12 Maart

Nagele 1 verliest weer van AVC, weer onnodig.

Nagele 1 speelde vandaag thuis tegen AVC. Een tegenstander waar Nagele nog een appeltje mee had te schillen want in Sexbierum werd eerder inhet seizoen, tegen een volkomen onverdiende 1-0 nederlaag aangelopen. Waar AVC toen een kansje kreeg door een fout van Nagele, liet Nagele vele, goede kansen liggen.

Vandaag voor Nagele dus een uitgelezen kans om zich te revancheren voor deze nederlaag.De omstandigheden waren vooraf goed. De dag begon met een paar graad onder nul maar de zon liet zich al rap zien, waardoor het beetje vorst meteen als sneeuw voor de zon verdween. De mat was redelijk bespeelbaar.

Nagele was vandaag redelijk compleet met dien verstande dat spits Huub Withaar vanwege een doordeweeks griepje op de bank moest beginnen. Het verslag van de wedstrijd zouden we eigenlijk kort houden kunnen houden, maar laten we toch maar wat uitvoeriger verslag doen.

De eerste helft was Nagele duidelijk de bovenliggende partij en kreeg het een aantal uitstekende mogelijkheden om op voorspong te komen. Het meest opvallende van de dag was dat de wedstrijd geleid werd door een vrouwelijke scheidsrechter. Ze floot zeker geen onverdienstelijke wedstrijd, maar de indruk bestond wel dat ze lichte overtredingen vrij snel, soms te snel, affloot, waardoor de wedstrijd nooit echt een wedstrijd kon worden.

Nagele mocht overigens niet klagen over de scheidsrechter, want in twijfelgevallen viel haar fluiten vaak in het voordeel van Nagele uit.  Zo ook in de 10e minuut. Er werd een lichte overtreding gemaakt op Nagele-aanvaller Jos Withaar. De overtreding, welke net binnen de 16 gemaakt werd, werd afgefloten. Dit leverde een op het oog zware straf op voor AVC, namelijk een penalty. De vanaf 11 meter meestal trefzeker Rick Bloo, raakte de bal vandaag volkomen verkeerd. Waar hij een bal in de benedenhoek in zijn gedachte had, tenminste dat verklaarde hij na afloop, verdween de bal hoog over het doel. Een wel heel goede kans ging verloren.

Nagele bleef niet bij de pakken neer zitten en hield, zeker het eerste half uur van de 1e helft, het betere van het spel. Halverwege de 1e helft leek Nagele dan toch op een 1-0 voorsprong te komen. Gert Jan Hulsman omspeelde de keeper en gaf de bal voor op de volkomen vrijstaande Jeroen van der Vijgh. Jeroen presteerde het toch nog om de bal van dichtbij tegen een speler van AVC te schieten. Gelukkig kwam de bal in de rebound, een paar meter voor het doel, voor de voeten van Bart Prins. Maar ook hij schoot de bal tegen een tegenstander aan. Weer ging een goede kans verloren.

Even later leek Nagele wel de openingstreffer te scoren. Jos Withaar kwam op links goed door en ging richting doel. De keeper van AVC kwam uit en Jos schoot de bal over de keeper heen in het lege doel. Helaas voor Nagele werd de bal net voor de doellijn gekeerd door een speler van AVC.

AVC, titelkandidaat, liet vandaag qua voetbal absoluut niet zien dat ze kampioenwaardig is. Hoewel, je hoeft geen kampioen te worden door elke week goed te voetballen maar wat wel belangrijk is, is dat je een doelpunt meer maakt dan je tegenstander, en dat lukte AVC vandaag weer, wonderwel. Dit doelpunt viel ronde 30e minuut. De verdediging van Nagele gaf vandaag maar 1 keer echt teveel ruimte weg en dat strafte AVC genadeloos af: 0-1.

Gezien het tot op dat moment vertoonde spel hoefde Nagele zich nog niet veel zorgen te maken want er stonden zeker nog 60 minuten op de klok om deze stand wijziging te laten ondergaan.Helaas voor Nagele tikten deze 60 minuten op de klok rustig weg, zonder dat er in de wedstrijd wat gebeurde. Het laatste kwartier van de eerste helft speelde Nagele beduidend minder dan het eerste half uur en na rust was het niet veel beter.

Nagele, dat na de winterstop al een 3-tal keren mindere 2e helften op de mat legde, voegde daar vandaag een 4e aan toe. In de 2e helft wist Nagele zich slechts een echte kans te creëren, maar Huub Withaar schoot van binnen de 16 de bal in de handen van de keeper van AVC. Ook AVC wist in de 2e helft weinig te creëren. Evenals de keeper van AVC hoefde keeper Jos van de Vlekkert nauwelijks handelend op te treden. Jammer was wel dat trainer Gerrit Bien erg laat zijn aanvallende wissels inzette. Spits Huub Withaar speelde slechts de laatste 20 minuten en Koen Westervoorde kwam niet verder dan 5 speelminuten, een gemiste kans. De trainer zal daar ongetwijfeld zijn redenen voor hebben gehad.

Over de hele linie gezien deed Nagele het vandaag zeker niet slecht. Duidelijk is wel dat Nagele voor geen enkele ploeg in de 4e klasse onder hoeft te doen, maar aan het eind van de rit gat het om de doelpunten en punten, en dus niet om de kansen of het vertoonde spel. Aanstaande zaterdag is Nagele vrij. Met de Pasen gaat Nagele voor 6 punten als er op Paaszaterdag thuis aangetreden moet worden tegen Bolswardia en er op Paasmaandag uit gespeeld wordt in en tegen Tzummarrum.

======================================================================

Urk C3- Nagele C1

Op een schitterende ochtend naar Urk. Altijd lastig, maar wat gedaan moet worden, dat moet gedaan worden. Dus 12 spelers van Nagele C1 vertrokken naar Urk om daar tegen Urk C3 aan te treden. Deze week een smalle basis, van 11 fitte en 1 wat minder fitte speler, maar 11 moet voldoende zijn. C1 miste deze week Olec, langdurig geblesseerd met een springknie en Bernd, die gestopt is.

Op een goed veld begon Nagele wat slap aan de wedstrijd en een feller Urk was een waardige tegenstander. Desondanks had Nagele gewoon op voorsprong kunnen komen, maar de 2 eerste kansen werden niet verzilverd en 1 keer zag de grensrechter een buitenspelsituatie niet geheel goed, wat ons een doelkans ontnam.

Door het slappe spel kwam Urk op een op dat moment verdiende voorsprong. Daarna realiseerde Nagele dat er een tandje bij moest en 1 minuut voor de rust hadden zij de achterstand in een 2-1 voorsprong omgebogen. Echter het is pas rust als de scheidsrechter heeft gefloten. Deze floot nog niet, waardoor Urk precies voor rust de wedstrijd weer gelijk trok. Ruststand 2-2, wel in lijn met het wedstrijdbeeld.

De 2e helft begon Nagele goed en fel, want er was echt de drang om te winnen. Helaas viel Lucas na 2 minuten geblesseerd uit, waardoor we het zonder verdere wissels moesten doen. Het 3e doelpunt bleef lang uit, maar viel na zo’n 25 minuten toch en had Nagele de overwinning in handen. De verdediging werd verder op orde gebracht, maar door een communicatiefout tussen Olaf en de verdediging viel weer een gelijkmaker en stond het 3-3. Op dat moment heeft Nagele echt laten zien vol voor het kampioenschap te gaan en door volle inzet viel 2 minuten voor tijd de uiteindelijke winnende 4-3. In de laatste paar minuten speelde Urk alles of niets en ging zelfs de keeper mee naar voren met de laatste 2 corners. De laatste minuut ook nog 2 vrije schoppen tegen net buiten de 16 meter, dus vol op spanning of Nagele het zou gaan redden….en dat deden ze.

Complimenten van de leiding voor het herstel in de 2e helft na een slap begin. Speciaal een pluim voor Ellen, die in de 2e helft het voortouw nam en een voorbeeld was voor de rest. Na afloop bleek ook dat de naaste concurrent Flevo Boys C4 had verloren, waardoor we nu zeker alles in eigen hand hebben.
=====================================================================

Nagele E1 – Flevo Boys E9 3-2

Nadat zowel de F1 als de F2 tegen Flevoboys moesten spelen mocht ook de E1 een uurtje later tegen deze tegenstander. Vorig seizoen was Flevo Boys al een lastige tegenstander en het begin van deze wedstrijd liet niet anders zien. Na een tijdje gelijk op te hebben gegaan was het gelukkig Yassin die in de 15de minuut het eerste doelpunt weet te scoren.

Door een verdedigende fout aan kant van Nagele weet Flevo Boys in de 22ste minuut Yelte te passeren waardoor de stand 1-1 wordt. In de tweede helft weet Flevo Boys nogmaals aan Yelte voorbij te komen en zo staan zij even met 1-2 voor. Gelukkig weet Neetje niet veel later de 2-2 te scoren. Op het veld wordt druk overleg gepleegd aan kant van Nagele. Zij zijn niet van plan om deze wedstrijd uit handen te geven. Toch wil het winnende doelpunt maar niet vallen. Het is uiteindelijk Joris die op voorzet van Sem de 3-2 binnen weet te tikken.

Al met al een spannende wedstrijd waar door hard werken Nagele de winst heeft weten te pakken.