14 November

Nagele 1 verliest

Waar de wedstrijd in een terecht gelijkspel leek te eindigen was het Tollebeek dat in de slotminuut toch nog de winnende treffer wist te scoren. Eindstand 2-1.

Nagele ging vooraf zeker niet met een gerust gevoel naar buur Tollebeek. Tollebeek scoort over het algemeen eenvoudig en was de laatste weken goed op dreef. Bij Nagele stokt het even en zeker vorige week werd er tegen laagvlieger Beetgum een heel slechte wedstrijd op de mat gelegd. Tel daarbij op de blessures van Bart Prins en aanvoerder Jeroen van der Vijgh en het niet geruste gevoel laat zich verklaren.

Nagele dat de eerste helft de wind tegen had, de sterke wind ging van doel naar doel, startte, zeker  tot verrassing van de supporters van Nagele, goed aan de wedstrijd. In de 5e minuut, de wedstrijdklok stond nog op 0 minuten was de eerste kans voor Nagele. Huub Withaar kreeg een vrije schietkans maar met links schoot hij te slap in.  Even later aan de ander kant kreeg Tollebeek haar eerste kans maar een doelpunt leverde dat niet op. Nagele speelde zeker het eerste half uur een goede wedstrijd. Na een kwartier spelen kwam Nagele, op dat moment verdiend, met 0-1 voor. Een vrije trap van Rick Bloo kwam op het hoofd van Emiel Krops. Hij raakte de bal niet goed maar de bal kwam wel vrij voor de voeten van Gert jan Hulsman. Die bedacht zich geen moment: 0-1. Daarna probeerde Tollebeek het spel naar zich toe te trekken maar de beste kansen waren toch voor Nagele. De eerste helft kantelde in de 38e minuut, wat later bleek de 31e minuut te zijn, want er werd vanaf dat moment nog een kwartier gevoetbald.

Emiel Krops probeerde op volle snelheid in het rechterverdediingsblok de bal te onderscheppen maar Marijn Brandsema van Tollebeek liet dat niet gebeuren en ging met de bal aan de voet de 16 meter binnen. Hij passeerde laatste man Jacco Vessies en schoot hard en onhoudbaar voor keeper Jos van de Vlekkert in: 1-1. Daarna kreeg Nagele het heel moeilijk. Nagele kwam er absoluut niet meer uit en dat leverde in de slotfase van de eerste helft een groot aantal corners op. In een tijdsbestek van 5 minuten kreeg Tollebeek liefst 7 corners te nemen. Uit deze corners kreeg Tollebeek een aantal goede schietkansen uit de 2e lijn maar geen enkele keer werd doel getroffen. Nagele was ondanks een goed eerste half uur, zeker gezien het laatste kwartier, toch blij dat het met een gelijke stand de rust in ging.

Na rust bij Nagele een wissel. Emiel Krops bleef geblesseerd in de kleedkamer achter. Zijn plaats werd ingenomen door Hugo Jongejan. Hugo Jongejan werd als verdedigend middenvelder geposteerd waardoor Rick Bloo noodgedwongen naar de rechtsbackpositie moest verhuizen.
De eerste minuten na rust waren voor Tollebeek maar na een minuut of 10 spelen kwam Nagele weer beter in de wedstrijd. Over en weer kwamen er een gelijk aantal kansen maar de beste kansen waren toch voor Nagele. Zo kopte Jos Withaar een voorzet op de lat en schoot Hugo Jongejan van zeker 25 meter, buiten bereik van de keeper op de paal.
De wedstrijd welk een hoog tempo kende werd er niet vriendelijker op. Regelmatig waren er opstootjes waarbij de spelers van zowel de kant van Tollebeek als Nagele onnodig reageerden, het zal de adrenaline geweest zijn. De scheidsrechter, die enkele dubieuze beslissing nam, had zijn handen hier vol aan.

Beide ploegen gingen voor de volle winst maar met name in aanvallend opzicht speelde Nagele niet slim. Aan de inzet lag het niet, die was voortreffelijk maar er werd veel en veel teveel met de bal gelopen. Waar een combinatie of kaats beter op zijn plek  zou zijn werd er keer op keer voor de eigen actie gekozen. Keer op keer leverde dat balverlies op.

De wedstrijd leek op 1-1- uit te draaien maar in de 89e minuut mocht een van de spelers van Tollebeek aan de rechterkant vrij doorgaan, een voorzet volgde. Marijn Brandsema kon met zijn hoofd eenvoudig de winnende goal voor Tollebeek scoren: 2-1.  Nagele kreeg hierna nauwelijks nog de gelegenheid om nog iets terug te doen want meteen in de 90e minuut floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Een zure nederlaag voor Nagele. Tollebeek was erg blij met de 3 punten en komt door deze overwinning bovenin de ranglijst terecht, Nagele begint wat weg te zakken. Gelukkig is Nagele de volgende week vrij zodat de geblesseerde spelers tijd hebben om te herstellen. Over 2 weken staat er een thuiswedstrijd tegen Wolvega op het programma. Een ploeg die sterk aan de competitie begon maar inmiddels toch aardig weggezakt is. Een uitgelezen mogelijkheid voor Nagele om  het goede gevoel weer terug te krijgen.

===================================================================

Nagele B1 – Creil/Bant B1

Op zaterdag 14 November 2015 speelde wij een competitie wedstrijd tegen Creil/Bant B1, op papier zijn wij de betere ploeg, maar na een aantal slechte resultaten is er niks meer zeker in de competitie. Gerco en Marije waren er niet, dus Sebastiaan en Dennis van de C’s deden mee.

We begonnen de wedstrijd, en het ging redelijk gelijk op, Wij kregen een aanval, Ferry had de bal en dribbelde het 16 meter gebied in, hij speelde 4 mensen uit, en met wat gedribbel, maakte hij de 1-0. Even daarna kwamen wij weer in en aanval, de bal werd van de zijkant aangespeeld, Koen draaide zich langs de verdediger en schoot de bal erin, 2-0. Daarna een zelfde soort doelpunt van Dennis, de bal werd weer vanaf de zijkant gespeeld, Dennis draaide zich langs de verdediger en schoot hem linksboven in de hoek. 3-0. Creil/Bant raakte gefrustreerd omdat wij vrij makkelijk langs de verdediging kwamen. Maar zonder tegendoelpunt gingen we niet de rust in, vanaf de zijkant kwam er en voorzet van hun en Stan miste de bal, wat iedereen kan overkomen natuurlijk, en de aanvaller van Creil/Bant schoot de bal erin. 3-1.

In de rust bespraken we een aantal dingen, we stonden voor maar erg goed speelden we nog niet. We besloten 4-4-2 te gaan spelen zodat we meer op balbezit gingen spelen en niet op de lange bal.

De 2de helft begon. En Creil/Bant begon erg gretig aan de wedstrijd en werd erg gevaarlijk. Er werdt in redelijk korte tijd 2x gescoord door Creil/Bant en het stond dus na korte tijd 3-3. Daarna wisten wij hun aanvallen goed te verdedigen, en konden wij ook steeds makkelijker aanvallen, we tikte de 2de helft erg goed, en hadden veel goede aanvallen. Maar we moesten een tijdje op het doelpunt wachten, na een tijdje lukte het eindelijk. Sebastiaan kreeg hem aangespeeld en hij maakte de 4-3. Na het doelpunt van Sebastiaan, was Creil/Bant er klaar mee, en daarom maakte Sebastiaan vlak voor tijd de 5-3, en wonnen dus de wedstrijd.Over 2 weken moeten we spelen tegen Urk B3, deze wonnen in de beker met 8-0, dus we hopen dat we onze winstreeks kunnen doorzetten!

Bas Sellies