrij. De week daarop staat er weer een verre uitwedstrijd op het programma. Er wordt dan gespeeld in en en tegen Beetgum
==========================================================================

Todd op stoom voor Nagele 3

Nagele 3 blijft het goed doen. Tegen de nummer laatst Rouveen brak invaller Todd vlak voor rust de ban. Na rust profiteerde Nagele optimaal van een tijdelijk numeriek overwicht: eindstand 3-1.

De wedstrijd stond onder leiding van arbiter Jongejan. De moeilijkste beslissing voor hem vond opvallend genoeg al voor de aftrap plaats bij de jeu de boules tos. Captain Gaizka wist een goede worp van zijn tegenstander bijna onschadelijk te maken via een juiste kets. De twee ballen lagen nu echter allebei op ongeveer dezelfde afstand van het cochonnetje. Niet waar te nemen voor het menselijk oog zodat er een meetlint aan te pas moest komen. Helaas was de arbiter deze vergeten en kende hij de winst, na enige twijfel, toe aan de tegenstander. Wederom verlies voor Gaizka wiens positie als captain langzamerhand onder druk komt te staan.

Zijn broer Todd was beter op dreef. Hij kwam vlak voor rust binnen de lijnen en wist met een schitterend schot de 1-0 aan te tekenen. In de tweede helft kwam Rouveen even met 9 man te staan. De powerplay die volgde leverde Nagele twee goals op via wederom Todd en Paul B. Helaas lukte het Nagele ook vandaag niet om de nul te houden. De goed keepende Thomas Keur kreeg in de slotfase een vrije trap om zijn oren.

Nagele 3 presteert nog steeds maximaal: 5 wedstrijden gespeeld, 15 punten. Volgende week komt de nummer drie Staphorst op bezoek. Een week later wacht de thuiswedstrijd tegen nummer twee Espel 3. Beslist Nagele 3 de titelstrijd al voor de winterstop”?

==========================================================================

Bekerwedstrijd B1 Zaterdag 24-10-15

Zaterdagochtend voetbalden wij in en tegen de B1 van Oldeholtpade.De start van Nagele was niet goed. In de rust stonden we al met 2-0 achter .We hadden 2 goede wisselspelers van de C’s mee. Dennis Eissens en Jens Riks mochten na rust invallen. Toch kwamen we op 3-0 achter. Maar na een mooie assist van Jens scoorde Koen de 3-1. Ook maakte Koen de 3-2. De 3-3 kwam op naam van Gerco.  Jammer genoeg werd het na deze gelijke stand al gauw 4-3 voor Oldeholtpade. Maar gelukkig kon Koen 5 minuten voor het eindsignaal de stand weer gelijk maken. 4-4.Er moesten toen penalty’s genomen gaan worden. Jammer, maar deze verloren met 5-4. Hierdoor zijn wij niet door voor de beker.

==========================================================================

Nagele C1 is uit de beker; verliest met 3- 1 van Oldemarkt.

Na een zeer goede start in de bekerpoule en in de competitie, heeft C1 vandaag haar eerste wedstrijd verloren. In Oldemarkt was de plaatselijke C1 met 3-1 de winnaar van de middag. Met Stijn en Thijs afwezig en de aanvulling van Jurrian begonnen we om 12.30 uur aan de wedstrijd. Nagele was de eerste 10 minuten niet bij de les en het veel scherpere Oldemarkt nam een verdiende voorsprong van 2-0. In eerste instantie kwam de aanvoerder door het midden op en schoot fraai in de rechter bovenhoek. Hier was Olaf, zelfs met zijn lengte, kansloos. Vlak na de 1-0 kwam de aanvoerder nogmaals op en werd onregelmentair in het strafschop gebied vastgehouden. De plaatselijke scheidsrechter gaf een terechte penalty. De aanvoerder nam hem zelf en in eerste instantie stopte Olaf deze, maar de rebound werd door Oldemarkt koel ingeschoten. Vanaf deze achterstand moesten we terug in de wedstrijd zien te komen. De eerste helft kwamen we vaker voor de goal van Oldemarkt maar kregen de bal niet achter de keeper.

Na een kwartier rust begonnen we de 2e helft met het geloof, dat een overwinning echt nog mogelijk was. Hiervoor was wel de snelle 2-1 nodig. Deze liet toch nog op zich wachten, maar met nog 15 minuten te gaan maakte Jens toch de aansluittreffer. Het sein om er nog vol voor te gaan. De druk bleef op de verdediging van Oldemarkt, waar de Nageler verdediging weinig te doen kreeg. Een ongelukkige bal tegen de arm van de Dennis, werd door de scheidsrechter beoordeeld als een penalty. Deze werd keurig ingeschoten, waardoor de 3-1 eindstand werd bereikt. Zeker de 2e helft hebben de spelers er alles aan gedaan om een achterstand om te buigen en verder te gaan in de beker, echter zeker mede door de rol van de scheidsrechter, hebben de spelers niet het sportieve resultaat behaald. Voor C1 zit het beker avontuur erop en kunnen we ons volledig richten op het kampioenschap. Hiervoor zijn de komende 2 weken cruciaal. Eerst zaterdag uit naar Creil, waar een op papier, mindere tegenstander ook op het veld moet worden overwonnen en dan op 7 november in Nagele de competitiekraker tegen het ook zeer goed draaiende Blokzijl. Deze tegenstander ziet ons als grootste kampioenskandidaat (en wie niet) en zijn zelfs al in Nagele bij onze wedstrijd tegen Urk wezen kijken. Kortom beker verloren, maar nog een competitie te winnen.