22 Augustus

Nagele 1- Pesse 1  3-2

In een niet geweldige wedstrijd won Nagele afgelopen zaterdag haar 1e bekerwedstrijd van het vorig jaar naar de 4e klasse gepromoveerde Pesse.  De beginfase van de wedstrijd was voor Nagele en voordat er 20 minuten op de klok stonden was het al 2-0. De 1-0 werd gemaakt door Huub Withaar op aangeven van broer Jos en de 2-0 was van Jos Withaar na een goede voorzet van Laurens Bloo. Nagele kreeg daarna meerdere mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden maar de beste kansen waren niet aan Nagele  besteed. Pesse wist, zeker de 1e helft, aanvallend nauwelijks gevaarlijk te worden. Na rust begon Nagele goed en Huub Withaar tekende voor de de 3-0. Daarna ging het met Nagele beduidend minder. In de 60e minuut tikte Jos van de Vlekkert een hoge bal goed weg maar de afvallende bal was hem te machtig: 3-1. Nog was er niet veel aan  de hand. Vlak voor tijd leek Nagele helemaal op rozen te zitten toen een handsbal van een van de spelers van Pesse afgestraft werd met een penalty. Gert Jan Hulsman schoot de penalty echter zwak in. Daarna waren er nog enkele minuten te spelen maar de scheidsrechter dacht daar anders over en liet nog geruime tijd doorspelen. Pesse kwam zelfs terug tot 3-2 toen hun meest irritante speler (nr. 5) voor de 3-2 zorgde.  Nagele was daarna niet meer in staat om de wedstrijd rustig uit te voetballen maar gelukkig wist Pesse niet meer te scoren waardoor de 3-2 overwinning een feit werd. Eindstand 3-2. Aanstaande dinsdagavond speelt Nagele haar 2e bekerwedstrijd, uit tegen Willemsoord.

Nagele C1- Tollebeek C1

Om 9:30 begon de wedstrijd tussen Nagele en Tollebeek. Nagele C1 was vanaf het begin flink aan het druk zetten. Waardoor Tollebeek C1 bijna geen bal kon rond passen. Wij waren dan ook de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Er werd verschillende keren gescoord door ons. Door Jens, Thijs Sebas, Stijn. Zo stond het in de 35e minuut al 7-0. Vlak na de 7-0 floot de scheidsrechter af. En was de eerste helft voorbij.

De tweede helft begon: In de 1e minuut van de tweede helft (36e minuut wedstrijd) scoorde Stijn de 8-0. Niet veel later. In de 38e minuut. Scoorde ik de 9-0. Twee minuten later scoorde Thijs de 10-0, dat was in de 40e minuut. Tollebeek nam de aftrap. En wij veroverde de bal meteen. En Jens maakte de actie af. Door de 11-0 te maken. Weer vlak daarna scoorde Thijs de 12-0. Tollebeek nam weer de aftrap en speelde gelijk door naar voren. Tollebeek scoorde dan ook uit deze actie. 12-1. Na het tegen doelpunt van tollebeek was het een tijdje rustig met het scoren, vanuit beide partijen. Maar toen in de 16e minuut scoorde Sebastian in de 59e minuut. 13-1. Vier minuten later in de 63e min wist Ellen te scoren. 14-1. Daarna scoorde Bernd uit een rebound en met een volley schoot hij de bal over de keeper van Tollebeek heen. In de 75e minuut wist Thijs nog een keer te scoren, dit was de laatse goal van de wedstrijd. Eindstand: 16-1.

Okke de Jonge Nagele C1

Ens E2G – Nagele E1

Met een heerlijk weertje mochten we richting Ens voor onze eerste bekerwedstrijd als zijnde E team.

Vanaf het fluitsignaal was er meteen veel actie op het veld. Ens kreeg als snel 2 kansen welke door keeper Nick vakkundig weg werden gewerkt. De kansen voor Ens bleven maar komen. Nick heeft wel 6 ballen voor het doel weg moeten vissen de eerste 5 minuten. Nadat de bal van Ens eerst een keer op de lat en daarna nog een keer op de paal kwam was het toen toch echt raak. Na 6 minuten was de stand 1-0 voor Ens. Hoewel Ens daarna kans op kans kreeg hangt toch ook even een doelpunt voor Nagele in de lucht. Maar helaas hebben we weinig geluk en blijft het doelpunt uit. Ens daarentegen maakt na 18 minuten het tweede doelpunt. Vlak daarop gevolgd door nummer 3. Een hoekschop beland op de arm van een van onze spelers en door de penalty weet Ens de 3-0 te maken.

Net na de rust valt de 4-0 voor Ens, uit een ongelukkige hoek weet een speler van Ens de bal toch in het net achter Nick te krijgen.  Vlak daarna breekt een speler van Ens door verdediging en daar is de 5-0. Na twee doorbraken van Nagele (helaas zonder doelpunt) wederom twee doelpunten voor Ens, stand 7-0. Dan kan Nagele eindelijk een kans afmaken waardoor we op 7-1 komen. Ens komt meteen weer terug door de 8-1  en 9-1 te maken. Daarna kan Nagele door mooi overspel van Sem, Yelte en Joris voorin de 9-2 maken. Helaas heeft Ens ook daar antwoord op door de wedstrijd met 11-2 af te sluiten.

Moesten we een man of the match kiezen dat zou dat deze keer Nick zijn die zeker 2 keer zoveel ballen uit het doel heeft weten te houden als dat er ingegaan zijn!