5 Maart

Winst Nagele 1

Na de winterstop is Nagele goed begonnen. Inmiddels zijn er na de winterstop 3 wedstrijden gespeeld en er werd 3 keer gewonnen. Na de overwinningen thuis tegen Ens en uit tegen Heeg moest er vandaag gespeeld worden in IJlst tegen IJVC. Een ding stond vooraf vast. De verdediging van IJVC  is zeker niet het sterkste punt van IJVC want in de inmiddels gespeelde wedstrijden, 15 stuks, werden maar liefst 62 tegentreffers geïncasseerd. Het zou naar later zou blijken, vandaag nooit een mooie wedstrijd worden. Nagele besliste de wedstrijd in de eerste helft, de 2e helft was eigenlijk niet om aan te zien. En aan het eind van de wedstrijd liet Nagele zich zeker niet van haar slimste kant zien. Daarover later meer.

IMG-20160305-WA0003

Nagele moest vandaag aantreden in de reserveshirts met korte mouwen en gelukkig voor Nagele was er een flauw zonnetje en weinig wind. Na een rommelige start was de eerste kans voor Nagele. Een slim genomen corner van Joris Steenkamer leverde een schietkans op voor Huub Withaar. Zijn schot ging richting bovenhoek maar de keeper van IJVC redde knap. Even later kreeg Laurens Bloo, weer na een corner van Joris Steenkamer, een vrije kopkans, maar hij kopte de bal keurig in de handen van de keeper van IJVC.

In de 11e minuut, volgens grensrechter Jan Peter de Jong, de 12e minuut, kwam Nagele dan wel op een 0-1 voorsprong. Op aangeven van Jos Withaar tekende Bart Prins voor de 0-1. Halverwege de 2e helft kreeg IJVC een dot van een kans om de stand weer gelijk te trekken, maar deze kans werd niet verzilverd.  Na nog een schot voor langs te zien gaan, komt IJVC in de 26e minuut dan wel wel langszij. Laurens Bloo blokkeert in eerste instantie een schot van een speler van IJVC, maar in de rebound levert dit alsnog een treffer op: 1-1.

Gelukkig voor Nagele blijft deze stand maar heel even op het scorebord staan want nog geen 2 minuten later schiet Jos Withaar, nota bene met zijn linkerbeen, de bal ineens in de touwen: 1-2.

Nog geen 2 minuten later wordt het zelfs 1-3 voor Nagele. Nagele zet druk op de verdediging van IJVC en de keeper van IjVC weet de bal niet goed weg te werken. Roy Hamstra weet de bal net buiten de 16 te onderscheppen en legt meteen af op Huub Withaar: 1-3. Als Jos Withaar nog voor rust de 1-4 op het scorebord weet te zetten, is de wedstrijd feitelijk gespeeld.
IMG-20160305-WA0002

Maar met Nagele weet je het maar nooit. Gelukkig geeft Nagele vandaag in de 2e helft niet veel meer weg, maar de 2e helft was, zoals al eerder is gezegd, eigenlijk niet om aan te zien. De 2e helft was zeer rommelig en ondanks een 1-4 voorsprong was Nagele niet in staat om de wedstrijd te controleren. IJVC wist zich weinig kansen te creëren, De beste kans voor IJVC kwam na een kopbal van Nagele-verdediger Rick Bloo. Hij probeerde met een kopbal zijn eigen keeper te verschalken, maar gelukkig voor Nagele reageerde keeper Jos van de Vlekkert alert en voorkwam daarmee een tegentreffer.

Over het restant van de 2e helft kunnen we kort zijn. Er was nog 1 goed moment, vlak voor tijd . Huub Withaar scoorde op aangeven van broer Jos de 1-5.Deze 1-5 zou ook de eindstand worden.

Een 1-5 overwinning zou na afloop toch een 100% positief gevoel moeten geven, maar dat gevoel was er uiteindelijk niet. Een aantal spelers van Nagele acteerde vandaag niet al te slim. In een wedstrijd waarin Nagele ruim voor stond, hadden de spelers van  Nagele het gevoel dat de scheidsrechter niet in het voordeel van Nagele floot. Als niet geheel objectieve toeschouwer kan de schrijver van dit artikel dit wel begrijpen, maar om dan tegen een 4-tal gele kaarten op te lopen is wel heel erg dom, oliedom. Joris Steenkamer kreeg al in de eerste helft de eerste gele kaart. De resterende kaarten vielen in het slot van de wedstrijd, de blessuretijd was notabene al aangebroken. Jeroen van der Vijgh hield na een overtreding in het ogen van de scheidsrechter de bal iets te lang vast: gele kaart. Gert Jan Hulsman reageerde daarop en kreeg meteen een gele kaart en toen hij zich niet om wenste te draaien kreeg hij meteen zijn 2e gele kaart, dus rood. Gelukkig voor Nagele hebben deze gele kaarten nog geen gevolgen. Maar een ding mag duidelijk zijn. Als je met 1-4 voor staat, met nog slechts enkele minuten te spelen, mag je absoluut niet meer tegen zulke onnodige kaarten aanlopen. Een scheidsrechter kan wellicht voor je gevoel iewat tegen je fluiten, maar daar moet je als speler van een ploeg die zo ruim voorstaat, ver boven staan. Het zijn eenvoudig weg onnodige kaarten.

Maar al met al is Nagele na de winterstop met een goede reeks bezig. Drie gespeelde wedstrijden leverden negen punten op. Volgende week treedt Nagele op eigen veld aan tegen nummer 2, AVC. In misschien wel haar beste wedstrijd van deze competitie verloor Nagele in Sexbierum eerder dit seizoen na een uitstekende wedstrijd volkomen onverdiend met 1-0. Deze goede wedstrijd en de drie overwinningen in dit voorjaar moeten voor Nagele een opsteker zijn om ook de 4e wedstrijd in 2016 met een goed resultaat te kunnen afsluiten. Volgende week zaterdag om 16.15 uur weten we waarschijnlijk meer.

O ja, en wat inmiddels ook interessant is, is de stand in de 2e periode. Nagele is met 9 punten uit 3 wedstrijden in de race voor het periodekampioenschap. De komende wedstrijden zullen uitwijzen of Nagele hiervoor in de race blijft.

===================================================================

Tonego E1 G – Nagele E1

Met een nog bevroren wereld togen we om kwart over 8 richting Luttelgeest om daar onze eerste wedstrijd na de winterstop te spelen. Een aantal spelers vroegen nog hoopvol waar de zaal precies was gezien de temperatuur. Omdat het eerst geplande veld niet bespeelbaar bleek mochten we naar een ander veld toe. Dit veld zag er inderdaad stukken beter uit.

Na een kleine peptalk…. Geen slidingen op bevroren grond, goed blijven bewegen, WE TRAINEN WOENSDAG WEER BIJ STEVEN en we gaan ervoor begonnen we met leenspeler Jurre aan de wedstrijd.

En een mooie wedstrijd dat het was! Yelte heeft de eerste 10 kansen van Tonego vanuit allerlei hoeken uit het doel weten te houden. Hij heeft daarmee de toon gezet want doordat hij de 0 voor Tonego maar bleef houden kreeg Nagele steeds meer vertrouwen. Het was Neetje die na ongeveer een kwartier met een hattrick de wedstrijd naar hand van Nagele zette. Nagele werkte goed samen, speelde over en bleef met elkaar communiceren. Toeschouwers zagen mooie 1-2 tjes en vooral veel doelpunten! Hoewel wij er zelf 15 geteld hebben was de eindstand opgetekend door de scheidsrechter 0-13. Doelpuntenmakers waren Neetje, Joris, Yassin en Jurre. Een goede start van het nieuwe seizoen!