21 November

Nagele C1 speelt gelijk

De wedstrijd tussen Nagele C1 en Flevo-boys C4 was een spannende wedstrijd. Nagele C1 had veel meer kansen dan Flevo-boys C4, maar jammer genoeg gaan de teams met een tussenstand van 0-0 pauze houden. De tweede helft was nog wat spannender maar na ongeveer 20 minuten komt Flevo-boys op 1-0 voorsprong en kort daarna breekt Sebastiaan van Breugel door en maakt het gelijk met een schitterende goal.Nagele C1 gaat terug met 1 punt.

====================================================================
Bekerwedstrijd 21-11-2015

Sparta 59 D2 – Nagele D2

Afgelopen zaterdag reisde Nagele D2 af naar het Deinum in de buurt van Leeuwarden. Toch wel licht verbazend dat we konden voetballen, daar in Nagele alles afgelast was. Wat bleek hoe meer we in de buurt van Leeuwarden kwamen hoe lekkerder het zonnetje ging schijnen. Mooi op tijd kwamen we aan in dorpje Deinum en konden we na nog klein stukje van een F-pupillen wedstrijd gezien te hebben ons omkleden in de box.

Voordat de wedstrijd begon zette de Nagele supportersgroep zich klaar lekker in de zon om de jongens is goed aan te moedigen, aan de verbaasde blikken van de Spartanen te zien hadden zij niet zon grote supportersgroep verwacht.

De wedstrijd begon voortvarend want voor dat Sparta 59 het wist was het al 0-2 in voordeel Nagele D2. Er werd sterk begonnen en druk gezet richting de achterhoede, een paar kleine kansen waren er nog te noteren maar toch zo in eens kantelde de wedstrijd (zou meerdere malen voorkomen). Sparta 59 was bij de les en begon richting de Nagele goal druk te zetten, resulterend in 2 tegengoals, 10 minuten voetbal en een stand van 2-2, wat zou dit betekenen voor de wedstrijd. Het spel ging over en weer want het was Nagele welke op 2-3 kwam, vervolgens 3-3, 3-4, 4-4 en vlak voor rust 5-4. Nagele D2 liet toch een beetje te makkelijk over zich heen lopen en draaide teveel de kont er in. In  de rust een bakkie thee en een mars van Max om nieuwe energie op te doen.

Na rust konden bij de supporters en leiders de jassen uit, want niet alleen van het zonnetje werd men warm ook van de wedstrijd waar veel gebeurde. Een herboren Nagele D2 welke zich direct liet gelden en de 5-5 binnen schoot, doorging en weer voorkwam 5-6. De wedstrijd vloog op en neer en Sparta kwam terug tot 6-6. Zo halverwege de 2e helft een penalty voor de Spartanen maar onze keeper weerde zich prima en kon samen met de verdediging de bal ook in 2e instantie weg werken. Er kwamen kansen aan beide kanten, maar waar veel al dachten aan een penalty reeks, werd t tijd  voor een Nagele show en nu zouden de spelers definitief de wedstrijd in het slot gooien en met 2 mooie doelpunten werd het 6-8. De Spartanen waren gebroken en niet veel later floot de scheidsrechter voor einde wedstrijd. Een keurig resultaat tegen een leuke sportieve tegenstander, zo ging Nagele D2 naar huis met op zak een ticket voor de volgende bekerronde.

Groeten de Leiders Nagele D2.