12 December

Weer verlies Nagele 1

De laatste overwinning van Nagele 1 werd behaald op 10 oktober 2015, thuis tegen YVC. Het werd toen meteen een ruime overwinning met veel doelpunten: 8-1. Na de 10e oktober heeft het eigenlijk niet meer echt gelopen bij Nagele, waardoor Nagele inmiddels afgezakt is naar een lage middenmootpositie. De laatste 5 wedstrijden staan in schril contrast met de eerste 6 wedstrijden van deze competitie. Onderstaand overzicht spreekt boekdelen.

Wedstrijden Gespeeld Punten Voor Tegen
Wedstrijd 1 t/m 6 6 13 22 6
Wedstrijd 7 t/m 11 5 1 2 8

Dan de wedstrijd van vandaag, thuis tegen Arum. De laatste wedstrijd voor de winterstop.  De eerste paar minuten werden gekenmerkt door met name overtredingen  van de zijde van Arum. De vrije trappen die Nagele hiervoor kreeg leverden niets op. De eerste echte grote kans kwam in de 8e minuut aan de andere kant. Een op het oog ongevaarlijke aanval van Arum leverde plots een 100% kans op toen laatste man Jacco Vessies de bal zo maar in de voeten van een van de spitsen van Arum schooft. Tot geluk van Nagele wist Arum deze kans niet te verzilveren.

Het vervolg van de eerste helft kenmerkte zich door vele dode spelmomenten veroorzaakt door fysiek voetbal. Met name Arum schuwde het fysieke gevecht niet en Nagele moest daar wel in mee.  De scheidsrechter floot keer op keer voor overtredingen, zonder dat hij echt ingreep. Waar zo nu en dan een gele kaart zeker op zijn plaats was geweest, deed hij zeker in de eerste helft, nagenoeg alles af met slechts een fluitsignaal.

In de 19e minuut had Nagele op een 1-0 voorsprong moeten komen. Huub Withaar mocht van binnen de 16 meter vrij aanleggen, maar met links schoot hij de bal op de paal. De bal caramboleerde vanaf de paal terug in het veld en in de scrimmage die daarop volgde had alsnog de 1-0 gemaakt kunnen worden, maar de o zo belangrijke eerste goal voor Nagele bleef uit.

In de 23e minuut was het aan de andere kant wel raak. Aanvaller Jos Withaar verdedigde goed mee maar maakte net buiten zijn eigen 16 een onnodige overtreding. Op de vrije trap die daarop volgde, had keeper Jos van de Vlekkert geen antwoord: 0-1.Nagele kreeg voor rust nauwelijks kansen om de stand weer gelijk te trekken.De beste poging kwam na een half uur spelen van Huub Withaar. Zijn schot verdween echter over het doel.

Het slot van de eerste helft kenmerkte zich weer door veel overtredingen en daardoor dode spelmomenten, waardoor en er maar geen vaart in de wedstrijd kwam. Het publiek was dan ook blij dat de scheidsrechter na 45 minuten voor de rust vloot en dat zij voor een broodnodig bakje koffie naar de kantine konden gaan.

Nagele speelde de 2e helft beduidend beter dan voor rust, maar dan pas vanaf minuut 47. In de eerste minuut na rust, de 46e minuut, ging het weer fout.
Rechterverdediger Emiel Krops ging onder een hoge bal door, waarna zijn directe tegenstander vanaf de  linkerkant de bal vrij kon voor geven. Bij de 2e paal kon een van de aanvallers daarna geheel vrij inkoppen: 0-2. Daarna probeerde Nagele het spel naar zich toe te trekken, maar de echte overtuiging ontbrak. De eerste grote kans na dit doelpunt was weer voor Arum maar gelukkig kreeg keeper Jos van de Vlekkert hulp van een doelpaal, waardoor de 3e tegentreffer uitbleef.

In de 58e minuut een uitstekende schietkans voor Huub Withaar maar de bal verdwijnt hoog over.  Halverwege de 2e helft een goede kans voor de in de 2e helft ingevallen Joris Steenkamer, maar zijn schot gaat voorlangs. In de 75e minuut ziet Hugo Jongejan een vrije trap op de paal belanden,waarna Joris Steenkamer uit de rebound niet weet te scoren. In de daarop volgende minuut is Arum weer dicht bij een treffer maar Jos van de Vlekkert weet een goed schot nog net tot corner te verwerken.

In de regenachtige en donkere slotfase ging Nagele nog naarstig op zoek naar een goal. Met name de halverwege de 2e helft ingevallen Jeroen van der Vijgh, terug, na een aantal wedstrijden afwezig geweest te zijn vanwege een blessure, fungeerde als aanjager, maar verder dan een bal op de paal in de slotminuut kwam hij niet. De wedstrijd werd uiteindelijk verloren met 0-2 van een vandaag iets effectiever spelend Arum. Nagele stond na 90 minuten weer, en weer onnodig, met lege handen.

De conclusie kan niet anders zijn dan dat Nagele de zaken verdedigend aardig op orde heeft, Nagele is in haar klasse de ploeg met de minste tegengoals. Aanvallend laat Nagele het echter al bijna 2 maanden afweten. Wil Nagele na de winterstop de weg naar boven weer inslaan, dan zal er weer gescoord moeten worden. De eerste gelegenheid komt op 23 januari 2016. Dan speelt Nagele uit bij Heeg.
====================================================================

SC Emmeloord C1 – Nagele C1

Om 10.30 uur werd er gefloten voor het begin van de wedstrijd. Na een redelijk begin was het Emmeloord die de 1-0 maakte. En vervolgens zelfs de 2-0. Emmeloord begon de wedstrijd wat meer naar zich toe te trekken en wij gingen wat minder goed spelen. Toch kregen we een erg grote kans. Okke speelde de bal diep op Jens die de keeper net voorbij kon spelen, maar doordat de bal net iets verder doorrolde en er een man van Emmeloord op de lijn ging staan moest hij de bal kappen. Maar toen werd er alsnog tegen de man op de lijn geschoten. En vrij snel daarna scoorde Emmeloord de 3-0.

Na de rust gingen we weer met goede moed het veld op, maar kansen kwamen er voor beide teams in het begin van de tweede helft niet echt. Totdat de bal per ongeluk in de voeten van de aanvaller van Emmeloord werd gespeeld en de 4-0 maakte. En snel werden de 5-0 en 6-0 ook door Emmeloord gescoord. Hierbij bleef de stand ook.

Jens Riks
====================================================================
Nagele D2- Steenwijk/Willemsoord D2

Op 12 december moest de D2 van Nagele tegen de D2 van Steenwijkerwold/Willemsoord. Met veel wind en een soppig voetbalveld zjn we begonen aan deze wedstrijd. De eerste helft stonden we 3-5 achter dus moesten we de tweede helft flink aan de bak!  Iedereen zette zijn/haar schouders eronder om uiteindelijk te winnen en de eindstand werd 8-5!

Voetbal groeten, Jaron Kalter