11 april 2015

Nagele 1 laat punten liggen

Nagele had vandaag hele goede zaken kunnen doen in de strijd om de plaatsen 3 en 4 op de ranglijst. Maar goede zaken werden er uiteindelijk niet gedaan.

Er werd vandaag gespeeld in Oppenhuizen tegen Top 63, de ploeg die vorige week haar eerste thuisoverwinning van het seizoen wist te behalen. Door dit resultaat ruilde TOP de laatste plaats op de ranglijst, nummer 13,  in voor plek nummer 11. Nagele was vooraf toch wel gewaarschuwd want van de behaalde 10 punten had TOP er 9 behaald in de laatste 6 wedstrijden. De omstandigheden om te voetballen waren niet al te geweldig. Het veld lag er weliswaar goed bij maar er stond een erg harde wind van het ene naar het andere doel.

Nagele begon deze middag wel erg voortvarend want er was nauwelijks 1 minuut gespeeld of Nagele stond al op een 0-1 voorsprong. Emile Krops gaf voor en Jos Withaar schoot de bal binnen. Niets leek een leuke middag voor Nagele in de weg te staan. In de 2e minuut een plaagstootje van de zijde van TOP  maar meer dan een zwak schot leverde dat niet op. In de 3e minuut mag Emiel Krops op rechts voor de 2e keer doorgaan maar zijn schot/voorzet gaat net voorlangs. De wedstrijd kabbelt daarna rustig verder. Nagele de iets betere ploeg maar TOP kreeg aanvallend regelmatig veel ruimte omdat Nagele vaak met veel mensen voor de bal stond. Na een minuut of 16 spelen komt TOP langszij. Een van de spelers van TOP raakte geblesseerd op een meter of 20 van het doel van Nagele en  bleef op de grond liggen. Iedereen riep: “bal uit”. Nagele ging er klaarblijkelijk vanuit dat de bal ook uitgeschoten zou worden maar een van de aanvallers van TOP dacht daar anders over en ging gewoon door. Van buiten de 16 passeerde hij keeper Jos van de Vlekkert die, naar het leek, er ook vanuit ging dat de bal uit geschoten zou worden.  Al met al ging slimme actie van de spelers van Nagele want deze tegengoal was echt niet nodig geweest.

Toch leek er niet veel aan de hand want Nagele bleef de bovenliggende partij. Toch moest Nagele uit blijven kijken want de tegenaanvallen van TOP waren zeker niet zonder gevaar. In de 22e minuut kwam Nagele bijna op een 1-2 voorsprong. Een van de verdedigers van TOP raakt de bal verkeerd maar dezelfde speler ziet  zijn schot hard over zijn eigen kruising gaan.In de 27e minuut een goede  kans voor TOP maar Jos van de Vlekkert ziet een hard schot net naast gaan. De beste kans in het resterend deel van de eerste helft was voor Jos Withaar van Nagele maar hij schoot in kansrijke positie hoog over.  De rust werd met een 1-1 stand gehaald.

Ondanks de gelijk stand bij rust waren de vooruitzichten voor Nagele toch goed want Nagele had de 2e helft de wind als bondgenoot. Nagele begon na rust redelijk. Het eerste kwartier van de 2e helft speelde het spel zich grotendeels af op de helft van TOP. Naarmate de 2e helft vorderde ging het bij Nagele echter steeds slechter. Top kreeg meer en meer het initiatief en kreeg ook enkele uitstekende kansen. Het spelniveau aan Nageler-zijde daalde met de minuut. TOP rook haar kansen en had ook zo maar, en in die fase zeker verdiend te noemen, op voorsprong kunnen komen, maar gelukkig was keeper Jos van de Vlekkert in goede doen en behoedde Nagele voor een achterstand. Aanvallend was Nagele de 2e helft redelijk machteloos. Er werd te snel de diepe bal gezocht, ballen die door de wind nooit achterhaald konden worden.  In de 71e minuut van de wedstrijd meende alles wat Nagele was dat Nagele recht had op een penalty toen Jos Withaar binnen de 16 ten val werd gebracht. De goed leidende scheidsrechter Eerhart dacht daar anders over. In het resterend deel van de 2e helft waren er nog 2 momenten die het vermelden waard waren.In de 82e minuut wordt keeper Jos van de Vlekkert gepasseerd maar tot opluchting van Nagele brengt de paal redding. In de 86e minuut een heel grote kans voor Nagele. Bart Prins mag van de rand van de 16 vrij inschieten maar hij raakt de bal volkomen verkeerd.

Na precies 90 minuten spelen vindt scheidsrechter Eerhart het welletjes. Nagele laat 2 punten in Oppenhuizen liggen of misschien nog wel beter gezegd neemt een puntje mee naar Nagele. Op meer dan dat ene punt kon Nagele vandaag absoluut geen aanspraak maken. Als er al een ploeg recht had op de 3 punten dan was dat TOP en dan met name op basis van de 2e helft. Volgende week speelt Nagele thuis tegen Ouwe Syl, een ploeg die eveneens in de onderste regionen bivakkeert. Paasmaandag won Nagele in Oude Bildtzijl net met 1-2. Een overwinning thuis behoort dan ook nu zeker weer tot de mogelijkheden maar dan zal Nagele toch beter voor de dag moeten komen dan vandaag.

=============================================================================
Blokzijl C1 – Nagele C1    2-3

Door werkomstandigheden kon leider Bas er niet bij zijn, maar de van B1 gekochte Bas wel. Zo reisde we dus met 14 man af naar Blokzijl. De wedstrijd begon een stuk later, doordat voor ons een bekerwedstrijd was die uitliep tot strafschoppen.

De openingsfase was best slordig aan beide kanten, maar regelmatig kwam Nagele er goed uit en creëerde kans op kans die er steeds maar niet in wilde. Tot dat Okke een combinatie op rechts opzette, de bal terug kreeg in de zestienmeter, en in de kluts kwam de bal duidelijk op de arm van een Blokzijlspeler… strafschop. Sebastian nam hem en scoorde 0-1. Na de openingsgoal bleef het spelbeeld hetzelfde en na een goede doorzettingsactie van Bernd op links kwam de bal bij Jens.. een droge knal in de korte hoek werd het 0-2. De kansen bleven komen, maar door niet goed opletten achterin en te veel naar voren gericht, scoorde Blokzijl 2 maal, en werd 2-2 de ruststand.

In de rust werd bekend dat Bernd niet verder kon door een blessure die hij al een tijdje heeft, en Stijn nog een week moet wachten voor zijn terugkeer. Meteen na rust werd duidelijk dat Nagele hier echt wel zou gaan winnen, kans op kans kwamen er, maar nu een stuk gevaarlijker. Zo had Stan kunnen scoren na een goede rush van Sebastian, en redde de keeper een slim balletje van Bas uit de kruising. Maar de 3-2 kwam er toch, een lange uittrap van Olaf werd doorgekopt door Stan op Sebastian die een goede pass op Jens gaf die knap de keeper omspeelde en de beslissende 3-2 maakte. Na een klein offensief van Blokzijl, kwam Nagele er soms nog goed uit. De wat matig fluitende scheids vloot af en Nagele klom hierdoor naar plek 7 toe. Hierdoor passeren we Urk C3, waar we komende zaterdag uit tegen moeten.

Sebastian van Breugel