21 Maart 2015

Leovardia- Nagele 1  2-3

Na overwinningen op respectievelijk, Beetgum, Ens en Heeg werd vandaag de 4e overwinning op rij behaald. In Leeuwarden werd gewonnen van Leovardia. Vriend en vijand waren het er over eens, de overwinning was volkomen verdiend.

De omstandigheden om te voetballen waren niet geweldig. Er stond een harde koude wind, schuin over het veld, de vlaggen hingen strak in de vlaggenmasten. De harde wind  kwam het voetbal zeker niet ten goede. Ook voor het meegereisde publiek was het deze middag een zware opgave want het was onmogelijk om op temperatuur te blijven. Maar het resultaat vergoedde uiteindelijk veel.

Onder leiding van scheidsrechter Maas uit Espel begon Nagele de eerste helft tegen de wind in. De eerste kans van de wedstrijd was voor Nagele. Sander Koene mocht schuin op het doel af gaan maar i.p.v. zelf te schieten probeerde hij af te leggen op de meegelopen Gert Jan Hulsman, zijn pass was echter te onzuiver. In de 7e minuut de 2e kans voor Nagele. Jacco Vessies stuurt Sander Koene op de keeper af. Zijn schot gaat via de tegenstander over het doel.

Leovardia dat dus de eerste helft de wind als bondgenoot had probeerde het Nagele in verdedigend opzicht wel moeilijk te maken maar echt grote kansen wist Levoardia zich niet te creëren. Toch kwam Leovardia op een 1-0 voorsprong. In de 25e minuut werd een vrije tap met de wind mee hard ingeschoten. Jos van de Vlekkert pareerde de vrije trap knap maar kon een corner niet voorkomen. Uit deze corner mocht een van de spelers geheel vrij inkoppen: 1-0.

Even later aan de andere kans bijna de gelijkmaker. Laurens Bloo gaat goed door en geeft op het juiste moment af op Gert Jan Hulsman. Het puntertje van Gert Jan verdwijnt echter net langs de verkeerde kant van de paal.

In de 32e minuut weer een corner voor Leovardia. Nagele is gewaarschuwd want veel tegendoelpunten vallen uit dode spelmomenten. Gelukkig voor Nagele verdwijnt de bal achter het doel.

In de 38e minuut een 100% kans voor Nagele. Gert Jan Hulsman mag vanaf een meter of 10 vrij inschieten. Zijn schot verdwijnt echter regelrecht in de handen van de keeper.

In de 42e minuut dan toch de gelijkmaker ? Na een fraaie aanval over meerdere schijven wordt de bal afgegeven op Gert Jan Hulsman. Zijn schot wordt echter gekeerd door de lat, de gelijkmaker blijft dus uit. Nog voor rust kwam Nagele bijna op een misschien wel bijna onoverbrugbare 2-0 achterstand maar keeper Jos van de Vlekkert behoedt Nagele met een mooie redding voor een grotere achterstand. Een 2-0 voorsprong zou ook absoluut niet verdiend zijn geweest maar dat had zomaar gekund.

Na rust had Nagele de wedstrijd vanaf minuut 1 onder controle. Dat hield Nagele eigenlijk de hele 2e helft vol, tot de laatste paar minuten. In de 3e minuut een vervelende overtreding op Jeroen van der Vijgh. In de 4e minuut een vrije trap voor Nagele op de rand van de 16. Gert Jan Hulsman plaatst zich achter de bal en ziet zijn schot via de tegenstander achter de keeper in het doel verdwijnen: 1-1.Nagele rook bloed en ging door. Toch was de eerste grote kans na de gelijkmaker van Nagele voor Leovardia. Een puntertje werd door Jos van der Vlekkert bekwaam onschadelijk gemaakt. Dat was voorlopig het enige gevaar van de zijde van Leovardia.

In de 23e minuut ziet Thom Jukema een vrije trap net overgetikt worden door de keeper van Leovardia.  In dezelfde minuut zet Gert Jan Hulsman Sander Koene vrij voor de keeper. Sander schiet hoog over. Nog geen 2 minuten later legt Bart Prins een vrije trap terug op Rick Bloo. Rick schiet goed in maar de keeper van Leovardia weet de bal nog net tot corner te verwerken. De 1-2 kon niet uitblijven. En die 1-2 kwam er ook. Bart Prins schiet op de paal, de terugspringende bal wordt door Sander Koene in de touwen geschoten: 1-2.

In de 38e minuut wordt het zelfs 1-3 voor Nagele. Bart Prins schiet de bal uit een vrije trap fraai over de muur in het doel.Het was het moment dat trainer/coach Gerrit Bien zijn wisselspelers liet warm lopen. Voordat deze wissels ingebracht konden worden kwam Leovardia terug tot 2-3. Vanaf links mocht kon de bal ongehinderd voorgezet worden waarna een van de spelers van Leovardia van net buiten de 5 meter koppend voor 2-3 kon zorgen. Even leek het er op dat Nagele het nog moeilijk zou krijgen maar Nagele speelde de wedstrijd redelijk rustig uit. Eindstand Leovardia-Nagele 2-3.

Door dit resultaat doet Nagele goede zaken. Nagele doet nog goed mee in de 2e periode. Wil Nagele in de 2e periode nog meedoen om het periodekampioenschap, dan zal er volgende week thuis gewonnen moeten worden van het ook met een hele goede reeks bezig zijnde Tollebeek. Met name aanvallend is Tollebeek goed op dreef want vandaag werd er op eigen veld met maar liefst 10-1 gewonnen van Marrum. Het is dus zaak voor Nagele om Tollebeek ver van het doel af te houden. Maar Nagele weet ook dat Tollebeek nog wat goed heeft te maken want eerder in het seizoen won Nagele in Tollebeek met maar liefst 5-0. Net als de vorige keer is Nagele weer gewaarschuwd, en een gewaarschuwd man telt voor twee en dat is mooi meegenomen.
====================================================================================

Nagele C1- Bant C1  2-3                                                               

De wedstrijd Nagele C1 – Bant C1 begon om 11:15 uur, de scheids floot voor de aftrap. In de 11e minuut scoorde Bant C1 de openingstreffer. Een communicatie fout in de achterhoede van Nagele, waardoor er een aanvaller van Bant C1 niet gedekt stond en dus scoorde. Nagele baalde erg maar gaf niet op. Alsnog wist Bant C1 te scoren. 0-2 nog steeds in de eerste helft van de wedstrijd. Een paar minuten daarna floot de scheids voor de rust. Nagele C1 stond dus in de tweede helft al 0-2 achter.

Na een kopje thee in de kleedkamer, en de peptalk van de coach riep de scheids ons weer om te beginnen aan de tweede helft. Na een paar minuten wist Bant C1 weer te scoren, 0-3. Nagele begon na deze goal pas een beetje te voetballen, ik kreeg de bal en schoot hem hard richting de keeper, deze bal had hij niet klem waardoor onze spits Stan Jongman, de bal er in de rebound in schoot. 1-3. Nagele C1 kreeg meer vertrouwen en gaf nog een tikkie extra, er werd dan ook gescoord door Timo Kets, na een mooie actie van Jens. 2-3. Het werd steeds spannender, maar er waren nog maar een aantal minuten, het lukte ons niet om de gelijkmaker te scoren, de scheids floot af en de eindstand van Nagele C1 – Bant C1 was dan ook 2-3.

Okke de Jonge, Speler Nagele C1
====================================================================================

Nagele E1-Tollebeek E2

====================================================================================

Tollebeek E1 – Nagele E2: 8-3

Tollebeek was beter in de eerste helft. Tollebeek had in de 8e minuut gescoord.De ruststand was  1-0. 2 Minuten na de rust scoorde Branco de 1-1. 1 minuut na de goal van Nagele had Tollebeek gescoord.Branco scoorde in de 30e minuut de gelijkmaker 2-2. Tollebeek scoorde in de 32e minuut.Tollebeek scoorde nog een keer, 4-2. In de 38e minuut 5-2. Het werd nog 5-3 door Jaron in de 39e minuut. 1 minuut daarna scoorde Tollebeek 6-3. De laatste 2 doelpunten scoorde Tollebeek vlak voor tijd.Tollebeek was veel beter als Nagele.Tim keepte heel goed, anders was de uitslag nog veel meer geweest.

Groetjes van Tijn Riks
====================================================================================

Urk F4 – Nagele F1

Op deze regenachtige morgen mocht de F1 om 9.00 uur aantreden op Urk voor de wedstrijd tegen Urk F4. Omkleden gebeurde in het hoofdgebouw waarbij nog even werd stilgestaan bij het feit dat ook Ajax zich daar ergens had moeten omkleden enige tijd terug tijdens hun wedstrijd tegen Urk. Maar goed niet te lang getreuzeld en zodra er plek was in de kleedkamer omkleden maar. Eenmaal buiten gekomen was het inmiddels goed aan het doorregenen en het was niet echt een pretje met de wind zo in of langs het veld.

Ondanks regen en kou nam Nagele al snel de overhand in de wedstrijd. Met Nick de eerste helft in het doel kwam Urk niet tot scoren. Het was Yassin die in de 10e minuut de eerste bal in het net wist te krijgen bij Urk. Dit smaakte naar meer doelpunten! Nadat Neetje vlak voor het Urkse doel werd neergehaald, mocht hij zelf een vrije trap binnenschieten waardoor we in de 15e minuut op een 0-2 voorsprong kwamen.  Er werd goed overgespeeld en voor in het veld konden spelers elkaar goed vinden. Dit was te merken aan het doelsaldo. In de 18e minuut was het Mathijs Doornbos die de 0-3 wist te maken. Joris pikte ook graag een graantje mee en wist vlak voor rust nog een mooie treffer te maken. Ruststand 0-4.

In de rust heeft Nick, inmiddels wat onderkoeld, zijn plek in het doel afgestaan aan Yassin. En waar Joris vlak na de rust nog een mooi doelpunt wist te maken, was onze verdediging de aandacht een beetje verloren. Zo kwam het dat Urk tot tweemaal toe het doel van Yassin wist te vinden. Met 3 man vrij voor de keeper waren de ballen niet te houden voor onze Yassin. Dat Nagele dit niet op zich liet zitten werd door Neetje aangegeven. Hij legde de bal meteen na het tweede tegendoelpunt achter de doelman van Urk in het net. Ook Yelte heeft nog even laten zien dat Nagele echt de terechte winnaar is van deze wedstrijd: hij tekende voor doelpunt nummer 7. Urk wist op het laatste nog tegengas te geven door de 3-7 binnen te tikken. Daarna klonk het eindsignaal.

Na de wedstrijd bleek dat de stand niet helemaal goed bijgehouden was, hoeveel doelpunten wij geteld hadden. Urk wist zeker minimaal 4 keer gescoord te hebben. Hoewel onze notulist vrijwel zeker wist dat bovenstaande weergave juist is, kan het natuurlijk zijn dat er door trillende vingertjes, wind of regen in de ogen een doelpunt gemist is. De definitieve eindstand is dus 4-7 geworden.