29 Augustus 2014

Nagele A1 onnodig maar verdiend verloren

Vandaag voor Nagele A1 de bekerwedstrijd tegen Tollebeek A1, daar waar normaal gesproken wel verwacht mag worden dat we winnen. Bij de aftrap werd Nagele al vrij snel in de verdediging gedrukt door fel spel van Tollebeek.

Sander Koene mocht vandaag met het eerste mee maar werd wel gemist in zijn rol als aanvallende middenvelder gezien. Tot overmaat van ramp waren ook Matthijs Koene en B-junior Leon Rienks, die normaal gesproken die positie zouden kunnen overnemen, geblesseerd.

Hierdoor viel de keuze op Julian Krops en Gerco Koffeman centraal midden, twee zeer goede spelers maar beide spelers zijn vrij verdedigend ingesteld waardoor het gat tussen middenveld en beide spitsen Huub en Bob te groot was.Dit was de gehele eerste helft goed te zien want verdedigers konden de bal niet kwijt en Tollebeek die daarbij ook goed de druk opvoerde dwong daardoor veel fouten bij Nagele af.  In de eerste helft werd Nagele op een 2-0 achterstand gezet, een stand waar wij zeker niet over mochten klagen gezien de meerdere kansen van Tollebeek. Nagele had in de 1e helft nog geen enkele goede kans afgedwongen.

Tweede helft werd er besloten met een 3 mans verdediging te spelen en pitbull Remon Kappers werd bij de spitsen gezet. Dit leek even averechts te werken want Tollebeek liep vrij snel uit naar 4-0.  Maar na 10 minuten in de tweede helft herpakte Nagele zich eindelijk. Remon dwong verdedigers door zijn felheid snel te handelen, mede daardoor kregen we meer grip op de wedstrijd en begon Nagele aardig wat kansen te creëren. Een keer paal en tweemaal een bal van de lijn gehaald. Het was uiteindelijk goalgetter Sjoerd de With die de bal in de kruising kopte vanuit een corner. Dit gaf iets meer spirit maar toch viel de bal verkeerd aan onze kant en werd het 5-1.  Toen was het Huub Withaar die al een paar kansen had gehad maar zichzelf na een nette aanval ook op de score lijst zette waardoor de eindstand 5-2 voor Tollebeek werd.

Een slappe eerste helft gezien een wat rommelige tweede helft waarin we wel gelijkwaardig waren aan Tollebeek maar nooit echt lekker in ons spel kwamen.Mijn persoonlijke mening als ledier is dat wij zeker in staat moeten zijn veel meer te laten zien met al deze sterke spelers en hopelijk zien we volgende wedstrijd een meer bevlogen en dwingend Nagele.