19 September

Bolsward 1-Nagele 1  3-0

Na 2 overwinningen speelde Nagele vandaag in Bolsward tegen Bolsward. Ook Bolsward was de competitie met 2 overwinningen begonnen. Dus vooraf 2 ploegen die goed aan de competitie waren begonnen.

Nagele begon vandaag goed en zeker het eerste kwartier was Nagele de betere ploeg. De eerste kans was echter voor Bolsward maar de paal behoedde Nagele voor een achterstand.
Naarmate de eerste helft vorderde kwam Bolsward beter in de wedstrijd maar heel erg gevaarlijk wist Bolsward nog niet te worden. De beste kans was voor Nagele toen Rick Bloo door Joris Steenkamer binnen de 16 werd aangespeeld. Rick controleerde de bal echter niet goed waarna zijn schot te slap was. In de slotfase van de eerste helft werd  Bolsward steeds sterker en Nagele kwam steeds minder aan voetballen toe, er ging bij Nagele steeds meer fout. Het verschil in deze wedstrijd werd uiteindelijk gemaakt door de spits van Bolsward, Bart Gietema. Hij was “de man” van de 2e helft. Hij was in de 2e helft gewoon te sterk voor zijn directe tegenstander Remon Kappers.

De 2e helft was nog maar koud 3 minuten oud toen Bolsward op 1-0 mocht komen. Aan dit doelpunt ging een fout van middenvelder Bart Prins van Nagele vooraf. Hij speelde de bal tussen 2 verdedigers van Nagele 1. Bolsward wist de bal te onderscheppen en de 1-0 was even later een feit, doelpuntenmaker Bart Gietema. Nagele was daarna niet in staat om de wedstrijd naar haar hand te zetten. Niets lukte, Bolsward had het verdedigend de 2e helft dan ook niet moeilijk. Nagele wist in de 2e helft geen enkele kans te creëren . In de 68e minuut mocht de spits van Bolsward, Bart Gietema, een vrije trap zomaar ongehinderd inkoppen: 2-0. In de slotfase werd het zelfs 3-0 toen dezelfde Bart Gietema een voorzet van de rechterkant, weer ongehinderd, mocht inkoppen.
Dit werd ook de eindstand van deze wedstrijd. Volgende week speelt Nagele tegen Bant. De trainer van Bant was vandaag getuige van de slechte wedstrijd van Nagele en zal zich dan ook niet veel zorgen maken voor volgende week. In de vorm van vandaag zal in de ogen van de trainer van Bant Nagele de te pakken tegenstander zijn. Gelukkig is het een polderderby en meestal komen er dan andere krachten boven. Laten we hopen dat dat volgende week ook bij Nagele het geval is.

miniminiminiminiminiminiminiminiminiminimini

 

 

Nagele 3 wint in blessuretijd

Een doelpunt van Michel in de allerlaatste seconde was voldoende voor Nagele 3: een 1-2 overwinning bij Tonego 3.

En dus kan er de komende woensdagen rustig geslepen worden aan tactische concepten. De training die overigens nog niet echt lekker loopt. De eerste training een maand geleden, die tot diep in de nacht duurde, heeft op velen nog een grote nasleep. Sindsdien lieten vele spelers uit zelfbescherming hun gezichten niet meer zien.

Nagele 3 zat de afgelopen zomer niet stil op de transfermarkt. Er werd vooral gescout op ervaring. En zo konden de volgende spelers worden gepresenteerd: Dennis, Friso, Ebel, Buzzy en de vandaag nog niet aanwezige Daan. Met Buzzy kocht de ploeg minimaal 20 doelpunten. Scorend vermogen waar het voorgaande jaren aan ontbrak.

Waar het er in het 3e normaliter rustig aan toe gaat, brachten deze spelers het nodige gif in de ploeg. Friso incasseerde een rode kaart wegens commentaar op de grensrechter (niemand minder dan Dennis..),  Dennis buffelde zich in 1 helft leeg, Ebel smeerde een tegenstander slim een rode kaart aan en Buzzy bewaarde zijn doelpunten voor meer belangrijke wedstrijden.

Het waren uiteindelijk toch de vertrouwde Nagele 3 spelers die de overwinning binnensleepte. Nagele kwam uit het niets op een 0-1 achterstand een kwartier voor tijd toen de sterk spelende Landman toch een keer moest capituleren. Het was voor De Gier het sein om steeds meer de zestien van de tegenstander in te vliegen. Na goed opzij leggen van Buzzy tikte hij de 1-1 binnen. In de blessuretijd zweefde De Gier nog eenmaal rond de zestien en kopte hij de bal op de lopende Michel. Triatlon specialist Michel omspeelde de keeper en zorgde ervoor dat de druk op nieuwe coach G. van der Sar niet meteen torenhoog werd: 1-2. Na de aftrap van Tonego vond de goed leidende scheidsrechter het meteen welletjes. Een uitstekend begin. Man van de wedstrijd: Reinder.

miniminiminiminiminiminiminiminiminiminimini

 

 

Kuinre C1 – Nagele C1

We begonnen erg goed aan de eerste helft, maar de kansen die we kregen wisten we niet te scoren. Even later kreeg Kuinre een vrije trap van een redelijk grote afstand en die wisten ze zelfs te scoren, hierdoor stonden we al redelijk snel 1-0 achter, maar we hielden de moed er in en even later kregen wij een vrije trap net iets uiten de 16. En die werd nog gescoord ook, het stond weer gelijk dus en de wedstrijd lag weer helemaal open. Niet veel later kregen we een corner en scoorde Stijn de afvallende bal met een soort omhaal. En we stonden alweer voor met 1-2. We speelden steeds beter en er werd vaak op doel geschoten maar die gingen er allemaal net niet in. Maar even later kregen we weer een corner en hierbij wist Dennis de afvallende bal te scoren. Het stond nu dus alweer 1-3. Vlak voor rust wist Kuinre nog te scoren en gingen we de rust in met 2-3.

In de tweede helft begonnen we gelijk goed en in de eerst aanval wist Jens gelijk te scoren. Het stond al 2-4. Toen bleef de stand een tijdje zo en kwamen er niet hele grote kansen totdat Thomas mee naar voren ging en de bal kreeg, en hij scoorde! Het stond nu 2-5 met nog iets van 20 minuten te gaan. Er kon nu eigenlijk niks meer mis gaan. Zou je denken… maar Kuinre wist er nog 2 te scoren en toen werd het nog heel erg spannend. We gingen met z’n allen voor de winst en iedereen werkte keihard om niet nog een goal tegen te krijgen. Maar toen kwam daar het fluitsignaal van de scheids en hadden we de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen!