23 April

Arum 1-Nagele 1  1-0

Vooraf had Nagele nog een paar punten nodig om klassebehoud definitief veilig te stellen maar door zelf met 1-0 te verliezen en door winst van de concurrentie is dit nog steeds niet het geval.Onderweg naar Arum werden we geteisterd door pittige hagelbuien maar aangekomen in Arum scheen de zon en dat zou zo’n beetje de hele wedstrijd zo blijven. Aan het weer lag het vandaag niet.

Nagele ging voortvarend van start want al in de eerste minuten kreeg Nagele een paar dotten van kansen. In de 2e minuut schoot Emiel Krops de bal in de benedenhoek. Nog geen minuut later kwam hij alleen voor de keeper, maar wist deze keeper, die uiteindelijk een uitstekende partij speelde, niet te passeren. De afvallende bal werd via een speler voor Nagele voor de voeten van Jeroen van der Vijgh gelegd, maar die schoot hard naast.

De eerste grote kans voor Arum kwam na een minuut of 10 spelen, maar van dichtbij werd hard over geschoten. Een paar minuten later een uitstekende kopkans voor Arum, maar ook deze trof geen doel. Nog geen minuut later aan de andere kant een uitstekend schot van Huub Withaar nadat Jeroen van der Vijgh een gat trok. De bal werd over de lat getikt. In de 15e minuut kwam een van de aanvallers van Arum alleen voor keeper Jos van de Vlekkert, maar de bal verdween, gelukkig voor Nagele, naast het doel.

Gezegd moet worden dat de beginfase voor Nagele was, maar dat Arum na een minuut of 10 spelen wel steeds meer het initiatief nam. Wellicht dat het uitblijven van een treffer aan de kant van Nagele in de openingsfase hieraan debet was.

Na een kans voor Huub Withaar in de 23e minuut kwam Arum in de 33e minuut op voorsprong. De verdediging van Nagele werkte de bal niet goed weg waarna de bal weer voor het doel gebracht kon worden. De bal kwam voor de voeten van een van de spelers van Arum die hard en hoog inschoot: 1-0. Een doelpunt dat je eigenlijk in de lijn van de laatste weken een beetje aan ziet komen, en een doelpunt wat op basis van het voorgaande kwartier eigenlijk wel terecht was. In het resterend deel van de eerste helft viel er nog een enkele kans te noteren maar doelpunten leverden deze kansen niet op.

Na rust had Nagele duidelijk het betere van het spel. De beste kansen voor Arum kwamen pas in de slotfase toen Nagele door de opgelopen achterstand risico’s moest nemen. Maar Nagele had daarvoor al lang langszij kunnen en moeten komen. De beste kansen waren weer niet aan Nagele besteed. Na een goede combinatie over links kwam Huub Withaar in de 50e minuut vrij voor het doel, maar hij schoot ver naast. Even later schoot Emiel Krops over en nog geen 2 minuten later kopte hij net naast. Halverwege de 2e helft kwam Bart Prins, die wat verder doorschoof, een paar keer goed door, maar ook dat leverde geen treffers op.

Nagele begon een beetje moedeloos te worden. Zoals gezegd kreeg Arum in de slotfase een paar goede kansen, maar de eerste keer bracht keeper Jos van de Vlekkert goed redding terwijl even later de paal Nagele behoedde voor een 2-0 achterstand.

In de slotfase, van de 88e minuut tot de 4e minuut van de blessuretijd, kreeg Nagele nog volop gelegenheid om naast Arum te komen. Na een vloeiende combinatie kwam Joris Steenkamer alleen voor de keeper, maar de bal verdween naast het doel.

In de 90e minuut een fraaie vrije trap van de in de slotfase ingevallen Hugo Jongejan. De bal werd uit de bovenhoek getikt maar bleef voor het doel hangen. In de doelmond, zo’n beetje op de doellijn, werd de bal door een van de verdedigers van Arum uit een bijna onmogelijke positie knap tot corner gekopt. In de 94e minuut een  laatste scrimmage voor het doel. Jeroen van der Vijgh werd binnen de 16 in de ogen van alles wat Nagele was onreglementair ten val gebracht. Nagele claimde een  penalty. Het bleef bij een claim want er werd geen penalty gegeven. Eindstand Arum-Nagele 1-0.

Zoals in het begin van dit verslag al is geschreven had Nagele vooraf nog een paar punten nodig om  klassebehoud veilig te stellen, maar door zelf te verliezen en door winst van concurrenten TOP en Tzumarrum heeft Nagele nog steeds een paar punten nodig.

Komende zaterdag kan Nagele zich definitief veilig stellen als er thuis wordt gespeeld tegen een van deze concurrenten, TOP. Als het dan niet gebeurd kan het de week erop, als Nagele weer thuis speelt, dan tegen de andere concurrent Tzumarrum. Mocht het ook dan niet lukken dan moet het op de laatste speeldag gebeuren, uit bij Wolvega. En als al deze 3 wedstrijden verloren worden kan Nagele nog veilig zijn want de concurrentie, en dan met name Tzumarrum, moet uit de resterende 3 wedstrijden 7 punten weten te behalen. Kortom, er is nog steeds niets aan de hand, maar je moet het noodlot natuurlijk niet tarten.
=====================================================================

Nagele C1- Flevo Boys C1

Het was 23 April en Nagele C1 moest de belangrijkste wedstrijd spelen van het seizoen. Ze moesten tegen Flevoboys C4. Voor de wedstrijd stond Nagele 1e  41 punten en Flevoboys achter hun met 39 punten. Nagele C1 speelde thuis

De wedstrijd begon al gelijk erg fel zowel aan beide kanten. Maar al snel werd er een doelpunt gescoord door Sebastian die snel maar onopvallend weg liep en zo een pass kreeg en de bal mooi afwerkte. 1-0. Al snel bleek Nagele sterker, want het 2e doelpunt viel ook al snel. Thijs scoorde met een lobje over de keeper heen door een mooie pass van Frits. Rond de 28 minuut scoorde ook Jens een doelpunt in de rechterhoek. 3-0, dit was ook gelijk de ruststand. 5 minuten voor het eindsignaal was er wel een teleurstelling voor Stijn. Hij maakte een harde overtreding op Mo van Flevo Boys en kreeg een gele kaart en moest dus 10 minuten van het veld af.

In de 2e helft begon Flevo Boys erg fel en maakte al in de 38e minuut een doelpunt. Zo werd het 3-1. De 2e helft werd erg spannend. Want daarna werd er een doelpunt gemaakt door Thijs, die hem mooi in de linkerhoek schoot. Daarna werd er weer gescoord door Flevo Boys dat werd de 4-2. Daarna werden er veel kansen verspild bij Nagele. De meest makkelijke kansen werden gemist. Flevo Boys schoot ook nog op de lat en daarna kwam de bal op de grond net voor de lijn. Flevo Boys protesteerde heftig want ze zeiden dat de bal achter de lijn was. Maar de scheidsrechter zei dat het geen doelpunt was. Nagele ging op de counter en zo werd door Jens de 5-2 gemaakt. Toen gaf Flevoboys het op en maakte grote fouten waardoor  Nagele kon profiteren en zo werden met gemak de 6-3, 7-3 en de 8-3 gemaakt door Thijs, Jens en Sebastian. Dit was ook de eindstand.

Het was een spannende wedstrijd maar wel leuk om te kijken. Nu staat Nagele C1 5 punten voor op Flevoboys C4 met nog 2 wedstrijden te spelen. Het kampioenschap is nu erg dichtbij. Want als ze volgende week winnen worden ze gelijk kampioen.