16 Januari

Eenvoudige oefenwinst Nagele

Ter voorbereiding op de herstart van de competitie, Nagele speelt volgende week uit in en tegen Heeg, speelde Nagele vandaag op het kunstgras in Ens vriendschappelijk tegen het een klasse lager spelende Espel.

Het allereerste wapenfeit in deze wedstrijd kwam van de kant van Espel, want voordat de eerste 60 seconden gespeeld waren wist Espel al de paal te raken. Dit bleek meteen ook meteen het gevaarlijkste moment van Espel in deze wedstrijd want behoudens een goed schot van buiten de 16 meter halverwege de 2e helft hoefde keeper Jos van de Vlekkert van Nagele, een uitzondering daargelaten, nauwelijks handelend op te treden.

Zonder de eerste helft goed te voetballen had Nagele bij rust een voorsprong kunnen en eigenlijk moeten hebben. Kansen kreeg Nagele voldoende. Al in de 4e minuut zag Joris Steenkamer een goed schot net uit de benedenhoek getikt worden. In de 10e minuut een goede kans voor Jeroen van der Vijgh op aangeven van Hugo Jongejan. De zelfde Hugo Jongejan kreeg halverwege de 2e helft een uitgelezen kans om te score te openen op aangeven van Laurens Bloo. Na 25 minuten spelen weer een kans voor Nagele. Jeroen van der Vijgh kon vrij inkoppen na een goede vrije trap van Rick Bloo maar ook deze kans leverde geen doelpunt op. In de 38e minuut was er een 100% kans voor Jos Withaar en vlak voor rust een evenzo grote kans voor Jean Rony Wander, maar ook deze kansen leverden geen doelpunten op met als gevolg dat de thee op gezocht werd met een brilstand, 0-0. Nagele deed zich hier zelf duidelijk tekort mee.

Maar na rust was alles anders. Met name aanvallend werd Nagele vele malen gevaarlijker door het inbrengen van Huub Withaar en Gert Jan Hulsman.  Nadat scheidsrechter Jongejan senior voor aanvang van de 2e helft had gefloten en de eerste sneeuwvlokken gevallen waren, stond Nagele in een vloek en een zucht op 2-0. Tot 2 keer toe was het Huub Withaar die doel trof. De eerste goal werd gemaakt op aangeven van Gert Jan Hulsman, de 2e goal op aangeven van Jeroen van der Vijgh. Wij noteren de 48e minuut.

Na een kwartier spelen kwam Nagele op een 3-0 voorsprong. Na een fraaie actie binnen de 16 meter werd Huub Withaar onderuit gehaald: strafschop. Vanaf 11 meter maakte Rick Bloo geen fout: 3-0. Halverwege de 2e helft kwam Nagele op een 4-0 voorsprong door een doelpunt van Gert Jan Hulsman. Nog geen 5 minuten later werd het 5-0. Nu scoorde Huub Withaar op aangeven van Jeroen van der Vijgh. Met nog een kwartier te spelen werd het 6-0. Nu scoorde Jeroen van der Vijgh op aangeven van Jos Withaar. Het laatste doelpunt van deze wedstrijd kwam op naam van Hugo Jongejan. Van ruim 20 meter schoot hij een vrije trap in een keer achter de goalie van Espel.

Eindstand Nagele-Espel: 7-0. Al met al een nuttige oefenwedstrijd voor Nagele. Waar Nagele aan het eind van vorig kalenderjaar moeilijk tot scoren kwam, werd er vandaag maar liefst 7 keer gescoord. Wellicht geeft dat zelfvertrouwen bij de start van de nieuwe competitie. Nagele zal dan wel op meer tegenstand moeten rekenen dan vandaag, want Espel maakte het Nagele vandaag niet al te moeilijk.