25 april 2015

Marrum 1- Nagele 1  1-0

En weer liet Nagele punten liggen bij een laagvlieger. Uit  de laatste drie wedstrijden, tegen alleen maar laaggeplaatste teams, heeft Nagele zegge en schrijven 1 puntenweten te behalen. Ook vandaag werden de punten weer eenvoudig cadeau gedaan. Toch was er vandaag wel een lichtpuntje,  het spelniveau van de kant van Nagele was beduidend  hoger  dan vorige week.

Nagele nam meteen het initiatief. In de beginfase speelde het grootste deel van de wedstrijd zich af op de helft van Marrum.  Nagele had wel redelijk veel balbezit maar creëerde weinig kansen.  De eerste echt grote kans in de wedstrijd was voor Marrum. We schrijven dan de 11e minuut. De bal wordt door een van de spelers van Nagele volkomen onnodig over de zijlijn getrapt.  De bal wordt na de ingooi meteen voor het doel gebracht. Bij de 2e paal kan een van de spelers van Marrum ongehinderd inkoppen: 0-1.

Nog niet veel aan de hand want er was nog tijd zat om de stand een ander aanzien te geven. Na wat kleine kansjes krijgt Nagele in de 19e minuut een grote kans. Een vrije trap wordt vanaf de linkerkant door Bart Prins bij de 2e paal neergelegd. Hugo Jongejan kan vrij inkoppen, hij kiest voor de verre hoek maar ziet zijn kopbal net voorlangs gaan.

Vijf minuten later weer een goede kans voor Nagele. Huub Withaar ziet, na een goede actie op de linkerkant, zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal gaan. Marrum kiest zelf zo nu en dan ook de aanval maar echt in de problemen komt Nagele in verdedigend opzicht niet meer. De rust wordt met een 1-0 achterstand gehaald.

Na rust dringt Nagele meteen aan. Rond de 50e minuut had Nagele dan toch echt langszij moeten komen. Hoe het gaat is niet meer na te vertellen maar de bal wil er maar niet in. Het meest dichtbij een doelpunt is Laurens Bloo maar hij schiet vanaf een paar meter afstand net naast.

Echt uitgesproken kansen krijgt Nagele niet. Er komen een aantal schoten uit de 2e lijn, o.a. van Emiel Krops. Echt gevaarlijk zijn deze schoten niet. Achterin moest Nagele in de 2e helft goed  uitkijken. Met name over de linkervleugel was Marrum een aantal keren gevaarlijk.

Met nog een kwart wedstrijd te gaan gaat Nagele wisselen. Laatste man Hugo Jongejan maakt plaats voor Jacco Vessies. Laatstgenoemde, normaliter spelend vanaf minuut 1,  kreeg vandaag rust. Met nog 10 minuten te spelen komt ook nog de licht geblesseerde Gert Jan Hulsman binnen de lijnen.  De wissels leveren echter niets meer op. Nagele maakt nog wel haast maar echt grote kansen krijgt het niet meer. Omdat ook Marrum niet meer weet te scoren verliest Nagele met 1-0.

Volgende week wacht Nagele helemaal een zware wedstrijd want dan wordt er gespeeld in Makkum, de koploper. Makkum had verwacht in deze wedstrijd kampioen te kunnen worden maar dit kampioenschap staat op losse schroeven. Door de thuiswedstrijd tegen TOP 63, nummer 11 in de competitie, met 1-2 te verliezen is de voorsprong op Oudehaske teruggelopen tot 1 punt. Wie weet kan Nagele nog voor een verrassing zorgen.
===================================================================

Nagele C1 – Espel C1  3-2

Sebastian van Breugel doet verslag namens Nagele C1. Na een slap begin was het Espel die afwachtte en op fouten van Nagele loerde. Doordat Merlijn de bal ongelukkig naar achteren kopte kon de linksbuiten doorlopen en stond het 0-1. We speelden nu met 15 man en dit resulteerde dat we veel wissels hadden en onze leider kon hier optimaal van gebruik maken. Want na verschillende wissels werd Nagele wat scherper. Door goed doorzetten van Stan kwam de bal bij Sebastian. Die doorliep naar de 16, uithaalde en door mistasten van de keeper werd het gelukkig nog 1-1 voor rust. Net zoals vorige week.

Een lekker warm kopje thee en goede aanwijzingen van spelers en trainer begonnen we nu wel wat feller aan de 2e helft. Nadat Stan op de keeper botste, en even later een opnieuw ongelukkige botsing met Sebastian werd de wedstrijd tijdelijk stil gelegd en kon de keeper opgelapt worden. Na zeker 5 min ging het weer verder. Na een voorzet van rechts kwam de grappelkeeper uit en voor de zoveelste keer liet hij de bal los en kreeg Sebastian zo de bal in de voeten. Haalde uit en via een voet van een Espel speler werd het 2-1. Nagele had nu de voorsprong en speelde steeds beter. Dit kwam mede door Stijn die erin kwam en goed speelde. De 3-1 kwam door goed doorzetten van Stijn die de bal aan Sebastian gaf. Door een combinatie met Jens kreeg hij de bal terug en een goed puntertje zorgde voor de 3-1. Met nog ruim 10 minuten spelen inclusief de keeper behandeling. Door een offensiefje van Espel kreeg Espel veel de bal en Nagele counterde. Na een goede combinatie door Jens en Sebastian schoot Jens knap, maar jammer genoeg tegen de lat. 2 minuten voor tijd kwam toch de 3-2 door een goede aanval van Espel. Espel kwam niet verder dan dat doordat Nagele het goed uitspeelde. Scheids vloot af en krijgt voor mij een compliment voor het duidelijk fluiten, al heb ik nog een tip: een Ajax pak zou hem beter staan.
===================================================================

SVM E3 – Nagele E2 1-17 (Ruststand 0-7)

Nagele te sterk voor SVM. Op deze regenachtige zaterdag ochtend moesten we uit voetballen tegen SVM, we moesten er al vroeg uit. Vooraf op papier een makkelijke wedstrijd omdat SVM helemaal onderaan stond.De wedstrijd verliep goed want al in de eerste 5 minuten kwam de openingstreffer van Tijn.  Tim had ook goed gekeept en zelfs 2 assisten gegeven en daaruit werd ook nog eens gescoord. Er werd ook goed verdedigt en de aanval was ook goed.Uiteindelijk werd het 1-17.
Jaron !
===================================================================

Emmeloord F1- Nagele F1  6-1

Vanmorgen al vroeg naar Emmeloord vertrokken.Daar mochten we spelen tegen de koploper.Het weer was heerlijk om te voetballen, wat minder om langs de kant te staan.

We kregen in het 1e kwartier meteen 3 doelpunten tegen. Daar waren de spelers even stil van. Maar ook wij leiders vielen letterlijk stil. We kwamen niet boven de leider van Emmeloord uit. Maar het deed de spelers wel wat en waren heel flink hun best aan het doen, om er wat van te maken. Tot aan de rust, bleef het dan ook 3-0.

Onze keeper Yelte wilde graag meehelpen in het spel, maar omdat hij het zo goed deed, hebben we hem toch laten staan als keeper. Wij hebben een groep wat heel graag  middenveld wil spelen of in de spits. Het nut van goede verdedigers zien ze nog niet. Tot tranen toe geroerd, dat ze niet achterin willen staan. Maar juist daarom moeten we iedereen eens op een andere plaats zetten. Nog even wat groter groeien voor vaste plekken. Vol goede moed, gingen we de 2e helft in, maar al snel bleek Emmeloord de beste. Neetje heeft ons nog 1 doelpunt gegeven, maar de uitslag is 6-1 geworden. Ze hebben tot het einde goed gevochten.