22 November 2014

WINST VOOR NAGELE 1

In een achteraf vrij saaie wedstrijd won Nagele uiteindelijk verdiend van Top ’63 met 2-0. Het werd nooit een echte wedstrijd. In een heel sportieve wedstrijd ging de aandacht  met name uit naar de scheidsrechter. Scheidsrechter Haarsma strooide wel heel erg gemakkelijk met gele kaarten. In een wedstrijd waar misschien 1 of 2 gele kaarten hadden volstaan gaf hij er maar liefst 6. Het gevolg hiervan was dat er zowel aan de zijde van TOP als van Nagele een speler vroegtijdig het veld moesten verlaten omdat ze tegen een 2e gele kaart opliepen. In beide gevallen 2 gele kaarten welke in het ogen van de schrijver van dit artikel, niet in de ogen van de scheidsrechter, nauwelijks een gele kaart waardig waren. De uiteindelijke rode kaart was in beide gevallen dan ook een te zware straf.

Nagele begon evenals twee weken geleden, uit tegen Tollebeek, erg goed aan de wedstrijd. Er stond nog maar net 2 minuten op de klok toen Nagele op voorsprong kwam. Op aangeven van Bart Prins scoorde de laatste weken goed in vorm zijnde Jacco Vessies de 1-0. Een ieder die dacht dat het daarna een geweldige wedstrijd zou worden kwam bedrogen uit want zeker in de eerste helft werd het een matige wedstrijd met een pover spelend Nagele. Vlak na de 1-0 van Nagele kreeg TOP een 100% score om meteen langszij te komen maar gelukkig voor Nagele zag een  van de aanvallers van TOP de bal net langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Daarna werd het een gezapige wedstrijd. Het eerste echte gevaar kwam pas in de 37e minuut.Een uitstekende vrije trap van TOP werd door keeper Jos van de Vlekkert van Nagele net over de doellat getikt. Voor rust had Nagele nog op een comfortabele 2-0 voorsprong kunnen komen. Emiel Krops legde de bal uitstekend af op Jacco Vessies maar laatst genoemde zag zijn inzet door de keeper gekeerd worden.

Ruststand 1-0.

Na rust aan de kant van Nagele een wissel. Jeroen van der Vijgh kwam in plaats van Laurens Bloo. Blijkbaar had trainer Gerrit Bien zijn mannen in de rust goed toegesproken want Nagele was na rust een stuk scherper dan voor rust. Nagele werd gevaarlijker en had al in de 9e minuut na rust op een comfortabele 2-0 voorsprong kunnen komen. In een scrimmage voor het doel van TOP kregen een aantal spelers van Nagele de kans om te scoren maar vooralsnog bleef de treffer uit.Het was uitstel van executie want nog geen minuut later werd het wel 2-0. Jacco Vessies schoot vanaf de linkerkant de bal in de korte hoek binnen: 0-2.

De wedstrijd was daarna eigenlijk wel gespeeld. TOP haalde in de 2e helft niet meer het niveau van voor rust terwijl Nagele nog wel kansen kreeg maar niet tot scoren kwam. Nagele wisselde nog wel 2 keer. In de 57e minuut verving Sander Koene Jos Withaar, 10 minuten later maakte Huub Withaar zijn opwachting in Nagele 1 ten koste van Emiel Krops.In de 68e minuut van de wedstrijd kwam Nagele op een 3-0 voorsprong toen Hugo Jongejan van een meter of 25 de bal uit een vrije trap in 1 keer fraai in de bovenhoek schoot. Helaas voor Hugo en voor Nagele bleek het een indirecte vrije trap te zijn. Het doelpunt werd dan ook geannuleerd.

TOP kreeg in de 2 helft enkele kleine kansjes en een grote kans. Deze laatste kans werd, gelukkig voor Nagele, niet in een doelpunt omgezet.Het laatste deel van de wedstrijd stond in het teken van 2 rode kaarten. Zowel een speler van TOP als een speler van Nagele (Bart Prins) kregen van scheidsrechter Haarsma hun 2e gele kaart hetgeen resulteerde in een  vroegtijdige aftocht richting kleedkamer. Nagele kreeg in de slotfase nog mogelijkheden om de 2-0 voorsprong verder uit te breiden maar Kees Geschiere, Huub Withaar en Sander Koene konden het net niet vinden.

Eindstand Nagele 1-TOP ’63 1   2-0.

Door deze overwinning bevindt Nagele zich inmiddels aan de bovenkant van de middenmoot.
=======================================================================

ZATERDAG 22-11-14

FLEVO BOYS C4-NAGELE C1 

Afgelopen zaterdagochtend vertrokken we vroeg naar Emmeloord. De wedstrijd tegen Flevo Boys C4 begon al om 8:45 uur. In het begin van de 1e helft was het spannend. Wij creëerden kansen en we waren de bovenliggende partij. In deze helft kregen we een vrije trap, Dennis Eissens ging achter de bal staan en gaf een schitterende voorzet. Deze bal viel precies over de verdediging waar Okke de Jonge doorheen liep en de bal op de buitenkant van zijn voet kreeg en zo de verre hoek in rolde. 0-1!!! Rust.

We stonden ook ons mannetje in de 2e helft maar helaas de laatste 5 minuten waren tragisch voor Nagele. Flevo Boys kwam op 1-1 en vrij snel daarna ook 2-1 en uiteindelijk verloren we de wedstrijd nog met 1-3.Hopelijk lukt het ons volgende week, tegen Urk C3, op eigen veld de 3 punten te pakken.

Groeten Dennis Koene
=======================================================================
NAGELE F1-FLEVO BOYS F3  7-4

Vandaag kwamen we uit tegen de Flevo Boys F3, een team die net onder ons staat in de competitie.We hadden er zin in, immers de winst en dus een speelronde verder in de bekercompetitie, lag nog vers in ons geheugen!!Met Steven als scheidsrechter moest het goedkomen!

Yelte stond in de eerste helft op keep. Er werd gelijk aanvallend van start gegaan. We wisten elkaar goed te vinden voor het doel van de Flevo boys. Het duurde dan ook niet lang voor de 1-0 viel. We bleven scherp, waardoor het tweede doelpunt snel gescoord kon worden. Maar Flevo Boys liet het er niet bij zitten, ze lieten vervolgens prachtig voetbal zien, bouwden mooie aanvallen op. En dat werd beloond. Een prachtig schot op het doel van Nagele werd de 2-1. Er werd over en weer hard gestreden om de bal. Maar Nagele leek toen toch de sterkere partij, want de derde, vierde en vijfde doelpunten werden er op spectaculaire wijze ingeschoten.

In de tweede helft mocht Nick ons doel verdedigen. We gingen in de tweede helft weer voortvarend van start. Er werd wederom goed overgespeeld waardoor de aanvallen mooi opgebouwd konden worden. Maar Flevo boys was weer uitgerust na de vijf minuten pauze en scoorden een prachtige goal (5-2). We lieten het er niet bij zitten en maakten kort daarna de 6-2. Maar we dachten dat we binnen waren, waardoor de aandacht iets verslapte. En ja hoor, daar waren zomaar twee tegengoals van Flevo boys.  Oh jee 6-4, ze kwamen nu toch wel heel dichtbij. Maar gelukkig, vlak voor het einde van de wedstrijd scoorden wij gelukkig nog de 7-4! We waren natuurlijk blij met de winst en kunnen terugkijken op een prachtige wedstrijd!
=======================================================================

VHK F3-NAGELE F2  1-5

Op een vroege, koude ochtend, mochten we op bezoek in Sintjansklooster. We begonnen meteen goed en gaven VHK weinig kans om in de wedstrijd te komen. Volle bak druk zetten was het plan. Dit resulteerde in een vroege goal van Jurre! 0-1! Nu kon Nagele 2 dingen doen, gaan verdedigen of lekker door gaan. Voor de 2e optie werd gekozen. Door goed opletten van verdediger Rick werd een uittrap onderschept en verzilverd in 0-2!

Nagele zat op rozen! Met de wetenschap dat Sinterklaas ergens mee keek waren de heren van plan er een mooie voetbal show van te maken. Cas Jansen speelde deze wedstrijd de pannen van de daken en gaf de assist aan Tristan die de keeper verschalkte. 0-3! De 4e goal van Nagele was een prachtige tikki takka goal! Over meerdere schijven werd via Jesse, jurre bereikt die blindelings zijn maatje job wist te vinden. 0-4!

Lekker doorgaan en doelpunten maken was het plan. Alleen werd even vergeten te verdedigen. Hierdoor werd de 1-4 gescoord! Als toetje werd het publiek nog even getrakteerd op een prachtige goal van Rick zijn 2e van de dag. 1-5! Een wedstrijd waarbij iedereen heel goed gevoetbald heeft. Volgende week staat Bant op het programma. Dit wordt een lastige wedstrijd tegen de koploper.

Met vriendelijke groet, .

De trotse leiders Ad en Emiel

0-1: Jurre
0-2: Rick
Rust: 0-2
0-3: Tristan
0-4:  Job
1-4: Onbekende speler VHK
1-5: Rick