27 September 2014

ARUM 1-NAGELE 1   1-1

Veruit de beste wedstrijd van het seizoen. Daar was alles wat Nagele was het wel over eens. Maar na 90 minuten leverde dit slechts 1 punt op. Keeper Jos van de Vlekkert heeft over de volle 90 minuten maar een bal gekregen waar gevaar bij was  en dat gevaar leverde in de 88e minuut meteen een doelpunt op.

De beginfase van de wedstrijd kenmerkte zich door het elkaar aftasten maar naarmate de 1e helft vorderde werd Nagele toch de iets sterkere ploeg. Na een minuut 0f 15 spelen kwamen er kansen voor Nagele. Laurens Bloo zag een bal uit de bovenhoek gekopt worden en Robin Staes mocht van ruim 10 meter vrij aanleggen maar schoot naast. Halverwege de 1e helft ging de sterk spelende Huub Withaar alleen op de keeper af maar i.p.v. te schieten wilde hij de keeper omspelen, dit mislukte.  Rond de 30e minuut leek Arum sterker te gaan worden maar aanvallend was Arum machteloos. Emiel Krops had Nagele na 35 minuten spelen op voorsprong kunnen zetten maar hij zag na een goede onderschepping  zijn lob over de keeper verdwijnen. In de 38e minuut kwam Nagele op een verdiende voorsprong. Na een vrije trap kwam de bal binnen de 5 meter voor de voeten van Kees Geschiere. Hij zag zijn goede wedstrijd beloond met een doelpunt: 0-1. Arum kreeg vlak voor rust nog een goede kans om gelijk te maken toen een van hun aanvallers van vrij mocht inschieten, hij raakte de bal echter niet goed waardoor Nagele met een 0-1 voorsprong mocht gaan rusten.

Na rust eenzelfde spelbeeld als voor rust. Nagele stond positioneel uitstekend en gaf helemaal niets weg. Hoewel het geen uitgelezen kansen waren kreeg Nagele voldoende mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Er kwamen o.a. goede kansen voor Huub Withaar en Emiel Krops maar de bal wilde maar niet tussen de paal verdwijnen. Arum ging 1 op 1 spelen maar aanvallend leverde dit Arum weinig op. Nagele bleef de gevaarlijkere ploeg en het wachten was op het eindsginaal. Dit eindsignaal kwam ook maar voordat dit eindsignaal klonk had Arum in de 88e minuut toch nog weten te scoren. Laatste man Jacco Vessies, die terug mocht kijken op een goede wedstrijd, bood zijn directe tegenstander te veel ruimte waardoor deze in de gelegenheid werd gesteld om te schieten. Zijn schot was keeper Jos van de Vlekkert te machtig. Eindstand Arum-Nagele 1-1. Een blij Arum wat zelf aangaf met  het ene punt veel meer gehad te hebben dan waar het recht op had en een teleurgesteld Nagele dat aan haar beste wedstrijd van dit seizoen maar 1 mager puntje overhield. Ondanks het ene punt hield Nagele gezien het vertoonde spel een goed gevoel aan deze wedstrijd over. Het vertoonde spel bied perspectief voor de nabije toekomst.

De opstelling van Nagele:

Doelverdediger: Jos van de Vlekkert
Verdediging: Jeroen van der Vijgh, Jacco Vessies, Thom Jukema en Laurens Bloo
Middenveld: Rick Bloo, Bart Prins en Kees Geschiere (85e minuut Matthijs Koene)
Aanval:  Emiel Krops, Huub Withaar en Robin Staes
=======================================================================
WEDEROM GELIJKSPEL NAGELE 3

Het is nog altijd wachten op de eerste zege van Nagele 3. Ook in de thuiswedstrijd tegen Espel 2 kwam de mannschaft van Lars Nitschkowsky niet verder dan 1-1. Er was in de slotfase een uitgelezen kans op de 2-1 maar een penalty was niet besteed aan Sjury ‘Clarence’ Blijden. Drie wedstrijden gespeeld, drie keer was 1-1 de einduitslag.

Een basisplaats was er vandaag voor B-junior Koen Westervoorde, die een goede wedstrijd speelde. Ook Jean-Rony van de A’s was van de partij om Nagele 3 uit de brand te helpen. Het was diezelfde Jean-Rony die de beste kans in de 1e helft kreeg. Alleen voor de keeper schoof hij de bal net naast. Nagele stond op dat moment al met 0-1 achter door een kopbal uit een corner. Verder liet Thomas Keur het deze middag niet komen. Hij ranselde in de 1e helft nog wat schoten uit zijn goal. De tweede helft had hij niks meer te doen.

Na rust kwam er namelijk meer voetbal in het spel van Nagele. Met Friso van achteruit en Marien (hij durfde het eindelijk aan om het werk in de bakkerij te delegeren ) op het middenveld. Nagele zocht naar de treffer en die kwam. Marien vond met een mooie pass Franscesco die in twee keer wist te scoren. Daarna was het de beurt aan Todd. Met zijn hele familie langs het veld moest hij iets van zich laten horen. Dit nam hij echter iets te letterlijk, want de voor hem bekende krachtterm schalde over het sportpark. Gelach bij het publiek en schaamte bij zijn ouders. Even later oogste hij wel applaus met een wervelende aanname en passeeractie in één die deed denken aan jawel Dennis Bergkamp: http://www.youtube.com/watch?v=fqZi-1YUAEo Het doelpunt van Bergkamp ging de boeken in als één van de mooiste goals ooit gescoord. Todd werd echter naar achter getrokken en de scheidsrechter Jaap Jongejan kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Vaste penaltynemers ontbraken. Todd durfde het niet aan, Meurs kwam van achter aanlopen maar deed dit te traag. Want Sjury had de bal reeds op de stip gelegd. Hij schoot de bal zeer overtuigend in. Met de nadruk op ‘over’ want de bal ging kiezelhard door het midden twee meter over de goal. Eindstand 1-1.
=======================================================================

NAGELE B1-URK B3  1-2

Zaterdag 27 september 2014. Vandaag moest Nagele B1 aantreden tegen Urk B3. Algemeen bekend: Urk altijd lastig.

Nagele begon de eerste helft een stuk feller dan vorige week. Het voetbal was nog niet zoals we dat willen maar de inzet was er. Nagele speelde goed met Urk mee en was niet veel minder maar door twee onnodige goals was het met rust wel 0-2. Tegen het einde van de eerste helft heeft Nagele nog wel kansen gehad maar wist ze deze niet te verzilveren. Met een beetje geluk had het zomaar 2-2 kunnen zijn.

In de tweede helft was de inzet van Nagele nog hoger dan in de eerste helft. Dat leidde al snel tot een goal. Koen kreeg de bal van Dave op de punt van de 16. Hij liep de 16 binnen en schoot de bal hard in de verre hoek: 1-2. Nagele bleef de aanval zoeken en speelde beter dan Urk in de tweede helft. Nagele ging verder naar voren voetballen en daardoor kwam er meer ruimte. Dit leidde tot kleine kansjes voor zowel Nagele als Urk. Er werd niet meer gescoord. Urk had nog een grote kans op 1-3. Uit een afvallende corner werd er hard ingeschoten maar Bas redde goed op de doellijn. Vandaag heeft Nagele dan wel verloren maar de inzet was zeker een overwinning waard. Eindstand Nagele B1-Urk B3: 1-2.
=======================================================================

CREIL E1-NAGELE E2 4-5 (2-3)

Nagele E2 met moeite langs Creil

Op deze mooie, maar mistig begonnen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Creil E1 op het programma. Met 9 spelers sterk gingen we op pad. We moesten het vandaag zonder Arjan doen.

Het veld was erg nat maar dat mocht de pret niet drukken. Na de aftrap ging het gelijk op. De indeling dit seizoen is voor E2 een hele goede want de ploegen zijn tot nu toe zeer gelijkwaardig gebleken en dat is wel zo leuk voetballen. Aan Creil dit maal de eer om het eerste doelpunt te scoren. De pret voor Creil was echter maar van korte duur want binnen een minuut na het doelpunt van Creil wist Max de gelijkmaker te scoren. Nagele speelde goed over en kan daardoor snel schakelen en het spel naar haar hand zetten. Daarnaast beschikken we over een hele goede keeper dus alle ingrediënten voor succes zijn aanwezig. Dat Max op dreef was bleek wel want in de eerste helft wist hij nog 2x te scoren. Toch bleef Creil dapper voetballen en het eigen doelpunt van Nagele hielp daarbij enigzins mee. De eerste helft was duidelijk voor Nagele. De ruststand 2 – 3.

In de 2e helft kreeg Nagele het verdedigend een stuk moeilijker. Creil creëerde meer kansen en wist meerdere malen gevaarlijk dicht bij het doel van Nagele te komen. De verdedigers Tijs, Ently, Anthoon en Corne hadden het er erg druk mee en ook het middenveld met Tijn, Max en Jaron moest regelmatig wat meer naar achteren spelen waardoor de ballen niet meer bij aanvaller Branco aankwamen. Toch bleef Nagele scoren – werd er goed verdedigd en gekeept en wist Jaron er nog 2 in te trappen.  Creil gaf zich echter niet zomaar gewonnen en wist 2x knap te scoren waardoor de wedstrijd behoorlijk spannend bleef en Nagele het zwaar had. Aan het eind van de 2e helft was bij Nagele de fut er een beetje uit en Creil de betere ploeg.

Al met al een mooie wedstrijd waar Nagele tevreden op terug kan kijken. Volgende week spelen we niet en zijn we vrij – de spelers kunnen dan even bijkomen van de eerste 3 beker -en competitiewedstrijden. 11 oktober spelen we uit in Tollebeek tegen Tollebeek E1.

Met de groeten van Nagele Etwee!
=======================================================================
EBC DELFSTRAHUIZEN F1-NAGELE F1  4-3

Vanmorgen was het weer lekker mistig en mochten we uit naar Delfstrahuizen. We werden vriendelijk welkom geheten en wegwijs gemaakt. Mathijs Doornbos had zich afgemeld, daardoor met 8 man, gekozen om lekker met 8 man te voetballen. Ze waren blij, geen wissels. Yelte zou hele wedstrijd keepen. We begonnen erg leuk, veel kansen. Het eerste doelpunt werd dan ook gemaakt door Yassin. Nagele kreeg al snel weer een kans, omdat de keeper niet lekker uitschoot, waardoor Yassin er snel bij was en weer mooi inschoot. 0-2.

Later schoot Neetje de mooie 0-3. Maar wat de keeper van Delfstrahuizen gebeurde, gebeurde ook ons. Yelte kreeg net niet lekker de bal weg, waardoor de tegenstanders konden scoren. 1-3. ze kwamen weer terug en kregen nog een doelpunt te pakken. 2-3. Nagele kreeg een penalty . de scheids vroeg wie hem zou nemen, getal onder de tien….5 zei Nick, goed geraden zei de scheids, Nick nam hem, mooi geschoten, helaas mis.  Uit een vrije trap voor de tegenstander viel het laatste doelpunt voor de rust, 3-3.

In de rust wat wijzigingen. Ze waren er weer klaar voor. Het ging dan ook heel goed, maar de verdediging zat volledig dicht. Nick stond 2e helft op keep, had een paar super reddingen. En toen viel er helaas een eigen doelpunt …Neetje wilde de bal redden, maar kwam per ongeluk in eigen doel 4-3.

Sem, Huub, Yelte, Neetje, Matthijs, Nick, Yassin en Joris, heel goed gespeeld, volgende keer beter.