6 September 2014

ONNODIG VERLIES NAGELE 1

Nagele-Marrum 0-5. Een uitslag waarbij je denkt, we zijn er niet aan te pas gekomen. Maar dat was absoluut niet het beeld van de wedstrijd. De eerste 10 minuten waren voor Marrum.
na 10 minuten spelen kroop Nagele uit haar schulp. Nagele werd ook gevaarlijker  en kreeg mogelijkheden om de score te openen maar vooralsnog leverde dat geen goals op.  Gezien het verloop van de wedstrijd hoefde Nagele zich niet al teveel zorgen te maken want het werd allengs sterker. Toch was het Marrum dat na een kwartier spelen op voorsprong kwam . Een bal viel tussen de verdediging en de keeper. Jos van de Vlekkert kwam nog wel zijn doel uit maar was te laat bij de bal waardoor Marrum vrij eenvoudig de 0-1 kon laten aantekenen.  Nagele ging echter niet bij de pakken neerzitten en probeerde terug in de wedstrijd te komen. Na een afgeslagen aanval van Nagele kwam bij de bal terug bij laatste man Thom Jukema. In plaats van de bal meteen weg te spelen probeerde hij zijn directe tegenstander uit te spelen. Dit pakte echter volledig verkeerd uit waarna Marrum ook eenvoudig haar 2e goal kon laten aantekenen.

Tot overmaat van ramp kwam Nagele enkele minuten later met 10 man te staan toen Gert Jan Hulsman in de ogen van de scheidsrechter veel te gevaarlijk door ging op de keeper van Marrum met een rode kaart als gevolg. Gert Jan blesseerde zich bij deze actie echter dusdanig dat hij per brancard van het veld af moest.

Wie verwachtte dat Marrum  daarna de wedstrijd volledig zou dicteren kwam bedrogen uit. Marrum trok zich terug en liet Nagele het spel maken. Nagele scoorde voor rust nog wel 2 keer maar beide keren werd er voor buitenspel afgefloten. Ruststand 2-0.

Na rust een zelfde spelbeeld. Nagele mocht van Marrum  het meeste balbezit hebben . Maar behoudens een mooie kans van voor Huub withaar na een fraaie aanval en een enkele kopkans kreeg Nagele niet echt veel uitgelezen kansen. Toch kreeg Nagele halverwege de 2e helft een geweldige mogelijkheid om de aansluittreffer te scoren. Nagele kreeg (ten onrechte) een strafschop toegekend. Vaste penaltynemer Rick Bloo schoot van 11 meter echter veel te zacht in. Nagele gaf het echter nog niet op. De in competitieverband debuterende Sander Koene, 16 jaar,  kopte nog een keer op de lat.  Even later kwam Marrum ook met 10 man te staan. Een van de middenvelders van Marrum had al een gele kaart en na een dood spelmoment schoot hij de bal bewust ver weg: 2e geel, dus rood.

Maar naarmate de wedstrijd vorderde nam het zelfvertrouwen bij Nagele af. Marrum kreeg in de laatste 10 minuten wel erg veel ruimte. Keeper Jos van de Vlekkert, die in de 2e helft tot 10 minuten voor tijd  nauwelijks wat te doen had, moest  in de laatste 10 minuten nog liefst 3 keer capituleren. De 4e goal van Marrum was de meest fraaie, een schot van net buiten de 16. Na 90 minuten spelen had Nagele de gifbeker leeggedronken. Eindstand Nagele-Marrum 0-5. Een zondermeer verdiende, maar wel geflatteerde overwinning voor Marrum.

=============================================================================================

TOLLEBEEK C1-NAGELE C1

De eerste 20 à 30 minuten ging het goed maar voor Nagele er waren weinig kansen tot de keeper van Tollebeek een bal terug gespeeld kreeg en verder naar voren wou trappen dat ging niet zo als gedacht hij schoot hem in de voeten van Jens en die maakte de 1-0. Een paar minuten later hetzelfde de keeper schoot hem weer in de benen van Jens en Jens maakte de 2-0. Toen was er een vrije trap net buiten de zestien Jens legt hem perfect klaar op Bernd die met zijn hoofd de 3-0 maakte. Later was er wat duwen en trekken in het keepers gebied van de tegenstander werd der een penalty gegeven in het voordeel van Nagele Sebastian benutte deze strafschop uitstekend 4-0.

Ellen had een super lange gast tegenover haar en daar kon hij maar ook zij niet zo goed mee omgaan dus Ellen ging spits samen met Jens en Sebastian kwam op de rechts-half positie en rende vanuit daar naar het doel en schoot hem hard en zuiver langs de keeper 5-0 ruststand. Alle spelers klaar en we gingen het veld op het bleef best lang 5-0 tot daar Dennis K met een mooie actie een bal met stuiter achter de keeper schoot in het doel 6-0. Het ging verder gelijk op kansen werden gecreëerd maar geen goals Tollebeek kreeg zelf nog een penalty die ze niet benutte op de lat. En daar was Stijn hij had al wat ballen er bijna ingeschoten maar nu was het dan raak moeilijke bal voor de keeper maar hij pakte hem niet 7-0. In de laatste 2 minuten kreeg Nagele nog een vrije trap bij de zestien Dennis E trapte de bal hard maar de keeper had hem alleen liet hem weer los en Bernd kon hem zo intikken.

Eindstand Tollebeek c1-Nagele c1: 0-8

Geschreven door Bernd Lamse, trotse speler van Nagele C1
=============================================================================================
GENEMUIDEN F3-NAGELE F1

Vandaag mochten wij naar Genemuiden. Dit viel niet mee. Hoe dichter bij de eindbestemming hoe dikker de mist. Deze club had ons een keurige mail gestuurd met een welkom en en de nr’s van de kleedkamer en het veld. Maar halverwege het omkleden, zaten we niet goed. We moesten toch echt op het bord buiten kijken. Nou alles onder de arm en hup naar een lege plek. Alle deuren van de kleedkamers waren voorzien van een A4; koud douchen, of thuis. De keuze was snel gemaakt, lekker thuis. Toch maar even buiten kijken welk veld we moesten hebben. Maar goed ook, want in de mail stond toch echt anders. Het zou kunstgras zijn, maar, daar werd al bijna gespeeld en verder stonden er geen doelen. Onze tegenspeler liep toch naar ander veld, dus hup….maar weer anders. Nee, toch ook niet goed, weer terug. Het stond niet klaar. Maar eenmaal op zijn plek, was de mist zo goed als weg en konden we beginnen aan een leuk potje voetbal. Matthijs Eilander ging een ander team versterken en Yelte zat in Duitsland. Maar Anthoon kwam ons weer helpen. Nagele begon goed. Maar we kwamen er nog niet door. Toch leek Genemuiden terug te komen vlak voor rust.

0-0 de rust in.

Nick was onze keeper en deed het ontzettend goed. Het eerste doelpunt viel vlak na rust. yassin schoot hem lekker in. (0-1) Maar het duurde niet lang of Genemuiden kwam terug met ook een mooi punt. (1-1) Toen stond Mathijs D. In de voorhoede en scoorde maar liefst 2x (1-3) Joris wist ook nog een doelpunt te maken. (1-4) Fijn voor de tegenstander, want er was weer een doelpunt (2-4). Huub Jongman heeft ons vorig jaar een keer geholpen bij een wedstrijd, maar speelt vanaf nu gezellig mee. Hij wilde graag in de verdediging, want daar was hij echt goed in, aldus Huub.  Dat heeft hij goed laten zien. Samen met Sem die we toch ook zo zien groeien, waren ze sterk achterin. Neetje is van alle markten thuis. Hij scoorde het laatste punt. (2-5) Tevreden weer richting Nagele gegaan.
=============================================================================================