4 Oktober 2014

NAGELE 3 PROBLEEMLOOS LANGS TONEGO

Het heeft even geduurd maar eindelijk was daar de eerste overwinning voor het 3e. Met speels gemak werd Tonego 3 opzij gezet: 6-0. Nagele begon prima en na een paar minuten lag de 1-0 al in het netje. Spits Emiel gaf de bal mee aan Sjeppe en die vond met een geplaatste bal de kruising. De 2-0 was ook een mooie goal, na het betere 1 keer raken voetbal gaf Paulus de bal scherp voor achter de verdediging van Tonego. De goed inlopende Seki rondde beheerst af. Emiel pikte toch ook nog zijn goaltje mee voor rust. Na al wat mogelijkheden onbenut te hebben gelaten reageerde hij nu alert op de doellijn na een gesmoorde poging van Thomas J.

Na rust was er even verslapping wat zorgde voor een hard schot op de lat boven Jos maar al gauw pakte Nagele de draad weer op. Het keeperstenue van Jos hoefde dan ook niet gewassen te worden want geen enkele keer diende hij zich in te spannen. Er waren nog drie goals te bewonderen. Emiel kon op aangeven van Todd alleen op de keeper af (4-0) en Rick wist twee identieke goals te scoren. Twee vrije trappen van grote afstand wist hij zeer fraai onder de lat te schieten. Eindstand 6-0.
=========================================================================

NAGELE A1 PAKT DERDE WINST OP RIJ NA STERKE COMEBACK 

Voor Nagele A1 de derde competitiewedstrijd vandaag tegen Ens A1.  Op papier de nr 1 maar had al twee wedstrijden meer dan ons gespeeld en punten gemorst. Wedstrijd begon al met al aardig leuke duels lekker gelijkwaardig voetbal. We waren begonnen met 3-5-2 met twee verdedigende middenvelders namelijk Sander Claassen en B-speler Gerco Koffeman. Nu zijn dit beide spelers die normaal gesproken in hun eentje al het gebied kunnen domineren maar was het nu gewoon 1 ondoordringbare muur.

Zwakte bij dit A team is dat we niet beschikken over box to box middenvelders op de flanken. Dat maakt ons kwetsbaar en vooral in dit geval tegen Ens omdat deze met flanken speelde en met een spits van zo’n twee meter lang die qua speelstijl precies op ex-profvoetballer Jan Bruin leek of voor de mensen onder ons met minder voetbalkennis die dus geen Cambuur supporter zijn, een Vennegoor of Hesselink type. De eerste beste corner kreeg deze ook alle ruimte om de bal in te koppen en was Gerben kansloos. Even later werd het nog erger toen diezelfde spits de bal opving en uit de draai inschoot.  Jammer genoeg is Sjoerd geblesseerd anders was hij de ideale man om met zijn lengte deze spits te bedwingen. Gelukkig hebben wij altijd nog Huub Withaar die in alles uitstraalt dat hij een echte 1e speler is. Kiest juiste posities, durft te passeren en weet zichzelf altijd in scoringspositie te zetten. En hij wist dan ook weer eens de score te openen wat gelijk ook de ruststand maakte: 1-2.

In de rust werd de hele boel omgegooid B- speler Rutger Andela en Remon op de backposities, Anton en Julian als centraal duo,  Gerco linkshalf, Bas rechtshalf, aanvoerder Sander Koene centraal middenveld, linksvoor Matthijs Koene, spits Huub Withaar en rechtsvoor B-speler Leon Rienks, oftewel 4-3-3. Dit pakte veel beter uit, Bas Andela kwam nu stukken beter uit de verf. En Matthijs Koene die zichzelf onzichtbaar had gemaakt in de eerste helft straalde nu meer werklust uit wat ook resulteerde in goed voetbal, en dat hij de 2-2 kon scoren.

Tweede helft kon Ens de flanken niet meer benutten en hun spits niet meer vinden mede door vlieg en klimwerk van beide centraal verdedigers.  Julian zette nu duidelijk alle spelers op hun mannetje/posities tijdens dode spelmomenten wat ook goed zichtbaar was. Meest in de oog springende speler deze tweede helft was zonder meer B-speler Leon Rienks.  Nou ben ik persoonlijk altijd al erg gecharmeerd van zijn spel maar deze jongen straalt een en al werklust en motivatie uit wat ook uitwerking heeft op het team maar weet daarnaast toch overzicht te houden een ongebruikelijke combinatie. Leon was duidelijk de baas over zijn directe tegenstander die hij dan ook aan alle kanten volledig voorbij dolde en vele goede voorzetten van hem gezien die jammer genoeg geen doel troffen. Ik neem aan dat hij op een gegeven moment dacht dan doe ik het zelf wel.  Want het was Leon die met een geweldige bekeken stiftschot zijn bal over de keeper in de kruising zag verdwijnen en daarmee zette de matchwinner de eindstand op 3-2.  Want ook al ging de wedstrijd gelijk op en had het alle kanten op kunnen gaan was Nagele qua spel tweede helft absoluut sterker maar bleef Ens gevaarlijk gelukkig bleef onze betrouwbare sluitpost Gerben Hospers ongeslagen door sterk keeperswerk.

Vanzelfsprekend staan we nu gedeeld eerste na tot nu toe, nog alles winst en is het hopen dat de stijgende vorm blijft voortduren als we volgende week uit spelen tegen Giethoorn A1
=========================================================================

NAGELE C1-VENO C1 2-4 

In het begin van de eerste helft ging het niet goed voor Nagele. Want Nagele kwam al vrij snel op 0-1 achterstand. Ze gingen de rust in met een 0-2 achterstand. Na de rust probeerde Nagele zich terug te knokken en het werd 1-3 door een goal van Sebastiaan van Breugel. En toen ook nog 2-3 door een goal van Jens Riks. Maar Veno trok aan het langste eind en het eindigde in 2-4.

Dennis Koene
=========================================================================

ESPEL E1- NAGELE E1 5-17

Wij hebben vandaag heel goed gespeeld en met 17-5 gewonnen van Espel (het was eigenlijk 17-6 maar Espel dacht zelf 17-5 dus dat is de eindstand geworden). Omdat Isa en Lars ziek waren en Tiemen last heeft van zijn voet heeft Max met ons meegedaan. Deze keer stond Sem weer in het doel en was Cas weer onze voorstopper. De doelpunten in deze wedstrijd zijn gescoord door Joppe, Bonne, Max en Jord. We hadden nog wel meer kunnen scoren maar de paal stond een paar keer in de weg. We moesten wel lachen om de scheidsrechter. Hij liep namelijk op crocs.crocs Onze coaches Ron en Sander waren tevreden maar er zaten nog wel wat foutjes in ons spel. Daarom gaan we komende woensdag weer fanatiek trainen.

Groetjes E1

 

=========================================================================

EBC/DELFSTRAHUIZEN F4- NAGELE F2

Nagele F2 maakt kennis met het Friesche voetbalspelletje en laat zich verassen in de omschakeling.

De eerste helft
Het was Nagele die voetbalde de eerste helft. Het balletje ging makkelijk van voet tot voet. Voorzichtig werd er gezocht naar de opening voorin. Dat EBC/Delfstrahuizen andere plannen had bleek al snel. Er werd zoals waar Chelsea bekend om staat “een bus geparkeerd van grote sterke jongens” voor de goal.

bus

Die vervolgens op hun beurt de bal steeds maar weer naar voren schopte. Daar stond dan weer die dekselse spits die zeker een kop groter was dan onze spelers. Het duurde dan ook niet lang voordat deze spits zijn eerste goal maakte op de wijze die ik net vertelde. 1-0! Jammer genoeg wisten de spelers van Nagele zich daar geen raad mee. Want nog geen 5 minuten later was het op identieke wijze 2-0! Gelukkig voor de “blauwhemden” was het kort daarna rust.

De tweede helft
Na wat omzettingen deed Joris zijn keepershandschoenen uit en gaf deze aan zijn neefje Jasper. Ook was het opa Jaap die Koen er op wees dat hij meer naar voren moest gaan voetballen. Nagele ging verder waar het gebleven was met het zoeken naar de ruimte voorin. Een combinatie tussen vele schijven met als eindbestemming Job betekende de 2-1!  Na deze goal was Nagele even de draad kwijt en door weer die zelfde spits stond het ineens 3-1!  Nagele kwam door een late goal nog wel op 3-2 door Jurre maar had nog te weinig tijd om de punten mee te nemen naar Nagele.

Kortom:
Nagele heeft goed gevoetbald, alleen kon het niet opboksen tegen het grote geweld van de spits van EBC/Delfstrahuizen. Wij als coaches snappen dat onze functie door een gelijkspel en een verlies nu op de tocht staat, maar gaan er van uit dat wij aanstaande zaterdag gewoon weer drie punten erbij hebben.

Groeten Ad en Emiel