8 November 2014

TOLLEBEEK-NAGELE 0-5

Het programmaboekje van Tollebeek had als kop: “Kan Nagele opmars Tollebeek stuiten ?”. Na 90 minuten was het antwoord duidelijk: JA.

Vooraf ging Nagele zeker niet met een gerust hart naar Tollebeek toe want Tollebeek had vooraf de beste papieren. Nagele speelde de laatste weken wisselvallig terwijl Tollebeek met een ijzersterke reeks bezig was (5-0, 5-0 en 5-1 winst). Ook vandaag werd er 5 keer gescoord maar dit keer was het Nagele dat 5 keer wist te scoren, Tollebeek wist hier niets tegenover te stellen. Eindstand 0-5.
Het grote verschil zat vandaag in de speelwijze. Waarin  Tollebeek vandaag via een rustige opbouw gevaarlijk probeerde te worden speelde Nagele veel directer en maakte daardoor erg goed gebruik van het vandaag zwakste deel van Tollebeek, de verdegiging.

Nagele begon met de sterk spelende A-junior Remon Kappers in de basis als vervanger van de in de warming misselijk geworden Jeroen van der Vijgh.   De start van Nagele was geweldig. Vanaf de aftrap koos Tollebeek de aanval. Nagele onderschepte de bal en Kees Geschiere speelde de bal meteen diep op spits Jacco Vessies. Hij passeerde de keeper met een fraaie boogbal: 0-1,  na nog geen 60 seconden voetbal, een opsteker van jewelste.

Tollebeek schrok hiervan want het had moeite om daarna in haar spel te komen. Met name in het eerste deel van de 1e helft had Tollebeek moeite om aanvallend gevaarlijk te worden. Na een minuut of 20 spelen begon Tollebeek meer aan te dringen maar keeper Jos van de Vlekkert van Nagele kreeg voorshands nog weinig moeilijke ballen te verwerken. Juist toen Tollebeek sterker werd sloeg Nagele toe. Jos Withaar speelde de bal diep op Emiel Krops die op het randje van buitenspel door mocht gaan. Alleen op de keeper afgaande deed hij precies wat hij moest doen. Hij gaf de bal op het juiste moment breed op de vandaag zeer effectief spelende Jacco Vessies die eenvoudig de 0-2 kon laten aantekenen.

Het laatste kwartier van de eerste helft was volledig voor Tollebeek. Bepalende spelers in deze fase waren keeper Jos van de Vlekkert van  Nagele en spits Rik Loman van Tollebeek. Rik Loman, vandaag veruit de gevaarlijkste speler van Tollebeek, kreeg in het laatste deel van de eerste helft een 3-tal uitgelezen kansen om te scoren maar evenzovele keren  kwam hij niet voorbij de sterk keepende Jos van de Vlekkert. Achteraf zijn deze 15 minuten doorslaggevend geweest. In plaats van  een 2-2 ruststand bleef het nu 0-2. Een mooie stand voor Nagele om te gaan rusten.

Na rust begon  Tollebeek sterk. Het drong Nagele achteruit. Nagele speelde in deze fase onrustig. In de 51e minuut  vond Rik Loman weer zijn plaaggeest van vandaag, Jos van de Vlekkert, op zijn weg. Naarmate de 2e helft vorderde ebde het vertrouwen bij Tollebeek weg. Nagele won steeds meer duels, met name op het middenveld. Toen Kees Geschiere na een vrije trap van dichtbij de 0-3 kon laten aantekenen was het met Tollebeek gedaan.  Aanvallend wist het nauwelijks nog gevaarlijk te worden. Keeper Jos van de Vlekkert moest nog een keer handelend optreden na een schot vanaf de linkerkant maar hij was vandaag onpasseerbaar.

Het laatste deel van de wedstrijd was voor Nagele. Tollebeek moest in de slotfase met 10 man verder nadat Nagele al op 0-4 voorsprong gekomen was. Vanaf de linkerkant speelde een vandaag sterk voetballende Rick Bloo de bal ineens voor het doel. Het was Jacco Vessies die met zijn hoofd de 0-4 kon laten aantekenen. Nog was de gifbeker niet leeg voor Tollebeek. Jacco Vessies mocht na een dieptepass van Bart Prins alleen op de keeper afgaan. Alles wat Jacco vandaag raakte veranderde in goud want ook nu werd de keeper van Tollebeek fraai gepasseerd: 0-5.
Jacco kreeg meteen een publiekswissel. Hij werd vervangen door Huub Withaar nadat even daarvoor Sander Koene al zijn opwachting had gemaakt als vervanger voor Emiel Krops en Jeroen van der Vijgh als vervanger voor Remon Kappers.

Eindstand Tollebeek-Nagele 0-5. Een knappe teamprestatie van 14 spelers. Iedereen haalde vandaag zijn niveau en verzaakte geen moment. Deze onverwachte 0-5 overwinning  geeft vertrouwen voor de komende competitiewedstrijden.
===========================================================================

NAGELE A1 HERPAKT ZICH STERK

Dit weekend voor Nagele A1 de wedstrijd tegen Urk A2 na 1 verdiende en 1 onnodige nederlaag tijd om onszelf weer op het juiste spoor te zetten.En met een team dat eigenlijk uit 12 man bestaat is een blessurelijst van 3 best groot te noemen. Vandaar dat vandaag 4 B’s aansloten namelijk Gerco, Rutger, Leon en Ricky. Zoals je zou kunnen verwachten begon Urk met strijd en hanteerde de lange bal.  Daar hadden wij best moeite mee en lieten ons daarin wel meeslepen. Ondanks we het team waren met minder balbezit stond met rust de 2-2 wel op het bord.

2e helft een veel fysiek sterker Nagele veel strijd en werklust liet Jasper ontsnappen en tegenover twee verdedigers was het alsnog mogelijk voor hem het doel te vinden wat zeer knap was. Vandaag zijn beste wedstrijd spelend was Matthijs Koene jaagde spelers op ging de strijd aan en vroeg om de bal waardoor hij ook meer het verschil kon maken het was ook zijn afstond schot die er in de rebound werd ingewerkt waardoor we uitliepen naar 2-4.  Zoals we van Nagele gewend zijn lieten we ons niet meesleuren in agressief voetbal maar lieten we ook niet over ons heen lopen en was dat de grootste prestatie de tweede helft. Ook al liepen we hierbij twee blessures op

Na een enerverende harde tweede helft wist Sander nog een lob over de keeper in de goal te gooien en was dat het teken voor de scheidsrechter die het excuus had geen rode kaarten te hebben en dus deze ook niet te kunnen geven om af te fluiten. Knappe prestatie en hopelijk is deze wedstrijd weer ons teken om weer voluit te voetballen.

Nagele A1 staat nu stevig derde waarbij de top drie op elkaar staat met de nr. 1 met 1 punt meer.
===========================================================================

NAGELE C1 – CREIL/BANT C2 2-4

Vandaag moesten Nagele en Creil tegen elkaar spelen in Nagele. Al heel snel stond Creil met 0-1 voor en toen volgde de andere 3 ook voor dat Nagele een beetje op gang kon komen. Gelukkig heeft Nagele het op de 0-4 kunnen houden tot aan de rust. Door de oppepper van hun coach ging Nagele er meteen vollebak een de slag om die achterstand weg te werken.

Rond de helft van de tweede helft scoorde Bernd Lamse van uit een hoekschop hij schopte de bal over de keeper heen die al op de grond lag. Hierna werd er steeds wat harder gespeeld en aan elkaar getrokken eerst moest Stijn Andela er uit hij voelde iets knappen achter op zijn dijbeen en moest het veld verlaten. Na zo’n 5 minuten weer gespeeld te hebben scoorde Okke de Jonge het tweede doelpunt van Nagele. Toen ging Bernd weer langs de verdediging van Creil maar werd met een tackLE van achter op zijn enkel geraakt en kon toen niet meer verder spelen. In de laatste minuten werd Sebastiaan er nog uit gehaald door de coach om dat hij te grof speelde toen moest Nagele het doen met tien man.

Na het nog twee minuten vol te houden klonk het fluitsignaal van de scheids en de wedstrijd was afgelopen. Ik vond het een mooie 2e helft ondanks dat Bernd, Stijn en Sebastiaan het veld moesten verlaten.

Merlijn Postma
===========================================================================

BANT E1- NAGELE E2  3 – 6 (rust 1-3)

Nagele wint van Bant in spannende wedstrijd

Het lijkt wel of dat iedere zaterdag dat er gevoetbald moet worden, het een paar graden warmer is dan de andere dagen in de week. De winter blijft maar uit en we hebben dan ook niet het gevoel dat het bijna winterstop is.
Vandaag speelden we net als vorige week uit en gingen we naar Bant om daar te spelen tegen Bant E1. Het gros van de spelers van Bant kwamen we jaren geleden ook al tegen toen we, nog voorafgaand aan de F-jes, oefenwedstrijden speelden. Vandaag dus als E tegenover elkaar.

We speelden vandaag nog steeds zonder Arjan die geblesseerd is. Nagele staat op de 4e plek in de competitie en Bant op de 6e maar het verschil is slechts 2 punten. We hebben vorige week wel geleerd dat je op basis van de stand je tegenstander nooit moet onderschatten. We speelden toen gelijk tegen de nummer laatst. Met Tim op doel werd er afgetrapt. Nagele kon direct kansen creëren maar verzaakte hieruit te scoren. Bant daarentegen wist de verdediging van Nagele direct te verrassen waardoor Nagele in de 3e minuut al op achterstand kwam. Dat hadden we uiteraard niet direct verwacht, de scherpte miste nog even bij de verdediging.

Nagele liet het er niet bij zitten en liet zien duidelijk de betere partij te zijn in de 1e helft. In de 6e minuut scoorde Jaron voor Nagele, gevolgd door Branco in de 11e. In de 13e wist Jaron nog eens te scoren vanuit een voorzet van Branco en zo kwam de stand bij rust uit op 1 – 3. Nagele was duidelijk de betere ploeg, had veel kansen en als ze allemaal gezeten hadden dan had Nagele heel ruim op voorsprong gestaan, de keeper van Bant heeft zich van zijn beste kant laten zien.

In de 2e helft lag het allemaal wat anders. Bant was duidelijk anders gaan spelen en creëerde veel meer kansen dan in de eerste helft. Desalniettemin wist Max in de 26e minuut mooi te scoren. Bant antwoordde vrijwel direct door in de 29e te scoren. Het spel werd heel anders en de paal en lat van het doel van Nagele hadden het zwaar te verduren. Tim moest vol aan de bak maar deed wat hij moest doen en voorkwam erger. Zo wist Nagele de wedstrijd in haar voordeel af te sluiten: Bant scoorde nog 1 maal in de 2e helft en Nagele wist er nog 2 te maken (Branco en Tijn). Al met al een mooie wedstrijd om te zien met een hele spannende 2e helft. Volgende week spelen we de volgende bekerronde tegen DESZ E2. Ook weer uit.

Groeten van Etwee!!
===========================================================================