26 Maart

Nagele 1-Bolsward 1  0-0

Op paaszaterdag stond voor Nagele de thuiswedstrijd tegen Bolsward op het programma. Nagele had nog wat goed te maken tegen Bolsward, want uit werd na een ijzersterke seizoensstart de eerste competitienederlaag geleden, een toen volkomen verdiende 3-0 nederlaag, tegen een toen sterk voetballend Bolsward. Alle 3 de punten bleven toen volkomen verdiend in Bolsward achter.

Vandaag hield Nagele aan de thuiswedstrijd tegen Bolsward 1 punt over. Bolsward mocht dus 1 punt mee terug naar Bolsward nemen en dat was veel, maar dan ook veel meer dan waar ze gezien de wedstrijd recht op hadden. Nagele deed zichzelf vandaag weer, en niet voor de eerste keer dit seizoen, tekort.

Nagele maakt eigenlijk toch wel een beetje vreemd seizoen door. De competitie werd sterk begonnen, vlak voor de winterstop was het even heel erg minder, er werd een slechte reeks neergezet, maar na de winterstop ziet trainer Gerrit Bien zijn team met de week beter gaan voetballen. Het enige wat er nog aan ontbreekt is het betere spel wat Nagele in de laatste wedstrijden op de mat legt, in punten om te zetten.

Nagele trad vandaag tegen Bolsward nagenoeg compleet aan. De enige speler die ontbrak was middenvelder Roy Hamstra. Als je aan Bolsward denkt, denk je aan spits Bart Gietema, topscorer in de 4e klasse A met 24 doelpunten. Hij neemt in zijn eentje ongeveer 60% van de doelpunten van Bolsward voor zijn rekening. In de heenwedstrijd kreeg Nagele zoals al eerder geschreven 3 goals om de oren en al deze 3 goals werden gescoord door deze Bart Gietema. Vandaag echter kwam Bart Gietema er tegen zijn directe tegenstander Rick Bloo niet aan te pas en als dan ook de overige aanvallers van Bolsward niet gevaarlijk kunnen worden staat het bij voorbaat al vast dat je deze wedstrijd eigenlijk niet kunt verliezen.

Nagele begon vandaag sterk. Het eerste kwartier was Nagele veel sterker dan haar tegenstander. Nagele kreeg kansen maar o.a. Gert Jan Hulsman en Jos Withaar kwamen niet tot scoren. Na een kwartier ebde het overwicht wat weg en kwam Bolsward er wat meer uit maar echt gevaarlijk werd Bolsward zoals al eerder gezegd, geen moment. Nagele leunde vandaag op zijn sterke verdediging en zorgde ervoor dat het met name in verdedigend opzicht, ook op het middenveld, goed stond. Misschien liet Nagele zich wel te snel en te ver terugzakken want als Nagele de aanval koos was het gat tussen de aanvallers en de rest soms iets te groot.

Op het middenveld begint Bart Prins, na eerder dit seizoen maar weinig volledige wedstrijden gespeeld te hebben, met de week beter te spelen, nu hij weer volledige wedstrijden speelt. Het blijkt maar weer dat wedstrijdritme voor elke voetballer belangrijk is.

In het 2e kwart van de wedstrijd bleef Nagele de betere ploeg. Het dichts bij een doelpunt was Joris Steenkamer na een klein half uur spelen, een vrije trap van 20 meter kon door de keeper van Bolsward nog net uit de benedenhoek gehaald worden. In de rebound ging de terugspringende bal via Jos Withaar over de achterlijn. In het resterend deel van de 1e helft kreeg Nagele kreeg nog wel een aantal mogelijkheden om te scoren maar overtuigend was het aanvallend allemaal niet.

Opvallend verder was wel het groot aantal gele kaarten wat vandaag gegeven werd. De overigens goed leidende scheidsrechter trok in een zeker niet harde wedstrijd liefst 8 gele kaarten. Hiervan waren er 6 voor Bolsward en 2 voor Nagele. Bij Nagele liepen Jos Withaar en Gert Jan Hulsman tegen een kaart op en voor laatst genoemde kan deze kaart wel eens een schorsing opleveren.

De rust brak overigens met een 0-0 stand aan. Na rust ging Nagele op dezelfde voet verder als voor rust. Steeds weer werd de aanval gekozen en dit leverde ook de nodige kansen op. Het waren weliswaar geen uitgespeelde mogelijkheden maar minimaal 1 treffer hadden al deze mogelijkheden toch wel een keer op mogen leveren. De gebroeders Withaar, Huub en Jos, kregen de meeste mogelijkheden en de beste mogelijkheid was voor Huub. In de 66e minuut passeerde hij binnen de 16 meter een paar spelers van Bolsward en kon hij alleen op de keeper van Bolsward af gaan. Van een meter of 5 mocht hij vrij inschieten. Het onmogelijke presteerde hij, hij schoot de bal recht in de handen van de keeper. Daarmee werd de beste kans van de wedstrijd om zeep geholpen.

In de 70e minuut ging trainer Gerrit Bien wisselen. De op zijn eigen verzoek met nummer 14 spelende Gert Jan Hulsman, een echte Ajax-supporter, werd gewisseld voor de nog B-junior zijnde Koen Westervoorde. Dat Gert Jan niet blij was me de wissel was duidelijk. Hij had maar al te graag Nagele aan de 3 punten geholpen en zeker als speler met rugnummer 14.

De wedstrijd was nog geen 15 seconden hervat of zijn vervanger kreeg een dot van een kans, maar hij schoot van dichtbij naast. Nagele bleef daarna de betere ploeg. In zulke wedstrijden is het wel uitkijken, want hoe vaak gebeurt het niet dat de ploeg die er eigenlijk geen recht op heeft, toch zomaar een keer uit het niets scoort. Gelukkig kwam het zover niet vandaag want verdedigend liet Nagele geen enkele steek vallen.

In de slotfase werd ook Huub Withaar nog gewisseld. Door de wissels (Gert Jan en Huub) werd Nagele er aanvallend niet gevaarlijker op. Huub is tenslotte de speler bij Nagele met de meeste competitiedoelpunten en Gert Jan zorgt met zijn inzet en fysiek altijd voor gevaar binnen de 16 meter. Nagele probeerde het in de slotfase nog wel maar de echte overtuiging ontbrak. Gescoord werd er door Nagele niet meer en aan de andere kant kwam Bolsward niet verder dan een slap schot van buiten de 16 en een enkele corner maar ook dit leverde geen doelpunten op. De wedstrijd eindigde dan ook zoals hij begon, 0-0.

Samengevat. Ondanks de 0-0 een leuke wedstrijd om naar te kijken, met een goed voetballend Nagele dat zich zelf weer tekort deed en vandaag kon leunen op een ijzersterke verdediging, vandaag het beste deel van haar elftal.

Als de weergoden het toelaten speelt Nagele paasmaandag uit bij Tzummarum. Tzummarum is best een bijzondere ploeg want ondanks hun positie op de ranglijst, nummer 13 van de 14, hebben ze in 17 wedstrijden toch maar liefst 42 keer weten te scoren. Wat Bart Gietema is voor Bolsward is Tim Grond voor Tzummarum. Hij heeft er inmiddels ook al 23 in liggen. Verdedigend is het bij Tzummarum allemaal wat minder want in de tot nu toe gespeelde wedstrijden, 17 stuks, kregen ze maar liefst 69 doelpunten tegen, meer dan 4 gemiddeld per wedstrijd.

=========================================================================

Nagele C1 wint van VHK

Het was een zonnige ochtend op 26 maart waar Nagele C1 thuis moest spelen tegen VHK. Op papier zouden ze dit makkelijk moeten winnen, maar begonnen de wedstrijd moeizaam.  VHK had de eerste 7 minuten veel balbezit en een paar kansen op doel. Na 10 minuten werd Nagele eindelijk wakker en zo scoorde Thijs met een foutje  van de keeper van VHK de 1-0. Toen begon het lekker te lopen vlak daarna scoorde namelijk Sebastian de 2-0, Thijs de 3-0. Vijf minuten voor de scheidsrechter wilde gaan affluiten voor de 1e helft kreeg Nagele nog een kans op doel maar de bal werd tegen een speler geschoten. VHK wilde de bal wegschieten maar schoot een beetje de verkeerde kant op waardoor de bal via de rug van Sebastian het doel inging. 4-0 was de ruststand.

De 2e helft ging het begin ook wat minder goed. VHK had weer meer balbezit en speelde rustig rond. Zo ontstond er uiteindelijk een schot op doel die er in de linker hoek hard inging. Dit was niet hoe Nagele het gehoopt had. Maar de C1 pakte het snel weer op en schoot toen ook via Jens de 5-1 binnen. Tien minuten later scoorde Thijs met een mooi schot in de rechter hoek de 6-1. Nagele begon weer mooi te spelen waardoor er weer kansen ontstonden.  Zo ook voor Frits die met een hard en krachtig schot in de verre linker hoek schoot, 7-1. En 5 minuten voor het eindsignaal scoorde Ellen door een mooi passje van Jens. Zo werd de eindstand 8-1