13 Februari

Espel C1 – Nagele C1

Het was weer eens tijd om de wei in te gaan. De competitie is weer begonnen. Nagele dat aan het begin van het seizoen zeer sterk optrad, kon nu uit tegen de nieuwkomer in de competitie de draad weer oppakken. Espel is namelijk na de winterstop gepromoveerd.

De wedstrijd.
Bij Espel kun je geen punten pakken, omdat het nieuwkomers zijn in de competitie, en dat zijn gewoon de regels. Maar hoe dan ook, een wedstrijd is een wedstrijd. Dus wilden we het liefst terug  met een overwinning en eeuwige roem. Ruim een kwartier gespeelt, komt de bal aan op Jens die hem met geen probleem achter de keeper schuift. Aan het eind van de eerste helft kwam uit een mooie corner de bal bij Bernd terecht, die hem terug legt op Okke die hem makkelijk in hoek plaatst.

Ruststand: Espel 0 – Nagele 2
Espel wou niet zomaar verliezen in eigen huis, dus deden ze alles om dat eerste doelpunt te maken. Gelukkig waren de kansen niet goed afgemaakt en was Olaf bij de meeste ballen attent.  Totdat de linksbuiten van Espel, (een meisje notabene) de bal met een goed geraakte kopbal achter in het doel kopt. 1-2 is de huidige stand, en Espel doet er nog alles aan om die gelijkmaker te maken. Maar er komt eerder een tegendoelpunt. In de aller laatste minuut komt Thomas met een schot op doel die wordt gepakt door de keeper, maar gelukkig stond daar Lucas die de bal zonder aarzelen hoog in het doel ramt.

Eindstand: Espel 1 – Nagele 3

Lucas Koffeman