6 December 2014

NAGELE- MAKKUM  0-2

Tegen koploper Makkum, werd onder uitstekende weersomstandigheden op een relatief zwaar te bespelen veld, om 14.30 uur afgetrapt. Nagele begon uitstekend aan de wedstrijd want in het eerste kwartier was Nagele de licht bovenliggende partij. Makkum had haar verdediging echter uitstekend  op orde waardoor Nagele zich nauwelijks kansen wist te creëren.Toch had Nagele al na 6 minuten op een 1-0 voorsprong kunnen komen toen laatste man Jeroen van der Vijgh mee ten aanval trok na een vrij trap voor Nagele. De bal kwam precies op zijn hoofd maar de kopbal miste kracht en richting.

Na het eerste kwartier kwam Makkum beter in haar spel en kreeg een licht overwicht. Makkum is een ploeg met scorend vermogen en kent nauwelijks zwakke plekken. In de 16e minuut had Makkum zomaar op een 0-1 voorsprong kunnen komen. Na een hoge bal kwamen drie spelers van Makkum zomaar vrij voor keeper Jos van de Vlekkert. Een van de spitsen van Makkum kopte uitstekend in maar gelukkig voor Nagele kwam de bal op de lat. In de 29e minuut een goede vrije trap van Rick Bloo en nog geen minuut later aan de andere kant een zeker zo’n goede vrije trap maar doelpunten bleven vooralsnog uit.De 34e minuut werd fataal voor Nagele. Makkum kon over links vrij eenvoudig doorkomen. De bal werd voorgebracht en verdween  via een kluts achter doelman Jos van de Vlekkert van Nagele: 0-1.Nagele was daarna niet meer bij machte om nog voor de rust wat terug te doen. Omdat ook Makkum niet echt aandrong gebeurde er voor rust weinig meer. Ruststand Nagele-Makkum 0-1.

Na rust kwam Nagele uitstekend uit de kleedkamer. In de 51e minuut leek Nagele langszij te komen.Jacco Vessies zette Emiel Krops na een dieptepass vrij voor de keeper maar het schot van Emiel belandde op de paal.Tussen de 54e en 56e minuut ontstonden er een aantal hectische situaties voor het doel van Makkum maar de verdediging van Makkum  hield stand. Een gedreven Nagele bleef er daarna in geloven maar verdedigend gaf Makkum geen krimp. Halverwege de 2e helft een domper voor Nagele toen de laatste weken makkelijk scorende Jacco Vessies met een lichte blessure het veld moest verlaten.

Na 31 minuten spelen in de 2e helft leek de wedstrijd gespeeld. Keeper Jos van de Vlekkert, die in de eerste 30 minuten van de 2e helft nauwelijks moeilijke ballen te verwerken kreeg, was kansloos toen een van de spelers van Makkum door het midden alleen op hem mocht afgaan: 0-2. Dat Makkum niet heel zeker van haar zaak was mocht duidelijk zijn want de 2e goal werd gevierd alsof de overwinning definitief binnen was.

Nagele probeerde het daarna nog wel. Met nog een minuut of 8 te spelen meende Nagele recht te hebben op een penalty toen Huub Withaar binnen de 16 onderuit ging/werd gehaald, maar de uittekende leidende scheidsrechter dacht daar anders over en liet doorspelen.In de laatste minuten van de wedstrijd had de score nog verder kunnen uitlopen. Nagele nam verdedigend risico’s waardoor Makkum nog een paar uitstekende kansen kreeg om de 0-2 voorsprong verder uit te breiden. Het zou ook teveel van het goede zijn geweest want hoewel Makkum zeker niet slecht speelde kon ze als koploper toch niet echt imponeren. De makke van Nagele is het creëren van kansen, iets wat Makkum juist veel makkelijker afgaat. Na 90 minuten spelen  gingen de 3 punten  uiteindelijk naar Makkum. Ondanks deze nederlaag kan het jonge Nagele, met aan het eind van de wedstrijd een elftal van gemiddelde leeftijd van iets meer dan 20 jaar,  terugkijken op  een goede wedstrijd. Het vertoonde spel biedt zeker perspectief voor de rest van het seizoen.
================================================================================

V.V. NAGELE C1 – SC EMMELOORD C1

We hebben vandaag tegen Emmeloord een goeie wedstrijd laten zien ondanks dat onze trainer Bas er niet was en Niek die ziek was. Maar gelukkig heeft Bas Sellies ons versterkt. In de eerste helft ging het gelijk op daardoor stond het nog 0-0 in de rust.

Na de rust begonnen we meteen fel hierdoor kwamen we snel op 1-0 voor. Door een mooi doelpunt van Jens. Hierna hebben we nog heel veel kansen gehad, maar geen één ging er in. Na een uittrap van Emmeloord kwamen ze er snel uit en schoten de bal strak in de hoek dus stond het weer gelijk, 1-1. Na de aftrap gingen we er allemaal weer fel op hierdoor kregen we nog veel kansen. Maar na een vrijtrap vanaf de corner vlag schoot Emmeloord er nog 1 in: 1-2. We hebben uiteindelijk nog hard teruggevochten, maar dat maakte de uitslag niet anders.
Eindstand: Nagele C1  Emmeloord C1 1-2.

Olaf
================================================================================

NAGELE E2- VENO E2 9-0  (Rust 4 – 0)

Nagele E2 met goede resultaten uit najaarscompetitie

Vandaag stond alweer de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie op het programma. We speelden tegen Veno E2 en waren voor het eerst sinds lange tijd weer helemaal compleet. Alle 10 spelers waren aanwezig.

Met Tim op doel werd er afgetrapt. De meeste jongens hadden de Sinterklaas nog een beetje in de benen dus het begon een beetje tam. Toch wist Nagele in de 5e minuut te scoren. Het eerste doelpunt van Branco was de start van een reeks doelpunten.

Naarmate de wedstrijd vorderde ging Nagele beter spelen en kwamen we beter uit de verf. Moest ook wel want Veno is de hekkesluiter in onze competitie. Zo was het dus dat we met rust met 4 – 0 voorstonden en de wedstrijd afsloten met een 9 – 0 overwinning.

We hebben met E2 een prima seizoen achter de rug. We speelden in totaal 9 competitiewedstrijden.Van deze 9 wonnen we er 5, speelden we 2x gelijk en verloren we 2x. Een mooi puntentotaal van 17 uit 9 wedstrijden. We hebben 47 doelpunten gescoord en er 32 langs de oren gekregen. Dat is gemiddeld 5 doelpunten per wedstrijd gescoord en 3,5 doelpunt tegen.

In de competitie eindigen we hiermee op een knappe 4e plek. We hoeven alleen Tonego (gelijk tegen gespeeld), VWC (van verloren) en Tollebeek (van verloren) voor ons te laten in de 2e klasse. Kortom een resultaat om trots op te zijn.

Tim, Arjan, Branco, Jaron, Corne, Anthoon, Max, Tijn, Ently en Tijs hartelijk bedankt voor jullie inzet dit seizoen. We gaan in januari weer verder met de zaalcompetitie in Creil.

Groeten van Etwee!!