20 Februari

Nagele 1 wint van Ens

Nagele 1 speelde zaterdag op eigen veld thuis tegen hekkensluiter Ens. Het was de eerste competitiewedstrijd voor Nagele in het kalenderjaar 2016. Een ding stond vooraf vast,  het zou zeker geen geweldige wedstrijd worden want het veld in Nagele was weliswaar bespeelbaar maar daar was ook echt alles mee gezegd. Het gras was aan de lange kant en er was nog niet gerold. De bal deed dan ook lang niet altijd wat de spelers wilden. Nagele leek in de eerste helft het best met deze omstandigheden te kunnen omgaan want bij rust leidde Nagele met 4-1. Gezien hetgeen tegenstander Ens de eerste helft op de mat legde waren in de rust de punten feitelijk al binnen en was het in de 2e helft zaak om deze voorsprong te consolideren en daar waar mogelijk uit te breiden. De 2e helft pakte echter geheel anders uit, daarover later meer.

Zoals gezegd was de eerste helft volledig voor Nagele. Al na 10 minuten spelen kwam Nagele op een 1-0 voosprong. De laatste man van Ens, nummer 3, verdedigde veel te laconiek waardoor een fel jagende Gert Jan Hulsman op de rand van de 16 de bal kon bemachtigen. Zijn directe tegenstander maakte daarna binnen de 16 een overtreding: strafschop. Vaste strafschopnemer Rick Bloo maakte vanaf 11 meter geen fout: 1-0.

Even later werd het 2-0. Een voorzet op maat van Laurens Bloo kon door spits Huub Withaar eenvoudig in een doelpunt worden omgezet: 2-0.

Nog voordat het eerste kwart van de wedstrijd gespeeld was werd het zelfs 3-0. Huub Withaar brak over links door en gaf de bal precies op het juiste moment voor op broer Jos: 3-0.

Pas in de 25e minuut kon de eerste scoringskans voor Ens genoteerd worden. 5 Minuten later kreeg Ens haar 2e kans. Op haar linkervleugel gaf Nagele te veel ruimte weg waardoor Dave de Olde de eerste treffer voor Ens  kon laten aantekenen, er zouden er nog meer volgen.

Nog voor rust kwam Nagele op een 4-1 voorsprong. Na een voorzet op maat van Roy Hamstra kopte Laurens Bloo fraai binnen: 4-1. Deze 4-1 werd ook de ruststand. Het Nageler-publiek kon met een gerust hart de kantine opzoeken. De punten waren zoals al eerder gezegd feitelijk binnen. Nog een kwestie van 45 minuten de stand consolideren of zo mogelijk deze voorsprong nog verder uitbouwen.

De 2e helft nam Ens vanaf het begin het initiatief maar vooralsnog leverde dit initiatief weinig scoringsmogelijkheden op. Het was aan de andere kant Nagele dat na 60 minuten spelen de wedstrijd op slot leek te gooien toen Jeroen van der Vijgh de 5e treffer voor Nagele kon laten aantekenen: 5-1.

Maar het laatste half uur van de wedstrijd, of eigenlijk de laatste 20 minuten van de wedstrijd gaf Nagele de wedstrijd bijna nog uit handen. Ens scoorde in de 72e minuut haar 2e treffer en daar zou het niet bij blijven want in de 75e minuut volgde een 3e treffer en in de 84e minuut een 4e treffer. Bij deze tegendoelpunten maakte de verdediging van Nagele en haar keeper, Jos van de Vlekkert,  niet altijd een even sterke indruk.

Ondanks deze tegendoelpunten had er allang geen vuiltje meer aan de lucht hoeven te zijn want Nagele had allang haar 6e en zelfs 7e treffer kunnen scoren maar waar de aanval van Nagele voor rust scherp speelde, was daarvan na rust niet veel meer van terug te zien. Het was de laatste 5 minuten toch nog even billen knijpen voor Nagele. Tot opluchting van alles wat Nagele was bleef de gelijkmaker uit. Een gelijkmaker die zo maar had kunnen vallen maar ook  weer niet terecht zou zijn geweest, want over de volle 90 minuten was Nagele toch duidelijk de betere ploeg.

Waar Nagele echter problemen mee heeft is de discipline. Bij een ruime voorsprong wordt er veel te aanvallend gedacht waardoor de veldbezetting nog al eens te wensen over laat. Ens maakte daar uitstekend gebruik van. De 2e helft mag voor Nagele een waarschuwing zijn. Een 5-1 voorsprong mag echt nooit meer uit handen gegeven worden. Als alle spelers een beetje in hun positie blijven spelen kan dit nooit gebeuren, en daar schortte het de 2e helft aan.
Maar zeker niet onbelangrijk, de 3 punten bleven in Nagele.
================================================================================

Verslag FlevoBoys C5 – Nagele C1

Om 11:15 startte de wedstrijd. Nagele Scoorde snel een doelpunt. Gescoord door Jens Riks. Een mooi doelpunt. En vlak daarna was het weer raak, ook dit keer weer een doelpunt van Jens Riks. Na deze doelpunten bleef Nagele wel voetballen, maar het lukte allemaal net niet. Na een verdedigende fout scoorde Flevo Boys. 1-2. FlevoBoys kreeg weer vertrouwen en begon druk te zetten. Een verdediger van ons (Nagele) kon de bal nergens kwijt. En speelde de bal terug naar de keeper. Na een miscommunicatie tussen de keeper (Olek Beuving) en de verdediger (Lucas Koffeman), belande de bal in het eigen doel. 2-2. Nagele baalde als een stekker en wist dat ze moesten scoren. Na een mooie actie van Okke en Jens, gaf Jens de bal aan Sebastiaan. Die gaf Sebastiaan voor. En Timo stond nu vrij voor open doel. Timo kreeg de bal en schoot de bal er rustig in. 2-3.

Tweede helft:

De tweede helft begon. Met 2-3. Nagele had wat spelers gewisseld. Net als FlevoBoys. Nagele begon sterk. Ze domineerde het voetbal. Na een kaats actie van Thomas, schoot hij de bal feilloos langs de keeper. Een doelpunt 2-4. Daarna kreeg Flevo Boys nog een aantal vrije trappen en inworpen op de helft van Nagele. Maar hier kwamen geen doelpunten uit. De scheidsrechter floot af en de eindstand is dus 2-4 gebleven.

Okke de Jonge Nagele C1