28 maart 2015

Nagele 1-Tollebeek 1 2-3

Vanmiddag speelde Nagele een belangrijke wedstrijd met als tegenstander Tollebeek.  Vooraf deden beide ploegen mee om het periodekampioenschap in de 2e periode terwijl er daarnaast voor beide ploegen ook nog mogelijkheden waren  om via een goede eindrangschikking een periode over te kunnen nemen van een van de ploegen die automatisch promoveert.Nagele heeft in deze race voorlopig af moeten haken. Nagele werd op kwaliteit verslagen door Tollebeek. Toch kwam de overwinning van Tollebeek niet eenvoudig tot stand.

Met name in de beginfase liet Tollebeek zien waar het voor kwam, voor de drie punten. Nagele werd vanaf de eerste minuut terug gedrukt en Nagele kon in de openingsfase niet veel meer doen dan tegenhouden. Grote kansen leverde dat voor Tollebeek echter niet meteen op. Na een minuut of 17 spelen kwam Tollebeek op een verdiende 0-1 voorsprong. Hierbij hadden ze wel de hulp van een speler van Nagele nodig. Kees Geschiere was ongelukkig in het wegwerken van de bal van de waardoor Rik Loman van Tollebeek eenvoudig de 0-1 kon laten aantekenen. Het was achteraf toch een wedstrijd waar de meeste doelpunten ontstonden uit persoonlijke fouten van de tegenstander.
Na de 0-1 achterstand kroop Nagele wat meer uit haar schulp en werd zowaar aanvallend iets gevaarlijker. Typerend was wel dat het eerste kleine kansje voor Nagele pas kwam in de 23eminuut. Maar het schot van Jos Withaar ging ruim over. Even later kwam Nagele wel op gelijke hoogte. De laatste man van Tollebeek verslikte zich in de bal waarna Bart Prins vrij op de keeper af mocht gaan. Hij schoot fraai in: 1-1. Alles wat Nagele was kreeg er op dat moment weer wat vertrouwen in want zonder goed te voetballen leek Nagele voetballend weer terug te komen in de wedstrijd. Dat vertrouwen verdween echter net zo snel als het gekomen was want met nog 10 minuten te spelen in de eerste kwam Tollebeek op een 1-2 voorsprong. Een mislukte corner, de bal werd te laag ingeschoten, werd door Nagele-speler Thom Jukema op gruwelijke wijze gemist waardoor Tollebeek eenvoudig op een 1-2 voorsprong kwam.

Dit werd ook de ruststand. Conclusie in de rust was dat Tollebeek door beter verzorgd voetbal te spelen op een verdiende voorsprong stond.

Toch was de wedstrijd niet gespeeld want Tollebeek komt pas in de problemen als ze teruggedrukt worden. Aanvallend is Tollebeek sterk maar verdedigend laten ze nog weel eens een steekje vallen. Nagele was na rust redelijk gelijkwaardig aan Tollebeek. Toch wist Nagele zich niet al teveel kansen te creëren . Gevaarlijker waren de tegenstoten van Tollebeek maar tot 2 keer toe stond Jos van de Vlekkert een treffer in de weg.

Nagele ging zich halverwege de 2e helft opmaken voor een mooi slot van deze wedstrijd. Maar voor het zover was had Tollebeek dan toch haar 3e treffer weten te scoren. Met een kopgoal, de enige goal welke gemaakt werd zonder dat er echt een fout aan vooraf ging, werd Nagele op 2 doelpunten achterstand gezet. De wedstrijd leek gespeeld.

Toch liet Nagele het er niet bij zitten. In de slotfase werden bij Tollebeek een aantal routiniers gewisseld. Dit kwam Tollebeek bijna nog duur te staan want in de 87e minuut kwam Nagele nog terug tot 2-3. Na een scrimmage voor het doel  van Tollebeek leek de keeper van Tollebeek de bal vast in zijn handen te hebben maar gehinderd door eigen spelers liet hij de bal los waarna Jeroen van der Vijgh vrij eenvoudig kon intikken: 2-3. Nagele leek er zowaar weer in te geloven. Met blessuretijd erbij stond er toch zeker nog 5 minuten spelen op de klok. In de slotfase speelde Nagele alles of niets. De ballen werden in het strafschopgebied gepompt  maar de echte overtuiging bij Nagele ontbrak. Gescoord werd er niet meer waardoor de 3 punten verdiend mee gingen naar Tollebeek.

Als Nagele in het resterend deel van de competitie nog een rol van betekenis wil spelen, zullen beide wedstrijden in het paasweekend gewonnen moeten worden en zullen de concurrenten punten moeten laten liggen. Nagele heeft een week tijd om haar wonden te likken.

=============================================================================

Tollebeek 2-Nagele 3  3-3

De eerste keer las ik er bijna overheen, bijna. Het trieste nieuws kwam vanaf het scherm van de telefoon via mijn ogen aan in mijn hersenen. Zodra ik mij bewust werd van wat ik zojuist had gelezen, voelde ik mij zwaarmoedig en bedroefd. Nog een keer lezen, ja het staat er echt: “De wedstrijd van Nagele 2 gaat morgen niet door”.

De relatie met mijn vriendin is zeer goed te noemen en ze kent mij inmiddels goed genoeg om te weten dat na zo een mokerslag enige voorzichtigheid geboden is. Er is op die moment geen ruimte voor grappen over dat we dan zaterdag “lekker kunnen winkelen” of “een bakje koffie gaan drinken bij die en die”. Na een uurtje, zo weet ze inmiddels, ben ik weer enigzins aanspreekbaar en met een grapje van haar kant haalt ze dan de laaste spanning uit de lucht. Waarom kijk je niet of je met een ander team mee kunt doen zei ze, hahaha… Grinnikend over de  grappig bedoelde opmerking pak ik mijn telefoon en lees ik dat ze bij het derde weer eens niet genoeg mensen op de been kunnen brengen. Ach, die jongens bungelen ergens onderin de donkere krochten van de competitie en echt gezellig zijn ze nou ook niet echt. Toch speel ik die middag een paar keer met de gedachte om ze uit de brand te helpen. In een emotionele opwelling, die je ook wel eens hebt als je Ebolakinderen op TV ziet en een paar euro overmaakt, app ik wat heen en weer en staat het ineens vast: 11:45 verzamelen, tegen Tollebeek met het derde.

Er bleken die zaterdagmiddag nog 3 toppers uit het tweede op de vlucht te zijn voor de schoonfamilie of Bataviastad. Bij het zien van Friso, Robin en Jean-Rony in de kleedkamers tussen de spelers van het derde slik je wel even wanneer je je beseft dat al die andere helden er vandaag niet bij konden zijn en je weer een volle week moet wachten tot je ze weer ziet.

Chiel nam vandaag bij het derde te leiding in handen. Toegegeven, Chiel kan heel aardig kwaliteiten inschatten. Zo heeft hij op de woensdagavonden heel goed gezien hoe goed ik pass, loop, kop, schiet, coach of ballen afpak. Met al deze kwaliteiten in zijn achterhoofd heeft Chiel op de plek gezet waar ik het beste tot mijn recht kom en hij heeft vanuit daar de rest van het team om mij heen gebouwd. Afijn, ik mocht dus vlaggen de eerste helft…

We zijn nu 24 uur verder en ik heb nog steeds geen idee wat ik nou precies heb gezien die eerste helft langs de zijlijn. 2 tegengoals, een ijsbeen en 45 minuten verder leek Bataviastad mij ineens niet zo een straf meer. Het was duidelijk dat Chiel zijn blunder toe moest geven in de rust waardoor Robin en ik de tweede helft de weide in mochten. Je kunt niet alles corrigeren in je eentje achterin dus de 3-0 moest helaas al snel worden toegestaan. De winnaarsmentalisteit van de aanwezige 2de-selectie spelers leek inmiddels wel wat reuring te veroorzaken op het veld. Passjes kwamen steeds vaker aan en mede dankzij een lekker orkaantje in de rug konden we wat terug doen. Wat heet terug doen; we kwamen gewoon even terug tot 3-3! De 3-4 leek ook een zekerheidje toen we in de slotfase een 24% terechte penalty mee kregen. Spek voor de bek van Michiel zou je zeggen. Dat varkentje zou wel even gewassen worden, directe tegenstanders werden her en der al beschimpt, schouderklopjes werden uitgedeeld en twitter ontplofte bijna van zo’n come-back. Een slap schot en een eindsignaal later konden we ons met 1 punt op zak gaan douchen.

Het vervolg van de middag wil ik het niet teveel meer over hebben maar neem van mij aan dat de mannen van het derde garnituur eigenlijk ook best gezellige mensen zijn.

Allemaal weer erg bedankt voor een leuke zaterdag!

========================================================================

Creil/Bant C1-Nagele C1  1-2

De wedstrijd van Nagele C1 was erg spannend zaterdag 28 maart. De C1 moest uit spelen tegen Creil C1. Nagele C1 had te weinig spelers maar gelukkig kon Bas Selies (een B1 speler) meespelen. Er waren veel momenten waarop Creil kon scoren, maar na ongeveer 25 minuten is de eerste goal gemaakt door Creil. 1-0 Na een perfecte wissel en aanmoediging van de 2 coaches gingen de spelers van de C1 uit Nagele het veld weer op alsof het gewoon weer 0-0 stond. Net na het begin van de tweede helft werd er gescoord door Sebastiaan een erg mooie goal. 1-1. Toen de tijd voor bij was kregen de spelers van allebei de teams 1 minuut extra en in die minuut heeft Dennis Koene gescoord met een prachtig doelpunt in de korte hoek. Nagele weet dus te winnen van de spelers van Creil C1 met 1-2.

Timo Kets
========================================================================

Nagele E2- Creil E2  5-4

Vandaag speelde we  tegen Creil.Het was een gewaagde wedstrijd.De openingstreffer was van Creil in de 4e minuut. 6 minuten daarna scoorde Branco de gelijkmaker.Het was 1-1 en we werden wel wat beter.Toen scoorde Branco nog 2 keer en Creil nog een keer.Het was toen 3-2 en ook rust.

Tijn maakte de 4-2 .Toen scoorde Creil dus 4-3.Toen maakte Max de 5-3.Het werd nog best spannend omdat Creil de 5-4 maakte Toch hebben we deze wedstrijd gelukkig nog gewonnen.