22 Augustus 2014

Nagele A1 MSC A2 7-1

Nagele A1 goed uit de startblokken

Vandaag de eerste bekerwedstrijd van het seizoen voor Nagele A1 met een aantal nieuwe spelers en coach. Op papier een meer dan behoorlijk team dus de verwachtingen zijn daar ook naar. Onze eerste slachtoffer dit seizoen was MSC A2 en met splinternieuwe tenues stond iedereen alweer te springen om te starten vooral Keeper Gerben Hospers want het kanariegele keeperspakkie stond hem prima.

Vanaf minuut 1 Nagele die de dienst uitmaakte met een bijzonder sterke vier mans verdediging.  Centraal duo Julian Krops en Anton Arts is het perfecte duo snelheid, opbouw en overzicht. Linksback Remon Kappers was voor mij niet zeer bekend maar raakte ik erg van hem onder de indruk, zeer snel, behendig en durft ook op te stomen via de flanken, hij was niet op een foutje te betrappen. Beide verdedigende middenvelders 1e helft  Sander Claassen 2e helft Harmjan Hospers  goed gespeeld.Matthijs Koene als linkshalf viel vandaag wat tegen, te weinig druk zetten op zijn tegenstanders, te weinig beweging  en teveel rondzwerven op het veld. Hopelijk volgende week meer vuur van hem. Bas Andela als rechtshalf prima gespeeld.

Het duurde lang gezien het wedstrijdbeeld voordat Nagele de score opende. Maar vanuit een corner van Bob Molenaar kon aanvoerder Sander Koene zonder al teveel moeite de 1-0 op het bord zetten. De 2-0 kwam rechtstreeks van de voet van behendige spits Bob wat ook de ruststand was. Na de thee viel de bal wat ongelukkig en kon MSC uit het niets de 2-1 maken. Maar aanvallende middenvelder Sander zette snel orde op zaken en de 3-1 was een feit.  Jeanrony die tweede helft erin kwam speelde zeer aardig en dreigend bekroonde dit ook met de 4e goal.  En natuurlijk missen we hier nog een naam op het erelijstje namelijk Huub Withaar  die al veel dreiging veroorzaakte maar dan uiteindelijk ook de 5-1 op zijn naam noteerde. Goal 6 was Sander zijn hattrick.

Sjoerd de With onze bomenhoge  rechtsback kreeg al de opdracht mee elke corner zich in de 16 te melden maar mocht zichzelf de laatste tien minuten ook nog even nuttig maken als spits.  Zodat hij vast even kan wennen aan de positie voor als het er echt op aankomt als we moeten forceren.  Dit deed hij zeer nuttig want hij zette de eindstand op 7-1 wat ongetwijfeld niet zijn laatste goal zal zijn dit seizoen.  Vandaag een goed spelend Nagele A1 gezien, die nog wel wat moet wennen aan systeem en aan elkaar maar de swing zat er al aardig in. En werd er over het algemeen als team goed collectief druk gezet.

Prima eerste wedstrijd die naar meer smaakt!