14 Mei

Wolvega 1-Nagele 1  1-6

14 Mei 2016, de laatste competitiewedstrijd in het seizoen 2015/2016, uit bij Wolvega. Voor beide ploegen stond er vandaag niets meer om het spel, dus een wedstrijd om des keizers baard.

Na een bijna tropische week vandaag een weersomslag. Temperaturen van 25 graden maakten van de een op de andere dag plaats voor temperaturen van een graadje of 8/9 met daarbij een venijnige noordwestenwind, die in de lengterichting over het veld stond.

Even over half drie werd gestart op een door de droogte dramatisch slecht speelveld. Al binnen 2 minuten zat Nagele op rozen toen Bart Prins, die vandaag wat meer naar voren speelde, meteen 1 op 1 voor de keeper kwam. De keeper werd kansloos gelaten: 0-1. Een prima start dus. Daarna ging het gedurende het grootste deel van de eerste helft redelijk op met de beste kansen voor Nagele. De eerste goede kans na het openingsdoelpunt van Nagele was echter voor Wolvega maar dit leverde, gelukkig voor Nagele geen doelpunt op. Zoals gezegd de beste kansen waren voor rust voor Nagele. De beste kans was voor Jos Withaar die na een voorzet van Emiel Krops uitstekend in kwam maar van dichtbij in de handen van de keeper van Wolvega kopte. De eerste helft werd er niet meer gescoord. Ruststand 0-1.

Na rust, met de wind als bondgenoot, besliste Nagele de wedstrijd binnen 15 minuten. Stuk voor stuk waren het goede, meestal uitgespeelde doelpunten. De 0-2 kwam in de 47e minuut op naam van Huub Withaar na goed voorbereidend werk van Jos Withaar en Laurens Bloo. De 0-3 viel 2 minuten later, doelpuntenmaker Jos Withaar. In de 58e minuut werd het 0-4. Een voorzet van Emiel Krops werd door Huub Withaar panklaar voor de voeten van Joris Steenkamer gelegd. Hij liet deze kans niet aan zich voorbij gaan: 0-4. De 0-5 kwam op naam van Emiel Krops die attent reageerde op een bal bij de 2e paal.

Nagele nam daarna gas terug en Wolvega werd, tijdelijk, sterker. Nadat Jos van de Vlekkert een bal in de 68e minuut op de lat keek, was hij 2 minuten later kansloos bij een bal vanaf de 16-meter, 1-5.

Het slot was weer voor Nagele. Eerst miste Huub Withaar nog voor een leeg doel, maar even later was het wel raak. Broer Jos vond het net wel: 1-6.  In de slotfase had er nog wel meer ingezeten, maar de normaliter defensief spelende neven Laurens en Rick Bloo zagen goede kansen gekeerd worden door de paal en door de keeper van Wolvega. De stand onderging geen wijziging meer zodat scheidend trainer Gerrit Bien zijn laatste competitiewedstrijd als trainer van Nagele op een mooie manier kon afsluiten met een 1-6 overwinning.

Het competitieseizoen 2015/2016 zit er op. Door deze overwinning eindigde Nagele de competitie op de 9e plaats met 31 punten uit 24 wedstrijd en een doelsaldo van +16, 55 voor en 39 tegen.
===================================================================

Veno C1 – Nagele C1

Nagele begon erg zwak aan de wedstrijd. Terwijl Veno juist heel erg scherp aan de wedstrijd begon. Al snel scoorde Veno een doelpunt. Daarna volgde de 2-0. Het speelbeeld was eigenlijk Veno in de aanval en Nagele aan het verdedigen. Toen vloot de scheids voor de rust. De ruststand was 2-0. Na de rust begon Nagele messcherp en scoorde gelijk de 2-1. Al snel volgde daarop de gelijkmaker. Nagele begon heel goed. Dit kon aan de  wedstrijdbal liggen, want voor rust speelden we met een D tjes bal. En na rust met een normale C tjes bal. Nagele scoorde ook nog is de 2-3. Maar toen kakte Nagele weer in en scoorde Veno de 3-3. Ten slotte scoorde Veno de winnende treffer. De eindstand is 4-3.