27 Februari

Nagele 1 wint ook haar 2e wedstrijd na de winterstop
De wedstrijd van vandaag leek eigenlijk wel een kopie van de wedstrijd van vorige week zaterdag. Toen werd een ruime 5-1 voorsprong bijna uit handen gegeven maar werd er uiteindelijk gewonnen. Vandaag was het niet anders, gelukkig.

Vooraf was het niet te verwachten dat Nagele eenvoudig de 3 punten zou kunnen binnen halen want Heeg had na een zwakke seizoensstart voor de winterstop een mooie reeks neergezet. In het voorwoord van het programmaboekje werd dat ook vermeld en vermeld werd dat ook dat Nagele na een sterke seizoensstart een matige reeks had neergezet en blij was dat het winterstop was. Heeg had er dan ook alle vertrouwen in dat er vandaag revanche genomen kon worden voor de in de eerste competitiehelft geleden 4-0 nederlaag.

Om half drie werd er onder het genot van een mooi winterzonnetje afgetrapt. Nagele dat vandaag aantrad zonder vaste waarde Gert Jan Hulsman begon wat rommelig aan de wedstrijd. Maar na een minuut of 10 spelen werd Nagele voorzichtig aan toch de bovenliggende partij. Tegen een zeker de eerste helft zeer pover spelend Heeg was Nagele voetballend duidelijk de betere ploeg. Zo kon het gebeuren dat Nagele bij rust al met 0-3 voor kwam te staan.

In de 20e minuut kreeg Nagele een vrije trap te nemen na een lichte overtreding op Jos Withaar. Joris Steenkamer schoot de bal rechts langs de muur onder in de hoek. De keeper van Heeg beroerde de bal nog wel maar de 0-1 stond op het scorebord. Nauwelijks 5 minuten later werd het zelfs 0-2. De keeper van Heeg kreeg een voorzet van rechtervleugelverdediger Emiel Krops niet goed onder controle, waarna Huub Withaar eenvoudig de 0-2 kon laten aantekenen.

Heeg kreeg haar eerste grote kans in de 30e minuut. De spits mocht van een meter of 10 vrij inkoppen maar keeper Jos van de Vlekkert stond precies op de goede plek, waardoor de aansluittreffer uitbleef.

In de 38e minuut was het aan de andere kant wel raak. Huub Withaar legde de bal op het juiste moment af op broer Jos die eenvoudig de 0-3 kon laten aantekenen. Evenals vorige week ging Nagele met een ruime voorsprong de rust in, vandaag een 0-3 voorsprong, vorige week een 1-4 voorsprong. Ook nu dus weer ogenschijnlijk geen vuiltje aan de lucht. Maar bij Nagele weet je dat maar nooit en dat werd de 2e helft weer bewaarheid.

Nagele begon na rust matig. De eerste ballen werden slecht geraakt en echt gevoetbald werd er niet. Pas na een minuut of 5 waagde Nagele zich voor de eerste keer op de helft van Heeg. Het werd meteen gevaarlijk. Jos Withaar kon na een goede actie vanaf rechts alleen op het doel afgaan. Hij schoot op doel maar raakte de bal volledig verkeerd.

Een paar minuten later was het wel raak. Joris Steenkamer met Roy Hamstra vandaag een van de betere spelers aan de kant van Nagele, kwam op links goed door en gaf de bal op het juiste moment af op Huub Withaar die zich deze kans niet liet ontgaan: 0-4. De wedstrijd was hiermee gespeeld, of toch niet…….

Nee dus. Wat Nagele is altijd in staat om het zichzelf moeilijk te maken. De supporters van Nagele denken wel te weten waar het aan ligt. Bij een ruime voorsprong wordt al gedacht dat de buit binnen is en wordt wat lichtvaardig gevoetbald. Mensen lopen meer uit hun positie waardoor de veldbezetting niet altijd even optimaal is. Met name achterin komt Nagele dan uiteindelijk in de problemen. Rechtstreekse kansen leverde dat voor Heeg niet op, maar Nagele moest wel een aantal corners weggeven. Juist deze corners brachten Heeg weer terug in de wedstrijd.

In de 60e minuut werd de 1e corner van de rechterkant van binnen de 5 meter achter keeper Jos van de Vlekkert gekopt: 1-4. Nog niets aan de hand. Maar toen nog geen 5 minuten later Heeg, weer uit een corner, terugkwam tot 2-4 werd het meegereisde publiek van Nagele, met de wedstrijd van vorige week in het achterhoofd, toch wat onrustig. In de 68e minuut mocht een van de aanvallers van Heeg zelfs nog alleen doorgaan op Jos van de Vlekkert. Gelukkig voor Nagele wist hij het 3e tegendoelpunt, en dus de aansluittreffer, toen te voorkomen. Na dit doelpunt leek Nagele de wedstrijd onder controle te krijgen. Huub Withaar kreeg de kans om 2-5 te scoren maar zag zijn inzet van de lijn gehaald worden.

Werd het dan toch nog spannend. Jazeker, maar gelukkig maar heel even. In de 81e minuut was er een duel op de achterlijn bij de kruising van de achterlijn en de 16 meter lijn, maar net binnen de 16. Een van de aanvallers van Heeg stond op de achterlijn met Nagele-speler Jacco Vessies in zijn rug. De speler van Heeg leunde wat naar achteren en Jacco Vessies naar voren. De speler van Heeg kwam daarbij ten val. De voor de rest van de wedstrijd overigens uitstekend leidende scheidsrechter Eerhart gaf in de ogen van alles wat Nagele was hiervoor een veel te zware straf: penalty. Vanaf 11 meter was Jos van de Vlekkert kansloos. Zou het dan toch nog………..

Nee, want het laatste deel van de wedstrijd was weer volledig voor Nagele. Als in de resterende tijd elke kans er in was gegaan had het zelfs nog wel 3-8 kunnen worden. Nagele kreeg kans op kans. Eerst was er een 100% kans voor Joris Steenkamer en even later een eveneens 100% kans voor Huub Withaar. Ook de vandaag debuterende Koen Westervoorde kreeg een dot van een kans maar hij kopte in vrije positie naast. Uiteindelijk wist Nagele dan toch nog te scoren. In de slotminuut scoorde de in de slotfase debuterende B-junior Koen Westervoorde, net 16 jaar oud, onder het toeziend oog van zijn vader en opa, vroeger beiden, de eerste in een grijs verleden en de 2e in een nog grijzer verleden, vaste waarden van het eerste elftal van de V.V. Nagele , dan toch de bevrijdende treffer, 3-5.

De wedstrijd was hiermee gespeeld. Evenals vorige week kan geconcludeerd worden dat Nagele ook vandaag voetballend beduidend beter is dan haar tegenstander, maar dat Nagele moeite heeft om de wedstrijd over de streep te trekken. Aan de individuele klasse en inzet ligt het niet maar het gaat een beetje om voetbalslimheid, tevreden zijn met wat je hebt en ook tijdens de wedstrijd niet altijd meer willen, kortom consolideren. Als dat lukt, kan Nagele nog een heel eind komen in het resterend deel van deze competitie. Volgend week staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Dan wordt er in IJlst aangetreden op het kunstgras tegen YVC. Ook hier moet gewonnen kunnen worden.