2 Mei 2015

Makkum 1- Nagele 1  2-1

Onnodig verlies Nagele 1

Na de magere resultaten van de laatste weken tegen ploegen uit de onderste regionen stond voor vandaag de uitwedstrijd tegen titelkandidaat Makkum op het programma. De wedstrijd werd gespeeld in Makkum. De wedstrijd begon met een kwartier vertraging omdat de scheidsrechter bij het inlopen een blessure opliep. Gelukkig werd er een vervanger gevonden zodat de wedstrijd toch door kon gaan. Er werd gespeeld in Makkum op een goed kunstgrasveld.

Nagele begon vandaag met een verrassing. Voor de eerste keer in zijn carrière bij V.V. Nagele speelde Jeroen van der Vijgh in de spits. Dit pakte meteen goed uit want bij zijn eerste balcontact schoot hij de baal fraai in de bovenhoek. Dit op aangeven van Emiel Krops. Laatstgenoemde was vandaag uitstekend op dreef. Hij kwam, met name in de eerste helft een aantal keren goed door. Daarnaast kwam hij zelf ook nog een aantal keren in een goede scoringspositie. Het enige manco bij hem vandaag was dat hij, ondanks de zeker aanwezige kansen, niet wist te scoren.

Na de 1-0 moest Makkum dus aan de bak. Makkum kon echter geen moment zijn status als titelkandidaat waar maken. Echt grote uitgespeelde kansen wist Makkum zich niet te creëren. Weliswaar kreeg Makkum geen grote uitgespeelde kansen maar kansen kreeg het wel. Maar het vizier stond bij Makkum vandaag absoluut niet op scherp. Nagele kon daardoor haar voorsprong vasthouden en ging met een 0-1 voorsprong de rust. Het had bij rust zelfs 0-2 moeten staan maar Emiel Krops zag een schot op slag van rust op de paal belanden. In de rebound wist Nagele ook niet te scoren.

De verwachting was dat Makkum na rust snel orde op zaken zou stellen maar de beginfase van de 2e helft was voor Nagele. Emiel Krops werd in de eerste minuut na rust diep gestuurd en mocht alleen op de keeper afgaan. Hij schoot de bal op de keeper. Nog geen minuut later had het alsnog 0-2 kunnen en moeten worden. Emiel Krops legde vanaf de achterlijn de bal uitstekend terug op Laurens Bloo die vanaf een meter of 5 vrij mocht inschieten. Zijn bal verdween echter naast het doel.

Als je de kansen niet benut weet je dat het je uiteindelijk duur zal komen te staan. Naarmate de 2e helft vorderde werd Makkum sterker en Nagele moest terug. Nagele was niet meer in staat om de bal in de ploeg te houden. Met name op het middenveld had Nagele het moeilijk omdat Makkum regelmatig een numeriek overwicht had. Na een minuut of 20 spelen kwam Makkum onverwacht langszij toen keeper Jos van de Vlekkert van Nagele de fout in ging en Makkum eenvoudig de gelijkmaker kon aantekenen: 1-1. Makkum wilde daarna doordrukken en kreeg een aantal uitgelezen mogelijkheden. De meeste kansen voor Makkum verdwenen uiteindelijk naast het doel. De beste kans voor Makkum werd door keeper Jos van de Vlekkert fraai onschadelijk gemaakt.
Zou Nagele dan toch gelijk spelen. Nee dus. Met nog een kleine 10 minuten spelen gaat Nagele achterin in de fout en komt Makkum op een 2-1 voorsprong. Duidelijk is dat er bij Makkum spanning op de wedstrijd zit. Het zal toch niet zo zijn dat ze na de nederlaag van vorige week tegen TOP nu Nagele alsnog langszij zouden laten komen. In de slotfase nam Nagele alle risico en dat leverde in blessuretijd bijna de gelijkmaker op. De vandaag redelijk onzichtbare Jacco Vessies kreeg na een corner de bal precies voor zijn voeten. Hij bedacht zich op de rand van de 5 meter geen moment en schoot de bal precies in de bovenhoek. Waar een ieder dacht dat dit schot de gelijkmaker op zou leveren dacht de keeper van Makkum daar anders over en tikte de bal fraai uit de bovenhoek.

De stand onderging geen verandering meer. Ondanks de nederlaag mag en kan Nagele, zeker in vergelijking met de voorgaande weken, terugkijken op een goede wedstrijd.
====================================================================================

C1 VV Nagele wedstrijdverslag
Door Stan Jongman

Fc Kraggenburg C1 tegen VV Nagele C1

Zins tijden staat er weer eens een uitwedstrijd tegen het elftal van Kraggenburg C1 op de lijst. En deze wedstrijd schijnt spectaculair te gaan worden qua punten op de ranglijst. Op plaats 7 bevind zich Nagele en plaats 8 Kraggenburg erg belangrijk dat de thuisploeg 3 punten zou verdienen. Al erg vroeg in de wedstrijd blijken de Nagelezen veel overwicht te hebben. Alleen duurt het toch even voordat het doelpunt valt de 1-0 werd binnen geschoten door Sebastian van Breugel. De aanvaller van het team heeft dit seizoen al voor veel doelpunten gezorgd. Maar de Kraggenburgers lieten zich niet kennen en scoorde snel daarna de gelijkmaker.

Met deze stand gingen de ploegen ook de rust in de tweede helft is verschrikkelijk geweest voor de spelers van Kraggenburg want ze werden meteen op hun plek gezet door de spelers van Nagele met een vroeg doelpunt van Jens Riks de andere vleugel aanvaller met al veel doelpunten en assists op zijn naam daarna viel er weer en doelpunt, deze keer weer door Sebastian van Breugel die op jacht is naar een hattrick en het houd maar niet op nog een doelpunt, deze keer door Bernd Lamse. Deze man staat op de links mid positie en is normaal gesproken meer van de voorzetten maar op zijn tijd scoort hij ook wel eens een doelpunt en ja hoor de hattrick komt er en het derde doelpunt  wordt er ook weer in geramd door Sebastian van Breugel maar natuurlijk kan het niet op. De schrijver van deze tekst heeft natuurlijk ook gescoord ( Stan Jongman) ik sta zins kort op de rechts mid positie en ik ben erg blij verrast dat ik de komende wedstrijden hier ook wel mag blijven staan. In eerste instantie was het weer een experiment van de trainer maar hij was ook erg positief over het resultaat dat ik had laten zien. En de laatste tien minuten worden op save gespeeld door Nagele en zo word er met 1-6 gewonnen in Kraggenburg.
====================================================================================

Nagele E2 – Tollebeek E1

Het spel ging op en neer. Nagele was beter dan de vorige keer in de rust was het 2-2

Nagele ging de tweede helft  goed van start iedereen wou winnen dus we hadden veel zelfvertrouwen.Toch hadden we soms wat moeite want hun waren ook goed maar Tim de keeper was goed in vorm.

Toen scoorde Nagele veel want Tollebeek kon kampioen worden maar dat lieten we niet toe. De eindstand was 7-4 geworden voor Nagele