25 Oktober 2014

NAGELE 1 WINT

Voor Nagele stond vandaag de verre uitwedstrijd tegen Beetgum op het programma, een ploeg die voor aanvang van de wedstrijd net boven Nagele stond.  Op een zwaar bespeelbaar veld was het Beetgum dat in de beginfase het meeste initiatief nam. Het handelsmerk van Beetgum was vandaag de lange bal. Nagele heeft daar in de volle negentig minuten nauwelijks problemen  mee gehad. Keeper Jos van de Vlekkert had het vandaag niet al te druk. Wel zag hij aan het eind van de eerste helft de bal nog over zich heen tegen de onderkant van de lat komen maar toen stond  Nagele al geruime tijd op een 0-1 voorsprong. Gelegenheidsspits Jacco Vessies kreeg de bal vanuit de achterhoede aangespeeld, speelde zijn directe tegenstander uit waarna hij alleen op de keeper af mocht gaan. Deze omspeelde hij vrij eenvoudig zodat Nagele op een 0-1 voorsprong kwam. Wij schrijven de 6e minuut.

Daarna kon Nagele rustig afwachten. Het spelletje van Beetgum was vrij eenvoudig. Het middenveld werd meestal overgeslagen zodat Nagele achterin voldoende tijd had om te reageren op de lange bal. Nagele kreeg in aanvallend opzicht nog wel enkele mogelijkheden maar kon deze kansen niet in doelpunten omzetten. Ruststand 0-1.
In de 2e helft eenzelfde spelbeeld. Wel een helft die veel harder werd. Laatste man Hugo Jongejan kon daar al in de eerste minuut na rust over meepraten toen hij hardhandig getorpedeerd werd door een van de spelers van Beetgum. De wedstrijd bleef rommelig met voorlopig weinig uitgespeelde kansen voor beide partijen. Keeper Jos van de Vlekkert reageerde een paar keer attent op mogelijkheden van Beetgum. Toch kwam Nagele na een kwartier spelen in de 2e helft op een 0-2 voorsprong. Jacco Vessies werd in de ogen van de scheidsrechter binnen de 16-meter onreglementair. De toegekende penalty was hiervoor een zware straf. Rick Bloo maakte vanaf 11 meter geen fout: 0-2.

Een paar minuten later ziet Jacco Vessies een bal net naast gaan. Na 20 minuten spelen in de 2e helft werd Jos Withaar vervangen  door Gertjan Hulsman. Een minuut of 10 later leek hij alleen op het doel van Beetgum af te mogen gaan maar hij werd van achter  op een wel heel harde manier onderuit gehaald. Een overtreding waarvoor een rechtstreekse rode kaart op zijn plaats was geweest. De scheidsrechter volstond echter met geel, wel de 2e gele kaart voor deze speler van Beetgum zodat zij met 10 man verder moesten.  Beetgum ging achter een op een spelen en Nagele werd zowaar achteruit gedrongen.
In de 35e minuut van de 2e helft liet Beetgum een 100% kans op een aansluitingstreffer aan zich voorbij gaan. Daarna was het met Beetgum eigenlijk wel gedaan. Nagele kreeg nog enkele goede mogelijkheden. Jacco Vessies mocht alleen op de keeper van Beetgum afgaan maar zag zijn inzet ruim over gaan.

De scheidsrechter kon er in de 2e helft geen genoeg van krijgen want hij liet deze 2e helft maar liefst 10 minuten langer duren. Tien minuten waarin nog van alles gebeurde.  Nagele ging op links nog een keer goed door en de bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Jacco Vessies die daarna iets deed wat hem geen 2e keer gaat lukken. Van nog geen meter afstand wist hij de bal toch nog over het doel te krijgen. Geloof het maar, overschieten was moeilijker dan scoren. Het laatst bijzondere moment van de wedstrijd was een wel heel erg forse overtreding op linkervleugelverdediger Laurens Bloo van Nagele. Hij mocht blij zijn dat hij deze harde overtreding ongeschonden doorstond. Ook deze speler had geluk dat hij slechts bestraft werd met een gele kaart.Na 55 minuten spelen vond de scheidsrechter het welletjes.

Aan een zeker geen hoogstaande partij voetbal hield Nagele volkomen verdiend 3 punten over. Volgende week speelt Nagele thuis tegen Leovardia.
=========================================================================

NAGELE 3 KOMT OP STOOM

Een unicum dit seizoen: met 11 pure 3e elftal spelers werd er vandaag aangetreden. En dat was meteen terug te zien in het resultaat. De grootste uitslag tot nu toe werd neergezet: 8-1. Flevoboys 6 was het slachtoffer. Dat de 10 niet werd gehaald lag aan het ongelukkige feit dat een Flevoboys speler 10 minuten voor tijd zijn enkel brak en de wedstrijd door scheidsrechter M. Vegterlo iets eerder werd afgefloten.

Aanvallers zijn schaars in het 3e. En daarom was het tijd om  het scoutingsapparaat zijn werk te laten doen. Nadat coach Nitschkowsky de afgelopen weken had rondgeneusd in Polen, Duitsland en Portugal naar een scorende aanvaller met diepgang werd afgelopen week de nieuwe aankoop gepresenteerd. Maar tot ieders verbazing kwam de nieuwe speler gewoon uit Nederland: Cees Engelchor. Zijn debuut was meer dan geslaagd, drie keer wist hij het net te vinden. De overige goals waren van De Gier (2x), Sjeppe (2x) en Gideon.  Er gingen veel dingen goed, er gingen ook wat dingen minder goed. Daar laten we het bij voor vandaag. Volgende week Genemuiden uit. Bij winst kan het woord kampioenschap weer in de mond worden genomen.
=========================================================================

NAGELE B1-TOLLEBEEK B1 

Vandaag stond V.V Nagele B1 tegen Tollebeek B1 op het spel.We zagen het als een wedstrijd om ons zelf te testen, hoe we staan in de competitie. De bal werdt afgetrapt door Tollebeek en de wedstrijd kon beginnen. We speelden erg fel in het begin en kregen een corner, waar we de laatste tijd op getraind hadden. Er werd meteen gescoord door Koen: 1-0.

We speelden erg fel, Ferry zijn tegenstander had geen kans tegen hem. We kregen een aantal kansjes en de 2-0 werd door Koen gemaakt. In de rust kregen we extra tips hoe we het achterin nog beter konden vastzetten bij aanvallen van Tollebeek. Ook waarschuwden ze ons dat we nog steeds fel moesten blijven voetballen omdat Tollebeek vorige keer ook gevaarlijk was in de 2e helft, ook toen stonden we voor.

We begonnen weer met de 2de helft en ondertussen was Stan Jongman (C1) bij ons aangesloten omdat we maar met 11 mensen speelden. Tollebeek speelde goed en ze scoorde vrij vroeg in de 2e helft de 2-1. Maar een paar minuten later maakte Wessel een leuk doelpuntje en het was weer 3-1. Na de 3-1 gingen we toch weer wat feller spelen. We speelden de bal achterin goed rond en we zochten het middenveld goed op. Tollebeek was af en toe nog gevaarlijk met hun aanval maar werd goed afgepakt door de verdediging, Ook Ricky die de bal een paar keer goed weg haalde. Koen die er al 2 had gemaakt kreeg een penalty hij schoot hem in de rechterhoek maar de keeper pakte hem goed. Later kwam er weer een actie met Koen hij speelde keeper uit en Leon liep naast hem, Hij besloot zelf te schieten voor leeg doel maar miste hem! Maar het wordt hem vergeven aangezien hij al 2 mooie doelpunten had gemaakt. Wessel die een goede wedstrijd speelde kreeg de bal, Hij tikte de bal voor hem uit en haalde van ver af uit, Bam! Een lekkere bal in de kruising 4-1!  We lieten na de 4-1 ons hoofd even hangen, met alle pech kwam er een penalty uit. En die werdt er in geschoten 4-2. De scheids floot af en wij wonnen de wedstrijd met 4-2.

Bas Sellies
=========================================================================

NAGELE C1 – ENS C1 3-4
Vandaag moesten we het opnemen tegen Ens C1.Het zou een zware pot worden, ze staan dan ook boven ons. In de eerste helft scoorde Ens de 0-1. Een mooie goal.Nagele gaf het niet op we bleven knokken en stevig de duels ingaan, maar het lukte allemaal net niet bij Nagele. Ens kreeg een vrije trap, net een paar meter buiten het 16 meter gebied. De bal belande mooi in de hoek. 0-2 voor Ens C1.

Wij  baalden als een stekker, maar we pepten elkaar op en uiteindelijk scoorde Jens met een mooi schot vanaf de zijkant. 1-2.Nagele kreeg meer vertrouwen, en geloofde er weer in. De inzet van Nagele werd dan ook beloond met een goal van Jens,de bal viel voor de goal, tussen de verdediging van Ens. Jens was de verdediging te slim af en tikte op het laatste moment de bal in het net. 2-2.

Toen floot de scheids en was het rust.

De  tweede helft begon, en beide teams gaven alles wat ze hadden. Ens hield dit wat langer vol en scoorde de 2-3. Nagele had even een dip, maar kwam er weer bovenop en scoorde de 3-3  gemaakt door Sebastian. De keeper rolde bij het nemen van de uittrap de bal in Sebastiaan Zijn voeten. Hij schoot hem keurig in 3-3. Ens kreeg een gevaarlijk aanval en scoorde de beslissende goal. 3-4 daarna bleven beiden teams knokken, Maar er vielen maar geen goals meer, de eindstand is dan ook: 3-4

Okke de Jonge
=========================================================================

NAGELE E2- FLEVO BOYS E6  6 – 1 (rust 3 – 1)

Nagele te sterk voor Flevo Boys

Vandaag stond er weer een competitiewedstrijd op het programma. Vorige speelden we voor de beker tegen Kraggenburg E1g en wonnen we met maar liefst 14-2. We zijn dus weer een ronde verder in de beker.

Vandaag dus thuis tegen Flevo Boys E6 onder nog steeds prima omstandigheden alhoewel het wel mistig was en zeer glad. Flevo Boys E6 heeft op papier net als Nagele E2 ook 1 wedstrijd verloren tot nu toe, ze hebben echter 1 wedstrijd minder gespeeld. We speelden vandaag zonder Arjan die geblesseerd was.

Met Tim op doel werd er afgetrapt en ging het direct los. Het leek mooi gelijk op te gaan maar Flevo Boys verzuimde kansen af te maken en strandde vaak op de verdediging van Nagele. Nagele daarentegen wist goed de bal op te vangen en weer voorin te krijgen en dat vertaalde zich in de 4e minuut al in een eerste doelpunt van Tijn. De verdediging van Nagele, bestaande uit Anthoon, Corne, Ently en Tijs, moest flink aan de bak en deden goed werk. Een dikke pluim voor Anthoon en Ently, zij speelden vorig jaar nog in de F maar hebben vandaag laten zien prima mee te kunnen voetballen, super.Ze konden echter niet voorkomen dat Flevo Boys in de 6e minuut kon scoren.  Nagele stelde gelijk orde op zaken door een strak ingeschoten doelpunt van Branco in de 8e minuut waardoor de stand op 2 – 1 kwam. Na een mooi doelpunt van Max konden we de 1e helft afsluiten met een 3 – 1 voorsprong. Spelen op snelheid viel vanwege de gladde omstandigheden niet mee.

In de 2e helft kwam Flevo Boys wederom niet goed uit de verf. Nagele speelde vele malen beter over en dat nekte Flevo Boys uiteindelijk. Jaron kon in de 2e helft maar liefst 3 doelpunten laten optekenen. Alle verdere kansen van Nagele daargelaten want de lat van Flevo Boys werd meerdere keren door de bal geraakt. Flevo Boys was af en toe gevaarlijk maar dat werd vakkundig door Tim afgevangen zodat ze er niet meer aan te pas kwamen. Allemaal klasse gevoetbald!!

Max had vanwege een flinke bloedneus een wat mindere 2e helft, zijn neus schampte de bal. Achteraf viel het gelukkig allemaal mee. Al met al dus een leuke wedstrijd en we kijken daarom ook al weer uit naar de wedstrijd van volgende week tegen Kuinre E1.

Met de groeten van Etwee!!