2 April

Nagele 1 verliest weer

Nagele zit in een neerwaartse spiraal. De laatste weken worden er weinig punten gehaald. Probleem is het scorend vermogen van Nagele. Dat bleek vandaag ook weer in de thuiswedstrijd tegen Beetgum. De wedstrijd ging nog ergens om want  zowel Nagele als Beetgum deden nog mee om het kampioenschap in de 2e periode. Zaak voor beide ploegen was dat deze wedstrijd gewonnen zou worden. Verrassend was dan ook dat bij Nagele spits Huub Withaar op de bank zat en pas in de slotfase werd ingebracht.

Net als de laatste weken het geval was werd de wedstrijd ook vandaag weer, onnodig, maar uiteindelijk wel verdiend, verloren. Nagele zit in een fase waarin het niet meezit en waar het zelfvertrouwen van de spelers met de wedstrijd daalt. Zeker voor rust kreeg Nagele voldoende kansen om op voorsprong te komen, maar  geen enkele kans van Nagele leverde een doelpunt op.  Keeper Jos van de Vlekkert van Nagele was vandaag niet erg druk, hij heeft weinig ballen te verwerken gekregen, maar kreeg er uiteindelijk wel 4 om zijn oren.

Zoals gezegd kreeg Nagele kreeg in de eerste helft de beste kansen, maar was het Beetgum dat vlak voor rust op een 0-1 voorsprong, dit als gevolg van een miscommunicatie in de verdediging van Nagele. Gelukkig kwam Nagele nog binnen de minuut weer langszij door Jeroen van der Vijgh. Ruststand 1-1.

Na rust waren de eerste kansen voor Nagele, Joris Steenkamer op de paal en een kopbal van Laurens Bloo op de lat. Daarna was het eigenlijk met Nagele wel gedaan. Nagele was niet echt minder dan Beetgum, maar Beetgum was scherper en voetbalde met meer zelfvertrouwen. Halverwege de 2e helft kwam Beetgum op een 1-2 voorsprong. Een vrije trap van de zijkant werd door iedereen gemist behalve door een van de aanvallers van Beetgum, Jos van de Vlekkert was op slag kansloos, 1-2.

Nagele ging daarna iets meer risico nemen maar dat pakte verkeerd uit. Rick Bloo maakte buiten de 16 in de ogen van de scheidsrechter een overtreding. Dit leidde tot een vrije trap die zeer fraai ingeschoten werd, 1-3. Dat het in de slotfase 1-4 werd was alleen nog maar van belang voor de statistieken.

Slotconclusie, weer een onnodige, maar wel volkomen terechte nederlaag, tegen een veel scherper  spelend Beetgum. Waar Nagele de laatste weken naar boven keek moet het nu naar beneden kijken.Nagele heeft weliswaar nog een achterstallige wedstrijd tegoed, maar deze wordt al aanstaande dinsdag gespeeld uit bij bijna kampioen Bant. De kans dat Nagele 1 of 3 punten meeneemt uit Bant is dan ook erg klein. Maar daar het een polderderby betaamt enzovoort………….. dus toch ???
=====================================================================

Knappe zege van VV Nagele B1.

Voor zaterdag 2 april stond Desz B1 op het programma van VV Nagele B1. Na een 3-12(!) nederlaag thuis te hebben geleden waren de B’s er op gebrand wat recht te zetten in Zwartsluis.

Al snel kwam we op 3-0 achterstand door een sterk spelend Desz. Maar Koen Westervoorde zette ons net voor rust op 3-1 door een prachtig afstandsschot die niet kon worden gepareerd door de keeper die veel te ver voor zijn doel stond. De rust stand 3-1.

Nagele kwam dit keer goed uit de kleedkamer, en kreeg grote kansen. Ondanks dat scoorde Desz de 4-1. Maar het goede spel gaf het team hoop en vechtlust en dus wist een hard werkende Dave Leendertse te scoren door een balletje breed van Koen, 4-2. Even daarna kreeg Nagele een vrije trap op ongeveer 35 meter afstand van de goal van Desz. Door een prachtige lange bal van Rutger Andela kon Koen de bal inkoppen, 4-3. Daarna kreeg Nagele een inworp niet ver van het zestien meter gebied, nadat Wessel Claassen de bal naar Koen gooide had Koen vrij spel doordat de verdedigers van Desz stonden te slapen, 4-4. Dat Nagele zo sterk terug kwam leidde blijkbaar bij Desz tot onrust, meteen na de goal kreeg Koen een doodschop te verduren waardoor Desz met 10 man kwam te staan. Doordat Desz met 10 man kwam te staan en een belangrijke speler mistte werd het gemakkelijk voor Nagele om te scoren, na een combinatie met Wessel stond Gerco Koffeman 1 op 1 met de doel man en maakte Gerco de kans gemakkelijk af, 4-5. Door het knappe verdedigen en de strijdlust die in het team zat wist Nagele de voorsprong vast te houden en daarmee de overwinning binnen te halen.

Met deze knappe comeback en met de strijdlust is de toon voor de komende wedstrijd gezet. Volgende week neemt VV Nagele B1 het op tegen Creil/Bant B1.

Man of the match: Koen Westervoorde
Verslag: Wessel Claassen
=======================================================================
Blokzijl C1 – Nagele C1

We moesten spelen in Blokzijl. We hadden een goede warming-up. Zo begonnen we goed aan de wedstrijd. Al snel kwamen we op voorsprong. Okke scoorde de 0-1 binnen korte tijd. Wij waren dominanter dan Blokzijl. En zo scoorde Jens de 0-2. En vlak daarna Sebastiaan de 0-3. Toen was het fluit teken voor de rust. De tweede helft ging wat minder. Blokzijl schoot een verre vrije trap erin. En zo hadden zij weer alle moed om terug te komen. En dat gebeurde ook. Ze scoorde de 2-3. En vlak daarna de 3-3. We hadden nog wel kansen maar die werden niet benut.

EINDSTAND 3-3

Thijs Engelchor