17 Oktober

AVC-Nagele 1-0
Voor Nagele stond vandaag de verre uitwedstrijd tegen AVC uit Sexbierum op het programma.Vooraf stond vast dat het geen eenvoudige wedstrijd zou worden want AVC had tot aan vanmiddag slechts 3 verliespunten. Tel daarbij het gegeven dat Nagele nog nooit een punt aan de eerder gespeelde uitwedstrijden tegen AVC had overgehouden en een vooraf niet eenvoudige wedstrijd laat zich verklaren.

De wedstrijd werd vandaag uiteindelijk verloren maar ondanks deze nederlaag ging Nagele best wel met een goed gevoel van het veld af, Nagele was vandaag absoluut niet de mindere ploeg en 1 punt of misschien wel alle 3 de punten (of was dat mischien teveel ?) was/waren vandaag meer dan verdiend geweest.
In tegenstelling tot vorig jaar is Nagele dit jaar ook in staat om een wedstrijd 90 minuten goed uit te spelen. Het kan niet anders zijn dat de trainingsarbeid zijn vruchten afwerpt. De laatste seizoenen kon Nagele door uitwonende studenten nooit compleet trainen maar dit jaar kunnen de meeste spelers alle trainingen volgen en dat werpt duidelijk zijn vruchten af.

Het verslag van de wedstrijd van vandaag zou vandaag heel kort kunnen zijn. De wedstrijd werd uiteindelijk al beslist in de 13e minuut. Emiel Korps speelde de bal terug op keeper Jos van de Vlekkert. Waar Jos de bal beter in 1 keer weg had kunnen schieten/roeien wilde hij de bal eerst controleren. Dat pakte faliekant verkeerd uit want de bal schoot van zijn voet waarna AVC eenvoudig de 1-0 kon laten aantekenen.

Daarvoor waren er over en weer al enkele kansjes geweest. Na deze 1-0 achterstand speelde Nagele even onrustig maar al vlot werd de draad weer goed opgepakt. Na deze 1-0 ging de rest van de 1e helft gelijk op. De wedstrijd werd gespeeld op beide helften met kansen/kansjes voor beide ploegen. In de slotfase van de 1e helft kwam Nagele vanaf het weer versterkte middenveld (4-4-2) een paar keer erg goed door en kwamen er mogelijkheden op de gelijkmaker maar deze viel niet. Ruststand 1-0 in het voordeel van AVC.

Na rust begon AVC erg sterk want al in de eerste paar minuten moest Nagele alle zeilen bijzetten. In de 1e minuut na rust verdween een hoge bal van de zijkant bijna over Jos van de Vlekkert heen, maar gelukkig kon Jos de bal nog net tot corner verwerken. Even later was het bijna 2-0 voor AVC maar tot gerustelling van alles wat Nagele was belandde de bal op de lat. Na deze goede start van AVC nam Nagele gaandeweg de 2e heeflt steeds meer het initiatief. In de 55e minuut was Huub Withaar dichtbij de gelijkmaker na een knappe voorzet van Laurens Bloo. Een paar minuten later een goed schot van Bart Prins en in de 58e minuut een kopbal van Jos Withaar op de lat, de gelijkmaker hing in de lucht. In de 70e minuut leek de gelijkmaker dan toch echt een feit te worden toen Jeroen van der Vijgh knap inkopte. Waar heel Nagele dacht dat de gelijkmaker een feit was was er een speler op het veld die daar anders over dacht, de keeper van AVC. Deze keeper (Maikel Hartman) wist met een meer dan prachtige safe de gelijkmaker te voorkomen. AVC mag heel blij zijn met deze Maikel Hartman op het doel want hij bleek een erg betrouwbare sluitpost.

In het laatste kwartier van de wedstriid gaf Nagele vol gas, het ging voor de gelijkmaker en nam wat meer risico. AVC kreed daardoor aanvallend meer ruimte en kreeg enkele kansen, waarvan een hele grote, om de voorsprong verder uit te breiden. Gelukkig voor Nagele bleef deze 2e treffer uit. In de 83e minuut raakte Nagele voor de 2e keer de lat. Rick Bloo zag zijn kopbal, na een voorzet van Huub Withaar, op de lat uiteen spatten.

In de slotfase werd het spel onvriendelijker want AVC wilde ten koste van alles de 3 punten thuis houden. AVC schuwde in de slotfase niet om Nagele middels overtredingen uit haar spel te halen. Maar eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat Nagele dat zelf mischien bij een 1-0 voorsprong ook gedaan zou hebben. De goed leidende scheidsrechter Koper liet de wedstrijd door het oponthoud zeker 5 minuten langer doorgaan maar Nagele wist in deze 5 minuten niet meer tot scoren te komen. De wedstrijd eindigde dan ook in een 1-0 nederlaag.

Een wedstrijd die vanaf de eerste tot de laatste minuut erg onderhoudend was.Het publiek van AVC en het in “grote getale” meegereisde publiek van Nagele, heeft kunnen genieten van een enerverende wedstrijd. Nagele kan vol vertrouwen het vervolg van de competitie tegemoet zien want het elftal “staat”. De achilleshiel is en blijft de wel heel smalle selectie. Deze selectie lijkt na vandaag, naar wij hopen tijdelijk, weer met een man uitgedund te zijn. Nog voor rust kreeg Bart Prins, hij stond bij een vrije trap van de tegenstander in de muur van Nagele, de bal van dichtbij hard tegen zijn hoofd. Bart viel letterlijk om. Hij bleef even versuft liggen maar kon daarna toch de wedstrijd vervolgen. Hij bleef op het veld staan tot en met de laatste minuut. Na afloop van de wedstrijd werd hij echter onwel en het zou ons niet verbazen als Bart aan deze wedstrijd een hersenschudding heeft overgehouden. We hopen dat het meevalt en dat Bart op korte termijn weer van de partij kan zijn.
Volgende week geen competitie maar Nagele voetbalt wel. Er wordt dan op eigen veld voor de beker gespeeld tegen 2e klasser DZOH. Nagele zal vol aan de bak moeten. DZOH is dit jaar tot nu toe geen hoogvlieger in de 2e klasse maar er werd vandaag wel gewonnen van DESZ uit Zwartsluis met 3-0.  ================================================================

Mees zet Nagele 3 op juiste spoor

Nagele 3 kende weinig moeite op bezoek bij VHK 3. Met name in het eerste half uur werd VHK overklast. VHK was afhankelijk van eigenlijk maar één man: Henk van der Linden. Bij Nagele werden echter alle schijven optimaal gebruikt. Een wereldgoal van Mees opende het bal, wat uiteindelijk een 2-4 winst opleverde.

Mees kreeg de bal net buiten de zestien, keek even op waar de keeper zich bevond, en met buitenkant rechts deponeerde hij de bal over de  verbouwereerde keeper in het doel: 0-1. FC Barcelona mag dan Messi hebben, Nagele 3 heeft Meessi. Helaas voor Mees staat de goal niet op film.

Niet veel later werd het 0-2 door Sjeppe. Hij kon rustig met de bal aan de voet het middenveld oversteken, kreeg de bal terug na een één–twee met Buzzy en wist alleen voor de keeper te scoren. Paul B. was ook aanwezig. Blijkbaar kon hij zijn energie niet kwijt voorin, want hij maakte weer eens ouderwets amok bij VHK en mocht van de goed leidende scheidsrechter terecht naar de strafbank.

Na rust startte Nagele matig, maar liep het toch uit naar 0-4 door 2 goals van Franscesco Oliveira. Blijkbaar vond men het toen wel genoeg. Landman attendeerde Dennis erop dat hij graag wat te doen wilde hebben en werd op zijn wenken bediend. Dennis, die de 90 minuten volspeelde(!), werd het bos in gestuurd en Landman volgde zijn weg na een schitterende bal  over hem heen in de kruising. Het werd zelfs ook nog 2-4 maar verder liet Nagele het niet komen. Een gemiste kans vandaag om aan het doelsaldo te werken. Maar ach, de vraag is wie Nagele 3 de eerste punten afhandig kan maken. Wij zouden het eigenlijk niet weten.
================================================================

Nagele C1 – Urk C3 9-0

Op deze miezerige herfstdag kwam Urk C3 bij ons op bezoek…… het regende doelpunten!!!

Het begin van ons spel was niet fantastisch.  Toch kwamen we op een 1-0 voorsprong door een schot op doel door Sebastian.  Hierna scoorde Sebastian vanuit de corner van Stijn 2-0.  Ellen maakte vanuit een mooie aanval de 3-0.

Na een warm kopje thee ging Nagele de 2e helft goed van start. Jens maakte vervolgens de 4-0. Na een overtreding in het strafschopgebied kregen we een penalty. Deze schoot Sebastian mooi in  5-0. Hierna was het Stijn zijn beurt om te scoren 6-0.  Vlak daarna kreeg Nagele weer een penalty mee en mocht Dennis de 7-0 op zijn naam schrijven. Hierna volgde nog de 8-0 door Jens en het laatste doelpunt is gemaakt door Stijn. Eindstand 9-0.

Volgende week spelen we de bekerwedstrijd. Om 12:30 uur in en tegen Oldemarkt.

Groetjes Thomas
================================================================

Nagele E1 – Emmeloord SC E2

Nagele E1 speelde vandaag thuis voor eigen publiek. Vanaf de aftrap is er meteen een actief spel van beide partijen. In de 8ste minuut wordt de bal voor het doel van richting veranderd waardoor Yelte verrast werd als keeper: Emmeloord 0-1. Niet veel later komt een speler van Emmeloord vrij voor onze doelman te staan en maakt de 0-2 door de bal hard in de kruising te schieten. Kort voor rust is Yelte kansloos, wanneer hij uitgespeeld wordt door drie spelers van Emmelooord (0-3). Nagele blijft hard werken en gelukkig weet Neetje vlak daarna de 1-3 binnen te tikken via binnenkant paal.

Lange tijd in de tweede helft gaat het gelijk op tegen deze zware tegenstander. Met over en weer kansen, die net niet in het doel van Emmeloord vallen of goed uit ons doel worden gehouden. Uiteindelijk is het toch Emmeloord dat het volgende doelpunt weet te maken. Stand 1-4. Met Neetje als laatste man breken 4 spelers van Emmeloord door via het middenveld. Helaas is ook hij dan kansloos en weet Yelte in het doel ook de 1-5 niet af te houden. In de laatste 10 minuten wordt Nagele meer vermoeid en krijgt Emmeloord betere kansen. Wanneer Emmeloord wederom een kans krijgt, wordt deze voetbaltechnisch (jammer genoeg) netjes afgemaakt door Emmeloord (1-6). Niet lang daarna wordt de 1-7 gemaakt. Vanuit een hoekschop valt tot slot de 1-8. Zinderende laatste minuten met uiteindelijk helaas verlies voor Nagele.