10 Oktober

Nagele op schot

Vorig seizoen had Nagele nog wel eens moeite om het net te vinden maar dit jaar is alles anders. In de thuiswedstrijd tegen YVC werd er maar liefst 8 keer gescoord. YVC scoorde 1 keer wat dus een eindstand opleverde van 8-1.

Nagele begon met bijna dezelfde spelers als vorige week met dit verschil dat Emiel Krops weer terug was. Hij nam in de basis de plaats in van de vorige week geblesseerd geraakte Matthijs van Arendonk. In tegenstelling tot de dit seizoen eerder gespeelde wedstrijden hanteerde Nagele vandaag een 4-4-2 opstelling met Huub en Jos withaar voorin en een middenveld bestaande uit Jeroen van der Vijgh, Gert Jan Hulsman, Rick Bloo en Joris Steenkamer. Met name op het middenveld bleek Nagele vandaag beduidend sterker dan YVC.

Nagele begon goed met al in de 2e minuut meteen een kans voor Huub Withaar , hij schoot net naast. Nagele hield in de beginfase van deze wedstrijd het initiatief en al in de 8e minuut kwam Nagele op voorsprong. Huub Withaar werd binnen de 16 meter onreglementair ten val  gebracht: penalty.
Rick Bloo schoot vanaf 11 meter onberispelijk in: 1-0.

In de 13e minuut had Jos Withaar de 2-0 op zijn schoen maar een ogenschijnlijk niet te missen kans verdween toch over het doel. In de 16e minuut kwam YVC langszij en het moet gezegd worden, het was een heel mooi velddoelpunt. De verdediging van Nagele werd volledig uitgespeeld: 1-1. De wedstrijd ging daarna redelijk gelijk op met Nagele toch wel als de iets beter voetballende ploeg. Nagele had vandaag, zeker in de ogen van YVC, de scheidsrechter niet tegen. Dit liet YVC dan ook een paar keer goed merken. Helemaal toen Nagele in de 35e minuut haar 2e penalty kreeg. Nu leverde een handsbal een strafschop op. Weer mocht Rick Bloo vanaf 11 meter aanleggen. Minder overtuigend dan zijn 1e strafschop ging ook deze er in : 2-1. Toen Nagele in de 42e minuut door Gert Jan Hulsman op een 3-1 voorsprong kwam te staan leek de wedstrijd gespeeld.

Na rust begon Nagele stroef en was YVC zeker de eerst 15 minuten gelijkwaardig aan Nagele. Nagele ging te ver terug waardoor YVC een paar keer gevaarlijk opdook voor keeper Jos van de Vlekkert. Al teveel moeilijke ballen kreeg Jos echter niet te verwerken. De wedstrijd werd definitief beslist door Laurens Bloo, zonder dat hij scoorde. Vanaf de linksbackpostitie stoomde hij op, passeerde op een eenvoudige manier een paar spelers en kwam zomaar alleen voor de keeper uit. Waar elke voetballer dan voor eigen succes zou gaan, legde Laurens de bal af waarna Huub Withaar van dichtbij niet meer kon missen: 4-1. Daarna was het ook meteen gedaan met YVC want nog geen minuut later werd het 5-1. Jos Withaar stuurde Gert Jan Hulsman diep. De bal was net te scherp maar Gert Jan maakte het de keeper van YVC dusdanig moeilijk dat deze de bal losliet: Huub Withaar kon daardoor eenvoudig scoren: 6-1. De laatste 2 doelpunten kwamen op naam van Joris Steenkamer. Tot 2 keer toen mocht hij van net buiten de 16 meter een vrije trap nemen en beide keren schoot hij de bal op exacte dezelfde wijze in dezelfde benedenhoek. Verder liet YVC, dat de laatste 10 minuten met 10 man speelde (2 keer geel), het niet komen. Toen de scheidsrechter affloot stond er een 8-1 eindstand op het scorebord.

Een zeer ruime overwinning waarbij gezegd moet worden dat de doelpunten wel erg makkelijk vielen. Zonder dat Nagele een topniveau haalde, werd er toch wel erg gemakkelijk gewonnen. Gezien het spelbeeld van vandaag kan het zomaar zijn dat Nagele de komende weken met een 4-4-2 opstelling verder gaat, coach Gerrit Bien kan daar nog even over nadenken. Volgende week gaat Nagele richting Afsluitdijk om daar aan te treden tegen AVC in het dorp met de bijzonder naam “Sexbierum”. AVC is een tegenstander van formaat, voorwaar geen eenvoudige opgave, maar in de vorm van vandaag moet ook AVC een te nemen horde zijn.

=======================================================================
Veno B1-Nagele B1

Op zaterdag 10 oktober moest Nagele B1 uit voetballen tegen Veno B1. We wisten dat het een moeilijke tegenstander was, maar in de wedstrijd bleek dat mee te vallen. Eerst kwamen we op een 0-1 voorsprong dankzij een vrije trap van Koen.  Al snel waren we onze voorsprong kwijt door een penalty van de tegenstander.  Met 1-1 gingen we de rust in.

We wisten dat we meer moesten gaan scoren dus veranderde onze coach Marcel de 4-4-2 opstelling naar een 4-3-3 opstelling. De wissel bleek te helpen want door een tweede goal van Koen kwamen we weer op voorsprong. Het aanvallende spel ging bij ons steeds beter, Dave scoorde de 1-3.

Veno wist dat ze nog een kans hadden en scoorde 2-3. Helaas vlak voor de eindtijd wist Veno nog 3-3 te maken.

Ferry Jansen B1