29 November 2014

AVC 1-NAGELE 1  3-1

Nagele 1 speelde vandaag een verre uitwedstrijd in Sexbierum tegen AVC. Sexbierum, waar komt deze naam vandaan.  Een plaatsnaam die meestal in verband wordt gebracht met de woorden “sex”, “bier” en “rum”. Dat dit in het geheel niet klopt zal u wel duidelijk zijn, maar misschien dat u het met onderstaande gegevens nog duidelijker wordt. Er wordt aangenomen dat Sexbierum zijn naam ontleent aan de heilige Sixtus II, een paus van Griekse afkomst. Sixtus Il was paus van 257 – 258 na Christus en heeft veel invloed gehad in Europa. In de geschiedenis komt de naam Sexbierum in verschillende afwijkende vormen voor. Als voorbeeld: Sixtebeeren (1322), Sixtiberum (1324), Sexberum (1371) en Zesberim (1398). De woorden “berum” of “berim” zijn mogelijk afgeleid van het oudfriese zelfstandige naamwoord “bere”, dat als betekenis huis of schuur had. De naam Sexbierum kan dus herleid worden tot “huizen van Sixtus”.

Maar de voetballers van Nagele maakten zich vandaag minder druk om deze naam dan om hun tegenstander, AVC. Voor aanvang van de wedstrijd stonden beide ploegen nagenoeg gelijk op de ranglijst, AVC had net een iets beter doelsaldo dan Nagele, een verschil van een doelpunt. De beginfase van de wedstrijd was rommelig.  Het eerste kwartier was AVC wellicht de bovenliggende partij maar wist dit niet in kansen om te zetten. Na een minuut of 22 spelen kreeg AVC de eerste goed kans toen linksachter Remon Kappers zijn tegenstander aan de verkeerde kant dekte maar gelukkig had dit voor Nagele geen gevolgen. De eerst e aanvallende actie van Nagele kwam een minuut later. Na een goede actie aan de linkerkant schoot Jos Withaar van een meter of 25 goed in maar de keeper van AVC redde bekwaam.

Nog geen 2 minuten later, we zitten dan in de 25e minuut, weer een uitstekende kans voor AVC maar ook deze kans leverde geen goal op. Bart Prins was namens Nagele in de 31e minuut nog het dichts bij een doelpunt maar hij zag een mooi schot van afstand net naast het doel verdwijnen.Voor rust had geen van beide ploegen eigenlijk recht op een voorsprong. De ploeg die er dan misschien het meeste recht op had was AVC. AVC wist voor rust toch nog op een 1-0 voorsprong te komen. De bal ging over de zijlijn. De verdediging van Nagele was daarna rustig bezig om haar positie weer in te nemen maar wat ze niet de gaten hadden was dat de bal die uitging, op de omheining terecht kwam en meteen in de handen viel van een van spelers van AVC . Deze speler gooide meteen in. Nagele had dit niet door en zo kon het  gebeuren dat een van de spelers van AVC zomaar alleen op keeper Jos van de Vlekkert af mocht gaan. Jos wilde uitlopen maar bedacht zich waarna hij daarna kansloos was op de inzet van deze speler van AVC : 1-0.

Na rust gebeurde er meer dan voor rust. In de eerste paar minuten na rust waren er over en weer een paar heel goede kansen. Al in de 2e minuut na rust kreeg AVC een grote kans maar gelukkig voor Nagele ging deze bal net langs de goede kant van de paal, naast dus. Nog geen minuut later een goede kans aan de andere kant. Jacco Vessies ging op rechts goed door en gaf de bal precies op het juiste moment voor aan Emiel Krops. Emiel raakte de bal ter hoogte van de eerste paal vol maar de bal verdween net naast het doel in de ballenvanger.

Nog geen 2 minuten later weer een kansje voor Nagele. Jacco Vessies wilde, weer van de rechterkant, de bal voorgeven maar hij raakte de bal niet goed. Tot verrassing van een ieder raakt hij onverwacht  de zijkant van de paal. In de 56e minuut kwam Nagele dan wel langszij. De 16-jarige Sander Koene, die vanaf minuut 1 in de basis stond, legde bal prachtig neer voor de voeten van Jacco Vessies. Jacco liet de keeper van AVC kansloos: 1-1.Na dit doelpunt had Nagele haar beste fase in deze wedstrijd maar echte kansen leverde dit niet op.In de 72e minuut weer een goede kans voor AVC maar ook deze bal verdween net naast het doel.Drie minuten later een goede kans voor Nagele. Bart Prins gaf de bal goed diep op Sander Koene die alleen richting doel van AVC mocht gaan. Sander koos echter te snel om te schieten, zijn schot verdween ging ver over het doel heen.

In de 81e minuut weer een goede kans voor AVC maar Jos van de Vlekkert reageerde uitstekend waardoor een voorsprong voor AVC voorkomen werd.In de 85e minuut nog een hachelijke situatie voor het doel van AVC na een voorzet van Emiel Krops maar een goal leverde deze situatie niet op. De wedstrijd leek daarna uit te draaien op een gelijkspel maar dat pakte, helaas voor Nagele, anders uit. In een duel aan de linkerkant blesseerde Remon Kappers zich. De scheidsrechter liet, terecht overigens, doorgaan waarna de spits van AVC na een voorzet met zijn hoofd wist te scoren: 2-1.Nagele gaf zich toen echter toch nog niet gewonnen en koos vol de aanval met achterin alle risico’s van dien. AVC wist hier in de slotminuut uitstekend van te profiteren want AVC liet haar derde treffer aantekenen.  Dion Groen, speler van AVC en vroeger speler van Nagele, had weinig medelijden met zijn vroegere club, en scoorde de 3-1. Eindstand AVC-Nagele 3-1.

Door deze nederlaag zakt Nagele op de ranglijst terug naar plek zeven. Volgende week wacht Nagele op eigen veld de zware wedstrijd tegen koploper Makkum waarna de eerste competitiehelft op de 13e december afgesloten wordt met weer een verre uitwedstrijd in het Noorden van Friesland, nu  met Ouwe Syl uit Oude Bildtzijl als tegenstander.
==================================================================================

NAGELE 3 SPEELT MET NAGELE 2 

Vooraf was weinig bekend over de tegenstander. Ze stonden hoger op de ranglijst en scoorden er lustig op los, meer info was er niet. Maar Nagele 3 speelde thuis, dus was er alle vertrouwen in een goede afloop. En zo geschiedde. De thuisploeg kreeg genoeg kansen en wist daarbij 4 keer te scoren. Dat was ruim voldoende voor de overwinning: 4-2. Grote man aan de zijde van Nagele: Paul Bovee.

De tegenstander leek zich goed thuis te voelen in Nagele. Ze waren al vroeg in de kantine, maakte een praatje met de sterren van Nagele 3 en bleken ook nog eens de clubkleuren van Nagele te dragen. Helemaal frappant was dat ze na afloop in de kantine bleven hangen en zelfs ongegeneerd aan de Nagele 3 stamtafel plaatsnamen. Menig tegenstander gaat vaak snel weer naar huis, zo niet dit team. Wat wilden deze jongens van ons?

Ongetwijfeld waren ze onder de indruk van het spel van Nagele 3 en wilden ze de fijne details hiervan weten. Toegegeven er zaten enkele wonderschone aanvallen tussen, waarbij de tegenstander compleet uit elkaar getikt werd. Het was dat De Gier het vandaag niet op zijn heupen had, anders hadden er wel eens pijnlijke cijfers op het bord kunnen staan. Nagele kwam voor rust op 2-0. Twee vloeiende aanvallen met Paulus als eindstation, waarbij hij vooral de laatste lekker in de kruising schoot. Gevaar van de gasten was er eigenlijk niet. Voorin stonden twee Latijns ogende broers, en vanaf links speelde een flegmatieke buitenspeler die naar horen zeggen bekend staat om onnavolgbare dribbels. Vandaag hebben we ze nauwelijks gezien.

In de rust een driedubbele wissel bij Nagele 3. De thuisploeg temporiseerde wat en liet de tegenstander in de waan dat er wat te halen viel. De lange, rossige spits van de gasten maakte hier gebruik van. Hij wist twee goede goals te scoren; 2-2. Het teken voor Nagele 3 om weer even aan te zetten. Todd wist 10 minuten voor tijd een schitterende aanval te bekronen na een ‘buitenkant voet’ assist van Paulus; Nagele 3 – Nagele 2 was de stand op dat moment. De ‘hotte’Paulus vond dit echter niet mooi genoeg en bekroonde zijn ongelooflijke middag met nog een goal vlak voor tijd. Een ander mooi moment was de invalbeurt van Pantelic. Na lang blessureleed kwam hij weer binnen de lijnen en deed dit niet onverdienstelijk.

Een mooie overwinning voor Nagele 3 tegen de nummer 2 van de ranglijst. Enkele spelers van de tegenstander bleven zelfs tot sluitingstijd in de kantine: o.a. de lange rossige spits, de grijzende laatste man in Feyenoord kledij en de explosieve rechtsback.
==================================================================================

NAGELE C1-URK C1

Om 10.00 uur ging het fluitje voor het begin van de wedstrijd. Nagele begon goed maar had niet echt grote kansen. Totdat de linksvoor van Urk de bal kreeg en die er in schoot, 0-1. Vervolgens kreeg Stan een diepe bal waaruit hij scoorde, maar deze goal was afgekeurd wegens buitenspel. Maar de kansen kwamen er wel wat meer aan beide kansen. Maar toen kreeg Dennis Koene op links de bal en schoot hem er in, hierdoor stond het 1-1.

De tweede helft begon Nagele goed en was daar de eerste corner waarbij Stan hem net mis kopte. Maar toen was daar ook een corner van Urk waarbij een speler van Urk hem er rond de 16 in kon schieten, 1-2 voor Urk. Er kwamen nog wel wat kansen voor beide teams maar die leidden niet tot goals. Maar toen werd een speler van Urk in het strafschopgebied onderuit gehaald en Urk een penalty kreeg. Olaf haalde de bal met een mooie duik uit de hoek, maar in de rebound scoorde Urk de 1-3. Dit was ook de eindstand.
==================================================================================

VWC E1 – NAGELE E2 4 – 2  (rust 4 – 1)

Nagele E2 verliest van VWC – kampioenschap Tonego uitgesteld

Eindelijk was het dan zover; het thermo-ondergoed kon weer uit de kast worden gehaald. Het vroor niet maar de gevoelstemperatuur was niet hoog vandaag. Dit is wel even wennen na al het warme weer van de afgelopen tijd. Na warmgelopen en gespeeld te zijn begonnen we aan de wedstrijd en dat deden we best goed. Iedereen moest even wennen aan de kou, dat was wel duidelijk. Na een kans van VWC kwam Nagele snel opzetten en kon Branco al in de 5e minuut scoren uit een voorzet van Jaron. Dit beloofde veel goeds, maar het liep toch anders. VWC kon in de 8e minuut de gelijkmaker scoren en nam daarna duidelijk het initiatief in de wedstrijd. Hierdoor moest Nagele verdedigend vol aan de bak. VWC wist meerdere keren de verdediging van Nagele buitenspel te zetten en zo vrij voor het doel te komen. Hierdoor werd het in een tijdsbestek van 5 minuten zomaar 4 – 1 voor VWC. Daar bleef het dan wel bij, dat moet ook gezegd worden.Nagele was van tijd tot tijd gevaarlijk maar kon niet overtuigen.

Na in de kleedkamer weer een beetje op normale temperaturen te zijn gekomen gingen we verder voor de 2e helft. Deze 2e helft verliep in aanvang slecht voor Nagele want de eerste 5 minuten speelden zich bijna volledig voor het doel van Nagele af. Gelukkig zonder nieuwe doelpunten. Hierna ging Nagele stukken beter spelen en waren de rollen compleet omgekeerd. De 2e helft was duidelijk voor Nagele. Nagele kwam echter niet verder dan 1 extra doelpunt en dat is te weinig om te winnen. We hebben veel beter gespeeld in 2e helft, meer overgespeeld en beter verdedigd. Door de winst van VWC is het in ieder geval nog zo dat Tonego E1G nog geen kampioen is geworden. Dit zal volgende week nog uitgevochten moeten worden tussen Tonego en VWC. Wij spelen volgende week zelf onze laatste wedstrijd van dit seizoen thuis tegen VENO E2.

Met de groeten van Etwee!!