4 april 2015

Nagele 1-Arum 1 2-2

Nagele 1 heeft een dubbel programma met de Pasen. Op paaszaterdag moest er gespeeld worden tegen Arum en op Paasmaandag tegen Ouwe Syl. Op voorhand een zware thuiswedstrijd tegen Arum en op papier een minder zware uitwedstrijd tegen Ouwe Syl. Twee overwinningen zou Nagele wel heel goed uitkomen.

Thuis tegen Arum begon Nagele wel heel voortvarend want er waren nog geen 7 minuten gespeeld of Nagele stond al op een 2-0 voorsprong. In de 5e minuut werd Gert Jan Hulsman binnen de 16 onreglementair onderuit gehaald. De scheidsrechter twijfelde geen moment: strafschop. Vaste strafschopnemer Rick Bloo maakte vanaf 11 meter geen fout: 1-0. In de daaropvolgende aanval werd het zelfs 2-0. Emiel Krops gaf vanaf links een bal voor, Sander Koene kopte de bal over de keeper heen in het doel, tenminste daar leek het op. Of Huub withaar nu wel of niet het laatste tikje gaf is bij de schrijver van dit artikel niet bekend maar 2-0 was het wel.

Arum liet het hier niet bij zitten en koos de aanval. Keeper Jos van de Vlekkert moest regelmatig handelend optreden om tegengoals te voorkomen en dat deed hij met verve. Met name bij dode spelmomenten was Arum gevaarlijk. Als Arum al dicht bij een treffer was was Jos van de Vlekkert vandaag de sta in de weg. Achterin stond het bij Nagele vandaag weer vrij goed. Bij afwezigheid van Thom Jukema, hij was evenals Bart Prins zaterdag afwezig, stond Kees Geschiere centraal achterin en liet zich daar van zijn beste kant zien. .

Nagele kwam voor rust nog een paar keer goed door. Rick Bloo probeerde de keeper van Arum met een schot vanaf de rechterkant in een keer te verschalken maar hij zag zijn schot net naast gaan. Rond de 35e minuut had Nagele een paar uitstekende aanvallen op rij. De mooiste aanval was in de 36e minuut. Sander Koene gaf de bal voor op Huub Withaar. Deze nam de bal uitstekend aan en legde deze precies op het juiste moment terug op Gert Jan Hulsman. Het schot van Gert Jan Hulsman werd door de keeper van Arum knap onschadelijk gemaakt.

Nagele leek met een 2-0 voorsprong te gaan rusten maar dat pakte toch anders uit. Vlak voor rust kreeg Jeroen van der Vijgh bij een corner de bal ongelukkig tegen zijn hand: strafschop. Jos van de Vlekkert, goed op dreef vandaag, keerde de ingeschoten penalty fraai maar Arum mocht deze overnemen omdat Rick Bloo, van Nagele, veel te vroeg inliep. In de herkansing was Jos van de Vlekkert kansloos: 2-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust kreeg het publiek 45 enerverende minuten voorgeschoteld. Er kwamen kansen over en weer. Nog voor de helft van de 2e helft verstreken was kon Nagele op een 3-1 voorsprong komen. Emiel Krops kwam aan de rechterkant een 3-tal keren goed door. Met name de 3e poging was uitstekend. Hij ging vanaf de rechterkant schuin alleen op de keeper af, de bal passeerde de keeper en leek naast te gaan.Sander Koene zag dit gebeuren en wist de bal bij de paal nog net te raken voor deze achter het doel verdween  maar een doelpunt werd het net niet.

Halverwege de 2e helft kwam Arum langszij. De verdediging van Nagele probeerde diverse malen om de bal buiten de 16 te krijgen maar dat wilde maar niet lukken. Er komt dan een moment dat de bal voor de voeten van een speler van Arum  terecht komt. Dat gebeurde uiteindelijk ook. Jos van de Vlekkert was van dichtbij kansloos: 2-2.

Nagele dat aan een gelijkspel niets had nam daarna meer risico. Dit pakte tot 2 keer toe bijna verkeerd uit want tot 2 keer toe kwam een aanvaller van Arum oog in oog te staan met keeper Jos van de Vlekkert maar beide keren werd de bal naast geschoten. Tot aan de laatste minuten hadden beide ploegen  mogelijkheden  om de winst te pakken. De laatste paar minuten van de wedstrijd leek Nagele de ploeg te zijn die het meest kans leek te gaan maken op de drie punten maar Nagele kwam niet meer tot scoren. Omdat ook Arum niet meer wist te scoren eindigde deze wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Een uitslag waar beide ploegen uiteindelijk wel mee lijken te kunnen leven. Toch hadden beide ploegen het idee dat ze wedstrijd winnend hadden kunnen afsluiten. Dat idee leefde bij Arum maar zeker ook bij Nagele. Met  het gelijke spel was Arum na afloop misschien wel de meest tevreden partij want door dit resultaat komt Arum nog in aanmerking voor een hoge eindklassering. Nagele maakt voorlopig pas op de plaats.

Ondanks het gelijke spel was er vanmiddag toch een winnaar en dat was het publiek want de wedstrijd was vanaf minuut 1 tot minuut 90 erg onderhoudend. Aanstaande maandag speelt Nagele in Oudebildtzijl tegen Ouwe Syl. Deze wedstrijd zou 3 punten op moeten kunnen leveren maar een ding staat vooraf vast. Nagele heeft het nooit eenvoudig in Oudebildtzijl. Maandag hoort u meer.
=========================================================================

Nagele C1 – Flevo Boys C4

Zaterdag 4 maart was er een spannende wedstrijd tussen Nagele C1 en Flevo Boys C4. Nagele speeld thuis op hun eigen veld.  De wedstijd begint. Na een paar minuten ging Bernd al wisselen. Hij had last van zijn voet. Dolson kwam erin. Na ongeveer een kwartier maakte Flevo Boys een mooi doelpunt. 0-1 voor Flevo Boys. Jammer voor Nagele. Maar het was gelukkig nog maar de eerste helft. Ze hadden nog kans. Toen werd er gevloten door de scheids. Rust.

De tweede helft begint. Na een paar minuten scoorde Flevo Boys. 0-2 voor Flevo Boys. Nagele probeerde om te scoren. Maar het lukt niet echt. Nagele heeft een paar corners tegen gekregen. Flevo Boys scoorde niet. Olaf had mooie reddingen gemaakt. Toen vloot de scheids af. De wedstrijd is afgelopen. 0-2 voor Flevo Boys.

Niek Janssen
=========================================================================

ESPEL E1 – NAGELE E1

Stand vooraf:
Nagele 4 gespeeld 5 punten
Espel 4 gespeeld 0 punten

De coach heeft vooraf een aantal belangrijke instructies gegeven:

  • één man tegelijk op de bal af;
  • in de aanval niet alleen passeren, maar schieten op doel wanneer mogelijk;
  • Na de aanval ook mee verdedigen.

Indeling:Sem (keep), Sander (laatste man), Cas (voorstopper), Ryan (middenveld & aanvoerder), Lars (middenveld), Isa (middenveld), Tiemen (middenveld), Joppe (middenveld), Jord (spits)

Met de wedstrijd van dit najaar en de huidige stand op de ranglijst in het achterhoofd ging Nagele E1 naar Espel in de overtuiging dat er vandaag 3 punten bijgeschreven worden.Eenmaal op het veld bleek dat Espel daar toch net iets anders over dacht, tenminste ook zij gingen voor de overwinning.Ondanks dat we ons goed aan de instructies van de coach probeerden te houden was het Espel die na een aantal mooi opgezette aanvallen van onze zijde, de bal wist te veroveren en in de omschakeling razendsnel ons aanvallend ingestelde middenveld overblufte en koelbloedig het eerste doelpunt zetten.

Onder leiding van Ryan (onze aanvoerder) deden we er nog een schepje er bovenop. Cas schoof als voorstopper door met de bal, zette deze voor op Jord. Jord stond klaar voor de goal en als een echte spits wist Jord koelbloedig af te ronden. Nog voor de rust wist Ryan op aangeven van Isa door de verdediging te breken en met een leep balletje in de rechter onderhoek de keeper te passeren. 2-1 bij rust.

In de rust werd door de coach nogmaals gewezen op het verdedigen nadat de aanval is afgelopen. Ook nu weer werd uit die situatie gescoord.

In de tweede helft werd door ons direct op de bal gejaagd. Espel liet het daar niet bij zitten en wist meerdere malen gevaarlijk dicht bij het Nageler doel te komen. Gelukkig staat Sem bij ons op doel, een keeper die moeilijk te passeren is. Hierdoor bleef het 2-1.  Na een uittrap van Sem (of had Sander nu de bal van een tegenstander afgepakt en zette het op een rennen?) wist Sander de  bal mee te nemen tot aan de achterlijn van Espel. Espel maakte er een inworp van vlak bij de hoekvlag. Na de scrimmage die op de inworp volgde wist Lars met een mooie actie de bal voor te krijgen op Jord en dat is de spits dus een doelpunt, 3-1. In plaats van de wedstrijd rustig uit te voetballen deden we er aanvallend nog een extra schepje bovenop. Maar zoals ook in eerdere wedstrijden gebeurde was het daardoor de tegenstander die bij de tegenaanval zoveel ruimte kreeg dat ze twee keer achter elkaar wisten te scoren.  Met nog enkele minuten te spelen leek de wedstrijd weer op een gelijkspel uit te lopen.

Dan een mooie loopactie met de bal van Tiemen. Eén man voorbij, twee man voorbij. Nogmaals nummer één voorbij en dan gestuit door de laatste man van Espel. Die schopt de bal weg, voor de voeten van Isa. Isa bedenkt zich niet maar speelt de bal door naar Jord die vervolgens de bal laag voor het doel schiet waar Joppe het vierde doelpunt binnenschiet.  3 punten mee naar huis!

Met deze wedstrijd achter de rug zijn we op de helft van de voorjaarscompetitie aangekomen en kunnen we voorzichtig de balans opmaken. Met uitzondering van de wedstrijd tegen de koploper zijn de wedstrijden allemaal gelijkwaardig. Twee gelijke spelen en twee nipte overwinningen.  De beker zal dit voorjaar naar Urk gaan, maar een tweede plaats behoort nog tot de mogelijkheden.

Verslag door Joppe Postma
=========================================================================

E2 verliest in doelpuntrijke wedstrijd

Zaterdag 4 april hebben we gevoetbald tegen VHK in  Sintjansklooster.
In de eerste minuut scoorde Branco 0 – 1. Mooi begin van de wedstrijd.
Drie minuten spelen, mooie pass van Tijn op Branco 0 – 2.
Tim had veel goede reddingen.
In de 7de minuut eigen doelpunt VHK 0-3.
Eigen doel punt van Nagele 1 – 3. Cadeautje voor VHK.
De eerste 15 minuten was Nagele beter
En daarna werden we moe .
Mooie voorzet Branco 1 – 4 in de  17de minuut.
Mooie pass op Tijn 1 – 5.

VHK  scoort in de 18de minuut  2 – 5, daarna 3 -5 en  4 -5.  Nagele heeft het moeilijk.
VHK  scoort 5 -5,  6 -5 en 7 -5.
Nagele scoort weer  door Tijs  7-6.
VHK scoort 8-6.
Branco scoort  8-7.
In de laatste min scoorde VHK  9 -7 ,en dit is ook de eindstand.